Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

WilczaGora 16:46, 22 mar 2015

a moje cebulowe śnieg przywalił
lindsay80 17:27, 22 mar 2015

Enya napisał(a)

Otóż to, naprawdę sobie cenię, że mam generalnie wokół fajnych sąsiadów, którzy się wzajemnie szanują i w razie czego można na nich liczyć
Mam na myśli tych, którzy budowali się w tym samym czasie co my Stworzyliśmy fajną społeczność Co roku robimy taką wielką sąsiedzką imprezę składkową, zbudowaliśmy wspólnie drogę z kostki oraz zrobiliśmy wspólne oświetlenie na naszym mini osiedlu Mieszkamy w zgodzie już lat i niech tak zostanie

Pozdrawiam

oj to Ci zazdroszczę, my za drogę musieliśmy sobie zapłacić sami, jako że mieszkamy na końcu i najbardziej nam zależało.
Dopóki droga była w fazie rozmów i planów to wszyscy deklarowali, że będą się składać, a jak przyszło co do czego to się wypięli i sami musieliśmy zapłacić, a reszta dostała prezent, z jakiegoś powodu uznali chyba, że im się należy - i jak tu mieć dobre zdanie o takich sąsiadach? ;-(
jalos 17:58, 22 mar 2015

Enya napisał(a)
Witaj Aga

Doorenbos rośnie dużo wolniej niż taka pospolita brzoza, ponadto posadziłam je dalej od ogrodzenia, niż rosły wcześniej . Sąsiadka w końcu zamontowała sobie okrycie basenu, bo nie e tylko moje liście zaczęły lądować w jej basenie. I bądź tu mądrym

Czy doorenbos bardzo brudzi w ogrodzie? I nie chodzi mi o liście tylko o te nasiona- brązowe małe blaszki. Czy jest tego tak dużo jak u zwykłej brzozy?
Agania 22:30, 22 mar 2015

Poczytałam o zmianach, mieliście dużo pracy, ja też myślę o wysadzeniach rozplenicy, ale trzcina to już prawdziwe wyzwanie, żeby wyczyścić całkowicie rabatę.
Cebulowe ruszyły i wcale nie tak nieśmiało
Madzenka 23:33, 22 mar 2015

Anitko już wszystko o Twoich brzozach wiem.
Kłącza trzciny jak bambusów!
Enya73 18:51, 23 mar 2015

Sebek napisał(a)

Ehhh żebym ja kiedyś trafił na takich sąsiadów.... Pozdrawiam

Życzę Ci tego, to naprawdę bardzo ważne
Enya73 18:52, 23 mar 2015

WilczaGora napisał(a)
a moje cebulowe śnieg przywalił

Widziałam na FB, przykro mi, ale miejmy nadzieję, że to chwilowe zawirowanie pogodowe im nie zaszkodzi. Buziam
Enya73 19:15, 23 mar 2015

lindsay80 napisał(a)

oj to Ci zazdroszczę, my za drogę musieliśmy sobie zapłacić sami, jako że mieszkamy na końcu i najbardziej nam zależało.
Dopóki droga była w fazie rozmów i planów to wszyscy deklarowali, że będą się składać, a jak przyszło co do czego to się wypięli i sami musieliśmy zapłacić, a reszta dostała prezent, z jakiegoś powodu uznali chyba, że im się należy - i jak tu mieć dobre zdanie o takich sąsiadach? ;-(

Ja też mieszkam na samym końcu drogi i mam najdłuższy odcinek, ale droga jest naszą wspólną własnością i dlatego od samego początku ustaliliśmy, że wspólnie ją zrobimy. Założyliśmy na ten cel wspólne konto, na które 2 lata solidarnie co m-c odkładaliśmy ustaloną kwotę. No i się udało
Ale nie myśl, że chodzimy sobie po domach. Jesteśmy życzliwi i pozytywnie nastawieni, ale każdy szanuje swoją prywatność Z jedną rodziną jesteśmy bliżej, bo znamy się od przedszkola
Mam nadzieję, że tak miło będzie tu zawsze, jak nazwa ulicy wskazuje

Pozdrawiam
Enya73 19:18, 23 mar 2015

jalos napisał(a)

Czy doorenbos bardzo brudzi w ogrodzie? I nie chodzi mi o liście tylko o te nasiona- brązowe małe blaszki. Czy jest tego tak dużo jak u zwykłej brzozy?

Mam je dopiero rok, ale nie mam wrażenia, że śmieci tak jak pospolita odmiana. Zobaczymy jak podrosną Generalnie kocham liściaste, mam już odkurzacz do liści i na razie sobie radzę.

Pozdrawiam
Enya73 19:20, 23 mar 2015

Agania napisał(a)
Poczytałam o zmianach, mieliście dużo pracy, ja też myślę o wysadzeniach rozplenicy, ale trzcina to już prawdziwe wyzwanie, żeby wyczyścić całkowicie rabatę.
Cebulowe ruszyły i wcale nie tak nieśmiało

Ja trawy co roku dzielę, inaczej nie zapanowałabym nad nimi
Z trzciną to będzie trudno, pewnie gdzieś jeszcze wlazło kłącze i wyjdzie za jakiś czas, ale wtedy potraktuję ją tym nowym roundapem w żelu

Pozdrawiam