Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Gunnera - parzeplin 15:21, 13 paź 2015

Do góry
Teresa gunnera bez krzesła. To magnolia nie bez.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 14:13, 13 paź 2015

Do góry
Widzę, że o sadzeniu mimo wszystko myślisz, chyba więcej śniegu u Ciebie było, a magnolia się złamała?
Ogród niby nowoczesny ale... 09:53, 13 paź 2015

Do góry
Wiesz już że pięknie masz? No wiesz. To nie piszę , tylko buziaki zostawiam
Cmook
Spotkanie w ogrodach Kapias 10.10.2015 09:29, 13 paź 2015

Do góry
też myślę że fajnie Wam było.
Jeszcze bonus w postaci słodziaków Malkulowych, ech!
Przyjazny ogród 07:37, 13 paź 2015

Do góry
Obrodziła magnolia, zostawiłem owoce do wysiewu, zobaczymy co wylezie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:41, 12 paź 2015

Do góry
Masakra piłą łańcuchową czy jakoś tak

hibiskusy i języczka

magnolia i piwonie

daturowe drzewa

Życie w wiejskim ogrodzie 19:05, 12 paź 2015

Do góry
Aleja stip gdzieś tam pod śniegiem
Rozplenice w ogrodzie warzywnym podobnie

Magnolia leży praktycznie przy samej ziemi Wszystkie trawy połamane Im wyższe tym w gorszym stanie

Kule z żywotników rozeszły się we wszystkie strony

Moja 6 letnia robinia akacjowa umbraculifera rozłamana Jej jest mi najbardziej żal

Wróciłem praktycznie przed chwilą z ogrodu Usunąłem zalegający śnieg z czego się tylko dało Przemokłem do suchej nitki Wciąż sypie Boję się co moje oczy zobaczą jak stopnieje ta pokrywa śniegu Chyba to ostatnie zdjęcia w tym roku
Mam nadzieję że u Was nie jest tak źle
Tu ma być ogród :) 11:17, 12 paź 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
o jeżu, jakie cudowne drzewowe miejsce Zazdroszę wizyty tam, i choc u mnie już miejsca niet, napewno coś bym przytargała. Co za zakupy poczyniłaś

Zakupy planowane od początku sezonu, więc trochę zeszlo do realizacji - ale jak mi to przywiozą to już będą prawie wszystkie drzewa jakie chcę.
Marzy mi się jeszcze magnolia Raspberry Fun lub Stellata Jane Platt- ale to już wiosną

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:42, 12 paź 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Marta, te zwykłe trzcinniki mają zielone kępy, ale stipa brachytricha są już całe słomkowe od 2 tygodni z grubsza.
U nas dziś ostro przymroziło. Brr...

trochę szybko na taki stan.
Ale to nie znaczy że nie żyją. Trzeba czekać do nowego sezonu,żeby ocenić.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:25, 12 paź 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Trzcinnikami sie martwię, bo jak puściły kłosy, to zrobiły się nagle całe słomkowe, trochę za szybko, mam wrażenie. Boję się, że uschły. Znów tak długo nie było deszczu, a ciepło się zrobiło... Wczoraj dopiero podlało dość ładnie wierzchnią warstwę.
Bukszpanom niektórym jeszcze bardzo dużo brakuje, ale część rzeczywiście wyłądniała. Drugie półkole ma skromne trawki, bo ciągle zarastało, nie nadążałam. Ciężko im było, ale teraz pierwsza część prosi o podział, więc wykorzystam to i zasilę słabe punkty w drugim pókolu.

A co byś jeszcze chciała zobaczyć, żeby się nasycić?

U nas wieczór zrobił się całkiem przyjemny, przestało wiać i od razu było przyjemniej. Wykorzystałam ten czas na zbiory.

a same kępy trzcinniki mają zielone, żywe?- może tak być że przyschły od suszy i widac to szczególnie w kwiatach, jednak powinny sobie poradzić.

co bym jeszcze chciała zobaczyć?- nie wiem sama, ale dobrego nigdy dość.

U nas już po tych kilku nocach mroźnych nie ma co zbierać. Udało się zebrać szpinak i ostatnie dynie z płotu od sąsiadów ( oni sieją, razem zbieramy), a także skrzynkę kiwano ( znasz?- Tymek je uwielbia, dostaliśmy jedną sadzonkę od znajomych)i resztę bazylii, jednak już jest gorzka. I papryki, ale dużo jest niedorośniętych.
Zmarnowaliśmy część pomidorów- myśleliśmy, że mróz nie wlezie do szklarni, a wlazł.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 23:03, 11 paź 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
P rany ale owoców...........no ale co sie dziwic, Zielona Góra to jeden z najcieplejszych rejonów Polski, wiec nic dziwnego że i brzoskwinie i winogrona udają sie nad podziw, oczywiście duża w tym zasłu=ga Was - ogrodników

Hortensje w takiej masie powalające, i do tego te kitki obok...slicznie.
U cioebie jednak cieplej, moja rozplenica moudry dopiero zaczyna kitkowac - ma 3 szt choc jest juz duża, boje sie że nie zdąży pokazac swojego uroku zanim nadejdą zimne nie tylko noce ale i dni....

Widziałam rabaty po rewoplucji i nowe "jajo", pokaz je z perspektywy, A masz je że tak powiem wzdłuz czy w poprzek trawnika? mnie na wiosne tez chyba to samo czeka, mam grupę niefortunnie nasadzony krzewów po środku trawnika i ciasno juz na rabtach i nieuchronnie bede musiała poprzesadzac robiąc jakąs "wyspę" nie wiem tylko jak to zaplanowac w kontekscie całego trawnika i ogrodu....

Małgosiu- ta rabata umiejscowiona bardzo niefortunnie, ale tak wyszło po dołączeniu miejsca gdzie stała magnolia. Powinno to jajo być równolegle do tujek , a nie jest. teraz jest taka wyspa ni z gruszki ni z pietruszki. W przyszłości będziemy wypełniać miejsce gdzie dziś jest trawa pomiędzy rabatą a tujami.
Rozplenice u mnie ładnie rosną i hortensje też, Cieplejszy troszkę klimat niż u Was choć u mnie troszkę "malarycznie, bo to taki teren i niektóre rośliny też późno startują.

Owoce to dzieło Grzesia i chwała za to naturze, ze nie pozwala wszystkiemu rodzić, bo bym na targu musiała miejsce wykupić.

A za pochwały bardzo dziękujemy pracy dużo i każde miłe słowo cieszy.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:58, 11 paź 2015

Do góry
A to nowe roślinki w ogrodzie o których pisałam
magnolia merrill

ambrowiec od Reni

brzózki od Reni

Ogród Loczka 17:26, 11 paź 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Kurcze szukam tej jesieni u Ciebie, a tam letnie widoki. Łubin kwitnie w najlepsze, różyczka kusi kolorem, lawenda też niczego sobie, żeby tylko termometr wskazywał więcej stopni.

Witaj. Delikatne symptomy tylko ale jutro ma spaść śnieg to liście zmienią kolory. Na teraz zaczyna magnolia, ambrowiec i liście winogron.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:05, 10 paź 2015

Do góry
HANIA
dzięki kochana
ja jakoś bez fot nie umiem dlatego stale, coś wklejam, no zresztą zmiany nieustanne też, pory roku i rewolucje)

SEBEK
ojej, dzięki wielkie
MADŻENKA
u was tez rankiem chyba były mgły?dziękuje Marzenko

ULA
oby, jak najdłużej choć liści z wiązów już pełno, mimo to uwielbiam je grabić i ten zapach

BORBETKA
regularnie od dołu podcinamy gałęzie, zaczęliśmy 3 lata temu, po trafieniu na O., chciałam coś nowego i musiałam wygospodarować miejsce; sadząć i kopiąc, zawsze jakiś korzonek się uszkodzi, ale bez uszczerbku dla drzew, czasami kopię dół i korzeń jest, ale i miejsce dla rośliny i potem poradzi sobie. Na pewno trzeba często podlewać, bo jednak drzewa wyciągają wodę, ale bez problemu rosną; zrób podobnie. Aha, jeszcze jak podcinamy drzewa, mielimy je i to sypię na rabaty, chroni przed suszą, użyźnia i powstaje coraz wyższa warstwa ziemi dla tych roślin dolnych Mam nadzieję, ze pomogłam

GARDENARIUM
Danusiu, nie pamiętasz pewnie, ale ja tak, ja siedziałyśmy na ławce, a na pierwszej wyspie same brązowe igły i jak popatrzyłam twoimi oczami, zabrałam się za czyszczenie pni i tym sposobem sobie kciuka tez machnęłam

magnolie gwiaździste zaczynają się złocic

winobluszcz i szkarłatka amerykańska, ten kolor u niej najbardziej lubię

sumak Tiger Eyes juz powoli złoty

kolory jesieni, złoto i czerwień
magnolia żółknie
a powinna byc miedziana
"W kolorze blue" 11:13, 10 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
pięknie się zmienia u Ciebie- im bliżej zimy, tym ładniej, jak Ty biedaku mrozy przetrwasz na krzesełku ogrodowym? Może siłą Cię do domu wstawią, razem z krzesełkiem i pod choinka postawią. Bo sama to raczej do domu nie pójdziesz i dobrze Cię w tym rozumiem.

Derenie chińskie-owocki, jadłam- tzn smakowałam bo wyplułam- niezbyt smaczne,ale ładne
Namiocik sobie zrobię foliowy, planowalam dla lotosa, to poszerze wersje xxl i sobie usiądę w nim.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:55, 09 paź 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Ale jeszcze letnio u Ciebie. I ślicznie jest- jak zawsze, ale zawsze ciut inaczej.
Krajalnica- na co uważać?- na paluchy, bo krwawy chlebek nie do wszystkiego pasuje

Marta, krwawy chlebek ??

A jest coś, do czego pasuje ?
"W kolorze blue" 20:17, 09 paź 2015

Do góry
pięknie się zmienia u Ciebie- im bliżej zimy, tym ładniej, jak Ty biedaku mrozy przetrwasz na krzesełku ogrodowym? Może siłą Cię do domu wstawią, razem z krzesełkiem i pod choinka postawią. Bo sama to raczej do domu nie pójdziesz i dobrze Cię w tym rozumiem.

Derenie chińskie-owocki, jadłam- tzn smakowałam bo wyplułam- niezbyt smaczne,ale ładne
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:08, 09 paź 2015

Do góry
Aga,pięknie wszystko porosło.
Jaka stipowa śliczna!
I trzcinnikowa też piękna!

buksy już krągłe, ładne, w montanach świetne- bardzo juz ładne te dwie rabaty koliste.
Bardzo się u Was zmieniło i jest pięknie.
dzięki za zdjęcia- troszkę nasyciłam głód, odrobinkę.

U nas tez zimno, lodowato
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies