Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Luki 20:11, 06 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ja tak samo Dzięki. Łukasz za cynk

Moja córka też strasznie narzeka na rozkład zajęć... Dłużej jest na uczeli niż ja w pracy...ale piątki ma wolne.

Cieszę się, że na coś się przydałem. Ja to chyba muszę się niestety z buksikami powstrzymać.

Ja swoim planem jestem tak zbulwersowant, że od przyszłęgo tygodnia zaczynam diałąnia zmieniające go drastycznie piątki to sobie chyba sam zrobie wolne, a jak będzie trzeba to o idywidualny tok nauczania będę się starał. Nie mam zamiaru marnować połowe tygodnia na siedzenie czekając na kolejne zajęcia uff Dobrze bo to wątek ogrodowy
Paulaa 20:13, 06 mar 2014

Ale słodziak, śliczny

Gardenarium napisał(a)

Ten jest moim ulubieńcem
Paulaa 20:22, 06 mar 2014

śliczna ta Twoja niunia

Luki napisał(a)
Mama piesków wygląda tak

Na wiosne już był zaplanowany drugi pudelek, ale w grudniu wygrała natura i szybszy pies sąsiada podkopał się pod płotem i wyszły kundelki
3 mają domki już na 100% pozostałe 3 czekają na zdecydowanie się potencjalnych chętnych

Teraz wybieram się na dalsze porządki ogrodowe, słońce świeci i ciepełko
Luki 20:44, 06 mar 2014

Paula nieskromnie przyznam, że mój piesek jest fajny czasem ma ładną fryzurke, a czasem wielką czupryne. Muszę mieć bardzo wyciszony dzień, żeby zacząć strzyc tego białęgo potworka po fryzjerze moje nerwy są już bardzo zszargane
Biały łaciaty też jest fajny, a jak gryzie
Luki 20:59, 06 mar 2014

Strasznie kusiło mnie na buksiki z Obi, ale muszę się opanować bo na tapecie wisi lista na nową rabate.

Tego muszę się trzymać:

- 35 żurawek (17 już mam swoich)
- 8x Carex Evergold
- 8x Carex Ice Dance
- bukszpan na żywopłocik
- trzmielina na pniu 1, 2 lub 3 wyjdzie w praniu
- 3 Carex Praire Fire
- 5 Carex Frosted Curls
- opcjonalnie nowy rozchodnik o ciemnych kwiatach
- Śliwa Pissardi lub Nigra

I największy problem to bukszpany przy wejściu, myśle nad trzema opcjami:
- 3 większe kule od największej do najmniejszej
- 6 troszke mniejszych kul bardziej porozrzucane
- lub to do czego mnie najbardziej ciągnie 3 stożki plus 4 kule w układzie takim jak w jednym z ogrodów Danusi, myśle, że moge wykorzystać zdjęcie z artykułu. Tyle, że w odbiciu lustrzanym (bez cisa bo to już sfera marzeń )

Nie ukrywam, że trzecia wersja najbardziej kosztowna i nie mam pojęcia gdzie znajde 3 stożki w przystępnej nie rujnującej cenie .... ale co zrobie, że najbardziej mi się podoba taka wersja.
Może ktoś coś doradzi lub ześle na ziemie
malgorzata_s... 21:24, 06 mar 2014

Cudne te bukszpanyta wersja u mnie także nr.1 Pozdrawiam.
Luki 22:10, 06 mar 2014

Pocieszam się, że największą kule mam, wystarczy przesadzić i podsadzić z jednej strony kilkoma gałązkami bo może być dziura (obecnie rośnie przy płocie. te 3 kule to też raczej nie problem.
Tylko te nieszczęsne stożki A ja w styczniu lilowce zamówiłem, ale od tego powstrzymać też się nie umiałem Ciężkie jest życie ogrodnika
noemi 22:16, 06 mar 2014

Łukasz kupuj na raty ... teraz jednego stożka .... za jakiś czas kolejnego .... wersja nr 1 jest idealna.
Luki 22:27, 06 mar 2014

Tak chyba zrobie, na początek kupie dwa stożki, a na największego będzie trzeba uzbierać i polować
Mówisz, że opcja z 3 kulami byłaby lepsza??
Zapewne sytuacja bardziej się rozjaśni jak wytne wszystkie stare krzwy
Dziękuje za opinie
Mala_Mi 22:35, 06 mar 2014

Piesek biały z czarną łatką najładniejszy Dopiero teraz obejrzałam.

I doczytałam , że przecięte lilie wywalasz.... nie wyrzucaj, zostaw w ziemi... dużo z nich wypuści nowe lilie...