Kasia a z tym działaniem caly czas to..ja chyba mam problem psychiczny
ja nie potrafię usiedzieć na d...ie. siedzę w domu i non stop myslę co mam jeszcze do zrobienia, co bym posadziła co przekopała... i najgorsze że non stop robotę M narajam
ja nie potrafię LEŻEĆ
to jest wschodnia strona ogrodu, słońce tak max do 14 nawet jakbym miała byc dokładna to do 13:30 bo dokładnie dzisiaj obserwowałam i właśnie na tym prostokącie padł juz cień o tej godzinie. a na trawie obok jeszcze słońce. to ja niewiem jak mam takie coś traktować? miejsce słoneczne czy pół cieniste?
generalnie docelowo to ma tam rosnąć coś czego nie będe musiała za czesto podlewać. co byś mi podpowiedziała?
teraz dałam tam żurawki bo mi je przypalało na rodkowej, tam patelnia.
Aniu mam nadzieje że te noże nie ostrzył na ciebie brr , u mnie tylko skoszona trawa, parę ran postrzałowych, odleżyny, oraz widać zmiany zagłodzenia, zmywarka również nie tknięta .
Ania i żurawki limki tu posadziłaś? one nie lubią słonka za bardzo.
To miejsce mówiłam Ci najlepiej owsica, kostrzewa lub rozchodnik nawet
no ale sama zobaczysz... poza tym rabatka kształtem super
czyściec wymaga tylko słonka, do reszty się dostosuje może być kompost z ziemią, szybko przyrasta
przegorzan lubi lekko zasadowe, ale dostosuje się do każdej, rozrasta się wolniej
sprawdziłam na zdjęciach 2014 może były 3-4 główki, teraz po dwóch latach jest ich ze 4 razy więcej... może to coś Ci powie
dzisiaj za wiele ogrodowo nie zrobiłam bo mała z temperaturą a starszą na wakacje do dziadków musiałam wyprawić. ale udało się zrobić mini rabatkę
wkurzała mnie już sucha trawa na górze skarby.
nie mam zdjęć przed ale wyglądało to mniej więcej tak
tutaj zresztą też zrobię taką rewolucję tylko jak tynk na fundament położą. w tym tygodniu podobno..
hej Ania piękny ogród........
parę stron wcześniej pisałaś o brzozach śmieciuchach i brzozach liściastych, tzn ze sa brzozy mniej śmiecące?chyba że coś źle zrozumiałam :/
widzę że lubujesz się w hostach, masz jakis sposób na slimory? bo tylko one mnie powstrzymują przed tymi roślinami, mam traume na punkcie tych bez skorupkowych
to koniecznie wybierz się na któreś Nasze spotkanie
a temat sis moze jakoś zakoduj pisz tylko "S"np.
poza tym chyba w każdej rodzinie są takie tematy...
duzo masz czyśćca powiedz mi dostałam sadzonke i przegorzanu też, one mają jakies szczegolne wymagania czy kompostu z rodzima wymieszac i tyle?
przegorzan się szybko rozrasta?potem przez podział rozmnazać?
hej nie wiedziałam że znasz mój wątek wogóle nie zawracaj sobie gitary czytaniem. jak ogarnę tak na tip-top przed roczkiem małej to zrobię szersze kadry to będziesz widzieć co i jak ale szału nie ma, nic nie urywa
a obornik zanim do mnie trafi zostanie chyba prześwietlony teść by mnie chyba obśmiał do reszty gdyby było na jego i bym turkucia przytargała, temat coś jak z Twoją Siostrą tylko okien nie myje