Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 09:26, 11 lip 2016

Monika- wg mojej wiedzy formują się same Ale ja sama swojej wiedzy nie ufam

Gosia- jak będzie taka potrzeba, to w ogóle nie wątpię, że te akrobacje zostaną zastosowane Jednakowoż wolałabym żeby załatwiła to za mnie szkółka....
inka74 10:53, 11 lip 2016

Dziewczyny jest wątek o umbrach pod orginalną nazwą. Nie tnie się wręcz podobno niewskazane, formują się same, korona do 3 metrów. Najładniej chyba wyglądają w szpalerze tak 3 - 5 sztuk obok siebie. Ana i Danusia mają tak posadzone u siebie na przedpłociu. Ładnie jako solitery. Chyba Madżenka ma umbrę w otoczce z bukszpanu i lawendy czy patagonki. Jak u mnie próbowałam wkomponować niby dwie obok siebie to jakoś czegoś brakowało. Moje umbry świeże tegoroczne ale już je lubię. Czekam aż się przebarwią na jesieni.
AnnaCh 11:13, 11 lip 2016

Martuś, no przecież, że pod lasem
Zapraszam nieustająco na dłużej i pogaduchy, a co do przewiezienia drzewa, to nie wiem czy ten który widziałam, to jedyny, czy masz jeszcze inny, ale zapewniam Cię, że można w niego wiele zapakować. Kiedyś mieliśmy starszy model, mniejszy i przewieźliśmy pianino cyfrowe z Łodzi, a byliśmy we dwójkę i jeszcze klapa się zamknęła Fakt pianino cyfrowe, ale klawiatura pełnowymiarowa na długość
Makusia 11:36, 11 lip 2016

AniuCh,
pamiętam o Twoim zaproszeniu, odnotowany Twój urlop mam w kalendarzu
Mam jeszcze inny, ale wymiarowo różnicy nie ma. Będziemy próbować, bo naprawdę mi te umbry wpadło w oko.

Przywołuję Toszkę z zapytaniem: czy coś wiadomo, dlaczego o tym kwitnieniu kobieta mówiła?
Makusia 11:38, 11 lip 2016

No i pytanie ogólne: czy już czas zająć się planowaniem pozostałej części ogrodu? Tył mam w zasadzie nie ruszony, i kładąc się spać co wieczór, spokoju mi to nie daje. Jak mówiłam w tym roku go nie ruszę, ale kształt ("ramy" ) to już bym chciała oczyma wyobraźni widzieć
dominika_ 11:51, 11 lip 2016

A czy przód sobie już skończyłaś?

I byłaś w tej szkółce o której Ci pisałam?
Makusia 11:59, 11 lip 2016

Tak, przód w zasadzie już finito. Oczywiście z hortensjowej pozostałości nasadzeń robią out, ale na wiosnę dopiero. Mam przechowalnik, z którym do wiosny tez nic nie zrobię. Okularowa jeszcze wymaga jednego rzędu (fali) nasadzeń, ale tu nie zapeszam póki co- ciii....
Półka skończona, dosadziłam cisy na całej długości co 40-50 cm. Na targach w sierpniu dokupię jeszcze jakieś róże, albo też dopiero na wiosnę.
anna_t 13:03, 11 lip 2016

Toszka napisał(a)

Obornik suszony jest tylko nawozem. Obornik świeżo kompostowany jest i nawozem i polepszaczem struktury gleby.

Bierz obornik spod pryzmy. Ten najstarszy. Turkuć jest spory - ok 7cm. Nie sposób nie zauważyć prawdziwego brzydala jak kosmita z Nostromo

bleeee więcej kosmitów w ogrodzie nie chcę wystarczy mi M
dzięki Marta
anna_t 13:07, 11 lip 2016

Makusia napisał(a)
Aniu_t,
witam Cię u mnie Cieszę się, że zawitałaś. Ja wskakuję do Ciebie co jakiś czas, ale Ty już się ponad 600 stron dorobiłaś, więc proszę o wyrozumiałość- troszkę mi zajmie zapoznanie się z całością. Niestety zauważyłam, że jak lecę "po łebkach", to ginie mi perspektywa ogrodu, który przecież się ciągle rozwija- w konsekwencji nie rozpoznaję rabatek Musze dokładnie prześledzić wątek.
A końskiej qpie, Toszka wie chyba wszystko W moim oborniku nie było słomy, trocin, "zlepków"- raczej był sypki, choć też nie będę kłamać, że fruwał jak puch w powietrzu. Generalnie był innym, niż moje wyobrażenie obornika, a ja jestem dziewczyna ze wsi prawdziwej. Nie jeden obornik widziałam, ale fakt- bydlęcy vel kurzy

hej nie wiedziałam że znasz mój wątek wogóle nie zawracaj sobie gitary czytaniem. jak ogarnę tak na tip-top przed roczkiem małej to zrobię szersze kadry to będziesz widzieć co i jak ale szału nie ma, nic nie urywa
a obornik zanim do mnie trafi zostanie chyba prześwietlony teść by mnie chyba obśmiał do reszty gdyby było na jego i bym turkucia przytargała, temat coś jak z Twoją Siostrą tylko okien nie myje
anna_t 13:10, 11 lip 2016

a jesli chodzi o Twoje roślinki w przechowalniku to załóż watek na "zamienię" może jakieś chciejstwa dostaniesz w zamian