Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:06, 09 mar 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

ja chyba zajrzę do Obi po stożka i kulkę
Pogoda była cudna, cały dzień na powietrzu spędziłam.

Ale ten Twój M przewidujący, nawet o telefonie pamiętał - musiało boleć takie samo paczenie

Czekam na Twoje zdjęcia z niecierpliwością...

A na brzozy długo każą czekać? W czym w ogóle problem?

Pozdrówki!

Dostawca brzóz pisze, ze jeszcze zima.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:02, 09 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Marzenko a u ogrodnika w Brzeziej Łące są piękne brzozy może podjedź zobacz

Kasiu dzięki ale ja juz zamówiłam, zapłaciłam, czekam na dostawę...
Long trunk nie chciało mi się szukać, bo generalnie trudno je zdobyć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:59, 09 mar 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Madżen,a może te brzozy już wyciąc i poczekać na nowe?

Dokłądnie tak zrobię... ale i tak dopiero za dwa tygodnie bo w ten weekend czasu nie bedzie ....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:56, 09 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Kasiu, ja będę jechać pod koniec marca, ale dlatego że rabatę mam niegotową pod nie. Brzozy jadę obejrzeć

Jak Ci się chce we fryzjera bawić, to zapraszam Za jakieś 2 miesiące (chyba) będzie je można fryzjerować

Bo zdjęć bratków nie ma - po nocy sadziłam
Bukszpanom się nie przyglądaj - nie widać, znaczy że nie ma

Dobra, piękne są tfu, tfu i tej wersji się trzymam.

A na zdjęcia czekam, ciekawa jestem jak u Ciebie się prezentują.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:39, 09 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Podobno już można jechać po kulki, ale Agnieszko tak rozsądnie to kiedy byś radziła? Koniec marca czy wcześniej?

Brzozy widziałam pożyteczną i long trunk, no i pospolitą są też inne ale te mnie nie interesowały

Kasiu, ja będę jechać pod koniec marca, ale dlatego że rabatę mam niegotową pod nie. Brzozy jadę obejrzeć

lojalna_ napisał(a)
Aga ja sie zupelnie nie znam wiec moze palne głupote ...ale nie mozna by było tej stipy troche podciac w skos jak grzywke ....bo tak pieknie tam wyglada

Jak Ci się chce we fryzjera bawić, to zapraszam Za jakieś 2 miesiące (chyba) będzie je można fryzjerować

Kamajla napisał(a)
Chaciałam zobaczyć u Ciebie te bratki i nie mogę dojrzeć
bardzo dziękuję, że zechciałaś się podzielić - są super

Muszę mocniej przyjrzeć się moim bukszpanom, na pierwszy rzut oka nic nie widziałam...

Pozdrawiam!

Bo zdjęć bratków nie ma - po nocy sadziłam
Bukszpanom się nie przyglądaj - nie widać, znaczy że nie ma
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:16, 09 mar 2015

Do góry
Podobno już można jechać po kulki, ale Agnieszko tak rozsądnie to kiedy byś radziła? Koniec marca czy wcześniej?

Brzozy widziałam pożyteczną i long trunk, no i pospolitą są też inne ale te mnie nie interesowały
Moje początki- i brak doświadczenia :) 12:57, 09 mar 2015

Do góry
Na tymi drzewami to się trzeba poważnie zastanowić, w którym miejscu maja być bo to nie byliny, które wykopiesz i przesadzisz. Te kółka to tylko takie moje szybkie wstawienie ale chyba zrobiłabym nieco inaczej.... Trzeba by było najpierw dokładnie wytyczyć rabaty bo to co "nabazgrałam to taki pogląd jedynie a później zająć się drzewami.

...a drzewa jakie... atrakcyjne i latem i jesienią Takie żeby oko cieszyły. Cos w stylu ambrowca amerykańskiego, tulipanowca, drzewa o jakiejś fajnej korze.... wiśnia piłkowana, brzozy.... no wybór jest
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:36, 09 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Agnieszko brzozy ma Pan różne i co do gatunku i co do wielkości, ogólnie bardzo przyzwoity ogrodnik trafić łatwo przy głównej ulicy prawie na końcu wsi po prawej jest szyld

Kasiu, dzięki za info! Tego punktu jeszcze nie znałam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:49, 09 mar 2015

Do góry
Agnieszko brzozy ma Pan różne i co do gatunku i co do wielkości, ogólnie bardzo przyzwoity ogrodnik trafić łatwo przy głównej ulicy prawie na końcu wsi po prawej jest szyld
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:29, 09 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dzisiaj była zachwycajaca pogoda we Wrocławiu, to juz nie przedwiosnie, iscie wiosennie było. Niestey nie spędziłam dnia w ogrodzie

Ale donoszę Grupie W, w ZC tez są małe kulki bukszpanowe po 49 zł. Jest też mnóstwo trawek z Holandii po 29 zł i ciemierniki po 32 zł.
M mi jednak zabronił wchodzić na halę z karta płatniczą..... Wypuścił mnie na rekonesans zaopatrzenia z restauracji wyłacznie bez torebki......i komórki.... Cobym platnosci telefonem nie dokonała

Na obsadzenie doniczek jeszcze koncepcji nie mam zatem musicie poczekac. Powtórzyłam tylko nasadzenie z Keukenhof czyli stokrotki i szafirki w szarych donicach. Niech jednak szafirki zakwitna bo na razie ich nie widać.,,

I mam nerwa bo mi brzoz jeszcze nie zamierzają wysłać!!!! A ja musze rewolucję zrobić na brzozowej bo wszystko juz rosnie i jak wykopac stare brzozy?

ja chyba zajrzę do Obi po stożka i kulkę
Pogoda była cudna, cały dzień na powietrzu spędziłam.

Ale ten Twój M przewidujący, nawet o telefonie pamiętał - musiało boleć takie samo paczenie

Czekam na Twoje zdjęcia z niecierpliwością...

A na brzozy długo każą czekać? W czym w ogóle problem?

Pozdrówki!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:26, 09 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)

Kasiu, a zwykłe czy odmianowe? I gdzie tam ogrodnik??? Nie kojarzę...

Madżenko czekam z niecierpliwością na fotki obsadzonych donic, zwłaszcza prymulkami i stokrotkami. Te kolory były bardzo energetyczne!
I naprawdę nigdy nie masz mszyc na stokrotkach?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:51, 09 mar 2015

Do góry
Majena napisał(a)
Cudniezgadzam sie z Sebkiem taka przestrzeń i tak perfekcyjniejakieś planowane zmiany na ten rok?dosadzenia?podglądam i dalej sie zachwycam

Majenko, zmiany u mnie co roku Tylko muszę się spieszyć, bo M. narzeka, że już nic więcej nie będzie przesadzał A tu cała rabata wzdłuż podjazdu czeka na przeróbkę, dosadzę brzozy i zaplanowałam nową rabatkę z grujecznikami... Ech, w ogrodzie zawsze jest co robić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:40, 09 mar 2015

Do góry
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:17, 09 mar 2015

Do góry
Madżen,a może te brzozy już wyciąc i poczekać na nowe?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:20, 08 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dzisiaj była zachwycajaca pogoda we Wrocławiu, to juz nie przedwiosnie, iscie wiosennie było. Niestey nie spędziłam dnia w ogrodzie

Ale donoszę Grupie W, w ZC tez są małe kulki bukszpanowe po 49 zł. Jest też mnóstwo trawek z Holandii po 29 zł i ciemierniki po 32 zł.
M mi jednak zabronił wchodzić na halę z karta płatniczą..... Wypuścił mnie na rekonesans zaopatrzenia z restauracji wyłacznie bez torebki......i komórki.... Cobym platnosci telefonem nie dokonała

Na obsadzenie doniczek jeszcze koncepcji nie mam zatem musicie poczekac. Powtórzyłam tylko nasadzenie z Keukenhof czyli stokrotki i szafirki w szarych donicach. Niech jednak szafirki zakwitna bo na razie ich nie widać.,,

I mam nerwa bo mi brzoz jeszcze nie zamierzają wysłać!!!! A ja musze rewolucję zrobić na brzozowej bo wszystko juz rosnie i jak wykopac stare brzozy?

M. wie co robi, ze Cie bez portfela, karty i telefonu do ZC puszcza... Widziałam na giełdzie . Dzięki za rekonesans, taka wypasiona trawka do donicy przed trawkowym sezonem to by się przydała
Nerwom na opóźnienie z brzozami się nie dziwię ...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:25, 08 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

aaaa! to w tym Waszym ZC i w niedzielę otwarte i restauracja i kartami można płacić ? istny raj, że też ja tego wcześniej nie zlokalizowałam
miałam w planie afrykanarium jak teraz pojadę ale chyba zamienię na to Wasze ZC
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:17, 08 mar 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:22, 07 mar 2015

Do góry
Świetne zakupy. Fajny poranek miałyście.
Też jestem ciekawa gdzie to wszystko bęzie posadzone.
A co do brzozy to faktycznie darmowy soczek z witaminkami masz.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:32, 07 mar 2015

Do góry
Giełda zaliczona, brzozy płaczą (butelki podstaw! ), pęcherznice przeprowadzone, róże ciachnięte - podoba mi się Ty tu rządzisz. Poza tym masz tylko weekendy. A w czasie jednej soboty zrobiłaś tyle, że musisz być z siebie dumna. Wiesz co... jeśli od pracowników wymagasz tyle, co od siebie, to... nie wiem, czy ktokolwiek za Tobą nadąża
Mała Eleczka 20:52, 07 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Gdzies widziłam filmik z demonstracja kiedy wyciągać paliki.
Jesli potrzęsiesz mocno koroną drzewa - jesli korzenie sie nie ruszaja tylko sam pień - to moźna. Moje graby min 1-2 lat palikowane ale rosna w przeciągach. Brzozy, ktore maja płaski system nawet po 3 latach musiałam przywiązywać do gabionow

A jeśli się rusza góra i lata przy silnym wietrze? Czekać aż pień przytyje?
Słoniny mu dać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies