Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:10, 06 mar 2014

Do góry
Pocieszam się, że największą kule mam, wystarczy przesadzić i podsadzić z jednej strony kilkoma gałązkami bo może być dziura (obecnie rośnie przy płocie. te 3 kule to też raczej nie problem.
Tylko te nieszczęsne stożki A ja w styczniu lilowce zamówiłem, ale od tego powstrzymać też się nie umiałem Ciężkie jest życie ogrodnika
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:16, 06 mar 2014

Do góry
Wiedziałem a już myslałem, że coś ze mną nie tak, a jednak kosmitą jestem
Też nie pije i nienawidze kawy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:59, 06 mar 2014

Do góry
Strasznie kusiło mnie na buksiki z Obi, ale muszę się opanować bo na tapecie wisi lista na nową rabate.

Tego muszę się trzymać:

- 35 żurawek (17 już mam swoich)
- 8x Carex Evergold
- 8x Carex Ice Dance
- bukszpan na żywopłocik
- trzmielina na pniu 1, 2 lub 3 wyjdzie w praniu
- 3 Carex Praire Fire
- 5 Carex Frosted Curls
- opcjonalnie nowy rozchodnik o ciemnych kwiatach
- Śliwa Pissardi lub Nigra

I największy problem to bukszpany przy wejściu, myśle nad trzema opcjami:
- 3 większe kule od największej do najmniejszej
- 6 troszke mniejszych kul bardziej porozrzucane
- lub to do czego mnie najbardziej ciągnie 3 stożki plus 4 kule w układzie takim jak w jednym z ogrodów Danusi, myśle, że moge wykorzystać zdjęcie z artykułu. Tyle, że w odbiciu lustrzanym (bez cisa bo to już sfera marzeń )

Nie ukrywam, że trzecia wersja najbardziej kosztowna i nie mam pojęcia gdzie znajde 3 stożki w przystępnej nie rujnującej cenie .... ale co zrobie, że najbardziej mi się podoba taka wersja.
Może ktoś coś doradzi lub ześle na ziemie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:44, 06 mar 2014

Do góry
Paula nieskromnie przyznam, że mój piesek jest fajny czasem ma ładną fryzurke, a czasem wielką czupryne. Muszę mieć bardzo wyciszony dzień, żeby zacząć strzyc tego białęgo potworka po fryzjerze moje nerwy są już bardzo zszargane
Biały łaciaty też jest fajny, a jak gryzie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 06 mar 2014

Do góry
śliczna ta Twoja niunia

Luki napisał(a)
Mama piesków wygląda tak

Na wiosne już był zaplanowany drugi pudelek, ale w grudniu wygrała natura i szybszy pies sąsiada podkopał się pod płotem i wyszły kundelki
3 mają domki już na 100% pozostałe 3 czekają na zdecydowanie się potencjalnych chętnych

Teraz wybieram się na dalsze porządki ogrodowe, słońce świeci i ciepełko
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:14, 06 mar 2014

Do góry
Ja to się chyba powtórze za innymi, ale na widok donic kopara opada.
Strasznie się cieszę, że sezon już w pełni ruszył... będzie co podziwiać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:11, 06 mar 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ja tak samo Dzięki. Łukasz za cynk

Moja córka też strasznie narzeka na rozkład zajęć... Dłużej jest na uczeli niż ja w pracy...ale piątki ma wolne.

Cieszę się, że na coś się przydałem. Ja to chyba muszę się niestety z buksikami powstrzymać.

Ja swoim planem jestem tak zbulwersowant, że od przyszłęgo tygodnia zaczynam diałąnia zmieniające go drastycznie piątki to sobie chyba sam zrobie wolne, a jak będzie trzeba to o idywidualny tok nauczania będę się starał. Nie mam zamiaru marnować połowe tygodnia na siedzenie czekając na kolejne zajęcia uff Dobrze bo to wątek ogrodowy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:07, 06 mar 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jak to dobrze, że wszystkie listki żurawkom ciachasz...już się o swoje bałam, bo tylko im serduszka zostały Niczym od jesieni nie mogłam wygonić zieloniutkich, tłustych gąsiennic, żarły mi żurawki namiętnie, nawet opuchlaka podejrzewałam.
Czyli mogę spać spokojnie

Serduszka najważniejsze Chciałem w tym tygodniu zacząć ciachać, ale pogoda nieprzyjemna. Nie ma co ryzykować bo o chorobe łątwo w taki wiatr
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:04, 06 mar 2014

Do góry
Ja się pytam gdzie fotki tego asortymentu o ile dobrze zrozumiałem

Edit
dobrze zrozumiałem i czekam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:17, 06 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Ten jest moim ulubieńcem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:12, 06 mar 2014

Do góry
Danusiu napisałem u siebie, ale żeby dla Ciebie było szybciej to psiaki znajdziesz tutaj
Zimozielony ogród przy białym domu 16:54, 06 mar 2014

Do góry
Na emisje programu nie mogę się doczekać
Jednak jestem bardzo oburzony faktem, że chcą pokazać tylko jeden odcinek z tak pięknego ogrodu. Jakim prawem oni mogą Będzie trzeba zorganizować protest Co najmniej dwa odcinki powinny być zmontowane
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:56, 05 mar 2014

Do góry
Danusiu pieski są na stronie 146, a dokładnie chodzi o białego 'łaciatego'
Ogród cioci 13:58, 05 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kurcze jak ja mam przez całą Częstochowe z doniczkami iść a jak to transportować Muszę się wybrać samochodem bo jak tak dalej pójdzie to braknie,a na stożek lub stożki bardzo respektuje
Dziękuje za wiadomość

Łukasz jak się znajdzie taka jak ja albo dwie takie to braknąć faktycznie może Ciężkie to i do noszenia niewygodne raczej samochód potrzebny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:27, 05 mar 2014

Do góry
Aniu bardzo proszę

Kondzio piesek ma bardzo duże zainteresowanie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:24, 05 mar 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Łukasz jesteś Aniołem wiesz Byłam w Obi i wykupiłam połowę asortymentu Dzięki wielkie i od Ema jeszcze większe bo miałam go gnać do Katowic a tak połowę drogi nam ująłeś i jeszcze taaaaaaaakie zakupy zrobiłam

Cieszę się, że ująłem drogi i w małym stopniu przyczyniłem się do tak udancyh zakupów
Jeszcze mi skrzydełka nie urosły
Muszę się teraz wybrać po stożek, ale trzeba się trzymać planu i nie szaleć, a kusi strasznie
Ogród cioci 09:10, 05 mar 2014

Do góry
Kurcze jak ja mam przez całą Częstochowe z doniczkami iść a jak to transportować Muszę się wybrać samochodem bo jak tak dalej pójdzie to braknie,a na stożek lub stożki bardzo respektuje
Dziękuje za wiadomość
Ogród cioci 22:08, 04 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Głośno trąbie Do Obi przywieźli bukszpany, kulki 20-30cm, ok40cm i stożki ok 60-70cm. Cen niestety nie znam bo wyrwałem się szybko w przerwie między zajęciami, a nie były jeszcze wywieszone. Jedynie co zdąrzyłęm sprawdzić to bukszpany na żywopłocik większe za 17 i za 10zł czyli drogo
Szukam teraz informacji czy te bukszpany nie padły komuś w zeszłym roku bo na kulke i stożek chyba się skusze

Jesteś aniołem Ja wykupiłam pół asortymentu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:05, 04 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Jeżeli na jednej rabacie mam 4 ładnie przezimowane i 6 gorzej wyglądających wycinam wszystkie, aby równo odrastały Oczywiście te, które ładnie wyglądają nie muszą być obcinane w całości, a pozbawione tych najbrzydszych listków.
Inaczej jest jak ma się na rabacie jedną odmiane, a jak jest np 20 różnych odmian, każda wygląda inaczej.
A nierówny wzrost wiosną może bardzo irytować

Dzięki Luki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:29, 04 mar 2014

Do góry
Jeżeli na jednej rabacie mam 4 ładnie przezimowane i 6 gorzej wyglądających wycinam wszystkie, aby równo odrastały Oczywiście te, które ładnie wyglądają nie muszą być obcinane w całości, a pozbawione tych najbrzydszych listków.
Inaczej jest jak ma się na rabacie jedną odmiane, a jak jest np 20 różnych odmian, każda wygląda inaczej.
A nierówny wzrost wiosną może bardzo irytować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies