Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

ana_art 12:27, 22 mar 2015

Podniebne akrobacje, no pierwszy raz słyszę
Brzózki rewelacja, podziwiam Was za wszystkie czynności które trzeba było wykonać przed ich posadzeniem a i wcale nie są takie chudzinki i widać je na rabacie. Będzie pięknie jak pokażą swoje listeczki. Uwielbiam ten moment
z ewergoldami mam podobne doświadczenie, na początku stały w miejscu a teraz poszalały, muszę je gdzieś przesadzić w ciekawsze miejsce.
Proszę o namiar na pw na odkurzacz przyda się nie tylko na żwirowych ale i rabatach.
Malgosik 12:28, 22 mar 2015

Madzenka napisał(a)

Bogdziu będę je ciąć w parasol. Te stare latem trochę podkrzesam aby podobnie wyglądały. Mam nadzieję, że korony pójdą im jeszcze trochę w górę

To się urobiliście z tym wykorzenianiem brzóz.
Ja mam dylemat jak ciąć graba pendulę. Czy pozwalać mu narastać na górze a od strony pnia podcinać, by wyrósł szeroki parasol i stworzyć pod nim miejsce na kryjówkę, ławeczkę, a może te gałązki rozrastające się na boki ciąć, by się parasol nie rozpościerał mocno tylko tworzył bliżej pnia. Mogę jeszcze zostawić go w spokoju Narazie nie wiem czego chcę. Gdyby był w środku rabaty jak Twoje brzozy pewnie bym go zostawiła w spokoju, ale jest na wpół na rabacie, a na wpół nad trawnikiem i przejściem do ogrodu.
leon60 13:06, 22 mar 2015

Teraz jest idealnie
Loosiuu 13:52, 22 mar 2015

Brzózki fajne Różnica szybko się zatrze i będzie symetria. Wysokością dorównują starszym siostrom, więc pewnie nawet w tym roku będzie jakiś efekt. Podkarmisz je w sezonie to za rok będą już duże. Wyszło na prawdę fajnie, chociaż roboty nie zazdroszczę, bo wiem co to znaczy usuwanie dużych roślin Będzie Pani zadowolona
Olili 16:06, 22 mar 2015

Ale odwaliliście pracy......szok.
Jest pięknie.

Madzenka napisał(a)

Nigdy nie migłam sobie poradzic z liśćmi wkoło drzwi.... Dzisiaj w minut było czysto jak w domu.
Jeśli chcesz polecę Ci na prive ten, ktory kupiłam szybko też zdmuchiwał ziemie z kostki poniwnie na rabate a tak zawsze latałam z miotła i nadal było pełno ziemi....zatem wg mnie bardzo przydatne urządzenie. Jeszcze zamierzam z nim wpaśc pod graby

Czy też bym mogła prosić o info nt. odkurzacza?

Margo 16:16, 22 mar 2015

To ja też sią podłączę z prośbą o namiary na odkurzacz
Gabisia 17:36, 22 mar 2015

Madżenko,
łączę się z Wami w sprawie wykopywania drzewek…
My wykopywaliśmy katalpę.
Miało być lekko, szybko i płytko, a było długo, z siekierami i z wieszaniem się i kładzeniem na pniu

Wertykulacja za tydzień.
I mają przyjechać platany - no z obaczymy...

Całusy!
Rench 18:07, 22 mar 2015

Też się przymierzam do odkurzacza,ale czy on kamyków nie wciąga ?
Wszędzie rewolucje,ech...
Co ta wiosna wyrabia z Wami
myszorek 18:36, 22 mar 2015

Cześć Marzenko i Tubylcy.
Ładne te brzózki na rabacie. Będzie dobrze jak puszczą liście, zobaczysz. U Was jak zawsze wegetacja szybciej rusza. Dzięki temu wiem, co mam po kolei robić w ogrodzie. Lepsze niż Akademia Ogrodnika.
Podczytywałam trochę zimą. U Ciebie cały czas się coś dzieje. Jestem pod wrażeniem Twojej wiedzy, zaangażowania w poradnictwo oraz organizacji pracy. Podziwiam.
nicol21 19:36, 22 mar 2015

Bardzo pozytywnie aktywny weekend! Gromana z ogrodowiska lubi to
Brzozy zupełnie porządne! i widać je, może nieśmiało póki co, ale widać je!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies