Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:48, 24 sty 2016

Do góry
Polinka czyli wystarcza 2 sezony, to spooko no ale ty to wypasione sadzonki miałaś na tą obwódkę
Tu ma być ogród :) 15:48, 24 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

A co będziesz wysiewać?

No na razie z tego co się zorientowałam to dobrze posiać paprykę, a mam nasionka czereśniowej, którą uwielbiam w wersji nadziewanej fetą.

Innych odmian nie sieję, bo zawsze mam od mamy, która hoduje na potrzeby rodziny w folii.

A z roślin ogrodowych to werbena, stipa i szałwia Deep Blue, orliki - z szałwią będzie debiut, zebrałam nasionka ze swojej i spróbuję, chyba AgaEm z powodzeniem tak działała.

No i przewertowałam moje stare wiadomości, artykuły o werbenie i nie znalazłam info kiedy i na jak długo trzeba ją stratyfikować, wiem, że w zeszłym roku tak zrobiłam, ale nie pamiętam ile to trwało. Może ktoś wie?
Tu ma być ogród :) 15:42, 24 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Takiej giga dawki nigdy nie stosowałam
Ale już zapomnijmy o tych chorobach, jak jutro kolejna dawka śniegu mnie nie zasypie, albo gołoledź na drogach nie powstrzyma w domu to jadę po ziemię i akcesoria do siewów, bo już mnie nosi

A co będziesz wysiewać?
Leśne Wzgórze 15:41, 24 sty 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale lodowe bajkowe widoki To najpiękniejsze jak dla mnie oblicze zimy Macham

Dla mnie też! wygrywasz w konkursie na najpiękniejszy ogród zimowy
Moja codzienność - ogród Oli 15:39, 24 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
I to jest świetna wiadomość Olu mój też taki że on wszystko sam

Amelka i tacy eMowie to skarby nasze!

Macham właścicielce wątku
Ogród z pergolą 15:37, 24 sty 2016

Do góry
Aniu, zrobiłam porównanie bukszpanów u siebie. Jesli coś będzie nie jasne pytaj
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:29, 24 sty 2016

Do góry
W kwietniu 2015, posadziłam w środek obwódki 4 małe kulki bukszpanowe aby utworzyć kostkę.

Wrzesień 2015

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:24, 24 sty 2016

Do góry
Obiecałam Ani z ogrodu z pergolą, że poszukam tempo wzrostu kostek bukszpanowych. Trzy dni siedziałam szukałam na swoim wątku, strona po stronie i nie ma. Nie wiem co się stało ale to teraz mało ważne, zrobiłam nowe porówananie na przykładzie jednej i tej samej kostki. Zmieniają się tylko lata

Maj 2013

Kwiecień 2014

Pażdziernik 2014

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:20, 24 sty 2016

Do góry
Polinka, ja sadziłam latem cisy na żywopłocik wokół huśtawki wsadzałam obok siebie tak, że gałązki niemal się stykały - mam Hilli.
Trochę się dokształciłam u Ciebie na temat różnych odmian cisa, kto wie może kiedyś mi się to przyda.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:14, 24 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
Macham pięknej dziewczynie

Ola, jesteś kochana ale piękne to są widoki za mną
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:13, 24 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nowy awatarek? Gdzie te piękne oczy?

Dzisiaj śpią moje oczy Pogoda taka, że tylko ziewam. Jak dla mnie może wrócić śnieg, słońce i mróz
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:12, 24 sty 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

Biję się piersi, bo oczywistym jest, ze napisałam babola...siedząc w nocy przy kompie taka odległość wydawała mi się prawidłowa, jednakże po wyjściu do ogrodu z linijką stwierdzam, że najlepszym odstępem będzie 20-25cm.

Na wąski zywopłot prócz Wojtka i Robusty może być też wąskokolumnowy Kris, Viridis (oba męskie). Jest jeszcze więcej, ale żeńskich.

Czytam kilkukrotnie, że niepokoi cię czy obrost będzie od samego dołu. Szczerze to myślę, że z dużym prawdopodobieństwem pierwsze do 10cm u nasady, może być rzadsze.

Kulki cisowe (lizaki i półkule) najlepsze i szczerze mówiąc to tylko z baccata. Mam takiego bidulę-lizaka, hicksii z którego ta kulka gorzej niż marnie wychodzi Po prostu do kulek potrzebne są poziome gałązki, których nawet nie mają odmiany rozłozyste np. Densiformins

Iwona, miałam właśnie pisać do Ciebie czy jestes pewna, że tak daleko od siebie sadzić te cisy Ale wątpliwości rozwiane i tak właśnie planuję co 20 cm posadzić. Na konkretną odmianę pewnie zdecyduję się na miejscu w szkółce jak naocznie zobaczę wielkość i wysokość sadzonek. Kris i Virdis zapisany.

Trochę się martwię tymi dolnymi przerwami ale chyba nic innego nie wymyślę...Pewnie tylko z baccaty wychodzi taki idealny od dołu zwarty żywopłot a u mnie priorytet to wąski sposób prowadzenia.

Liczę jeszcze, że jeśli kupię takie sadzonki 30-40 cm i po posadzeniu skrócę je o 10-15 cm to może bardziej zagęści się na dole? Jest na to szansa czy nie da rady?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:02, 24 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Braku kominka też sobie nie wyobrażam.
Madżen nie wydaje mi się, że tak z dnia na dzień będą mogli wprowadzić zakaz palenia węglem/drzewem.
U nas w gminie jest obecnie akcja dofinansowania usuwania eternitu/azbestu i cała operacja ma być przeprowadzona do 2030 r. Myślę, że i z tym opałem muszą być długoterminowe zmiany.

Dzisiaj to chyba i u Ciebie sypie? U nas już gruuuba warstwa śniegu. Jutro z rana kulig a od poniedziałku odwilż

Paulina w Krakowie wprowadzono zakaz chyba miesiac temu i obowiązuje od 2019 r.

Kończymy już temat opalania. Najwyzej sprzedam dom i wybuduje nowy i tak mam takie plany. Osiedle sie poza powiatem Wrocławskim i będe hajcować własnym drewnem w kominku

Paulina mam zła informacje u mnie juz prawie nie ma sniegu, deszcz pada i jest +4. Ja juz czekam na wyłazeniem krokusów i bede polować na ciemierniki
Typografia ogrodu 08:30, 24 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie też sypie jak oszalały od kilku godzin...Już wystarczy Wiosnę poproszę

Ja tez!
Czasem słońce czasem deszcz 08:00, 24 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie też sypie

Będziesz miała czas na odwiedziny u mnie w styczniu albo lutym??

Zostało trochę śniegu?
Spotkamy się na pewno, albo ja przyjadę do Ciebie albo Ty do mnie
Typografia ogrodu 00:18, 24 sty 2016

Do góry
U mnie też sypie jak oszalały od kilku godzin...Już wystarczy Wiosnę poproszę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 00:12, 24 sty 2016

Do góry
Braku kominka też sobie nie wyobrażam.
Madżen nie wydaje mi się, że tak z dnia na dzień będą mogli wprowadzić zakaz palenia węglem/drzewem.
U nas w gminie jest obecnie akcja dofinansowania usuwania eternitu/azbestu i cała operacja ma być przeprowadzona do 2030 r. Myślę, że i z tym opałem muszą być długoterminowe zmiany.

Dzisiaj to chyba i u Ciebie sypie? U nas już gruuuba warstwa śniegu. Jutro z rana kulig a od poniedziałku odwilż
Czasem słońce czasem deszcz 00:02, 24 sty 2016

Do góry
U mnie też sypie

Będziesz miała czas na odwiedziny u mnie w styczniu albo lutym??
Czasem słońce czasem deszcz 21:10, 23 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Nie chcę Cię dołować ale widziałaś prognozę na następny tydzień?

Codziennie opady deszczu i pochmurno...
To ja już wolę -17 i słońce

Witaj Piechurze nie będzie żle, byleby na plusie
W Kruklandii 17:06, 23 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Juziek czy Ty cały sezon będziesz walczyć w domu, czy masz jakieś plany wiosenne?

Jaki sezon? Zimowy?
No zimowy w domu

Do wiosny u mnie jeszcze daleko. -12 i śniegu pełno!
Plany ogrodowe jakieś mam....ale nic na siłę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies