Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 21:26, 09 lis 2015

Agania napisał(a)
Jeszcze zastanawiam się nad magnolią czy tam zaraz za 10 jej nie posadzić zamiast 2, wiosną miałabyś cudowne kwiaty, tym bardziej, że masz okno od tej strony

Czyli magnolia zamiast szmaragda(2)? Też o tym myślałam.
Na tej rabacie jedyna roslina która rośnie to kórnik(10), z resztą możemy polatać.
O roślinach które podałaś w poprzednim poscie muszę poczytać, bo większości nawet nie widziałam.
Jeśli uporam się z tą częścią, zostanie mi jeszcze ta rabata z żywotnikami Muszę je też jakoś zmyślnie połączyć.
Agania 22:28, 09 lis 2015

Nie chcesz nudy, to pospaceruj u mnie...zawsze pomiędzy żywotniki możesz posadzić kolumnowe odmiany iglaków lub liściaste szczepione drzewa, polecam klony...z pewnością k. Crimson Sentry, taki jak u mnie o stożkowym pokroju, będzie tam ci też pasował ambrowiec, z iglastych, świerk serbski pendula lub świerk cupresina

Jestem za magnolią i do niej zaczynaj dobierać towarzystwo
Sercem jestem z Tobą
Buziakas
Nallar 16:21, 10 lis 2015

Dorota123 napisał(a)
Oj kobieto dasz radę, my wszystkie tu na Ogrodowisku jesteśmy z tych nie do zdarcia. Ja musiałam tyle roślin przesadzać w środku zimy jak kopali kanalizację. Całą zimę pracowałam w ogródku, ale i pogoda mi sprzyjała. Dziś sama sobie się dziwię jak ja to wszystko ogarnęłam. Wierzę w Ciebie i Twoje możliwości, nie raz pokazałaś, że samemu można wiele zrobić, a Ty z tych uzdolnionych jesteś.

To miłe co napisałaś, dziękuję.
Przesadzać roślinki uwielbiam, no może nie zimą ale planowanie, zestawianie roślin to już zdecydowanie nie moja bajka. Dać radę muszę bo bardzo tego chce. Czy uzdolniona to nie wiem ale z pewnością uparta podobnie zresztą jak Ty
Nallar 16:49, 10 lis 2015

Agania napisał(a)

Ewa np
Laurowiśnia, hibiskus variegata, ostrokrzew, dereń świdwa, pigwowiec Nicoline, kiścień też mógłby być, możesz wypełnić przestrzenie, np. kokoryczką-wiosna,
liliowcami miniaturowymi w kolorze purpury-lato,
zawilcami-jesień
Ligustr na pieńku jest bardzo ładny lub głóg jednoszyjkowy też szczepiony na pieńku ja takiego mam
Rozmyślaj

Agania napisał(a)
Jeszcze zastanawiam się nad magnolią czy tam zaraz za 10 jej nie posadzić zamiast 2, wiosną miałabyś cudowne kwiaty, tym bardziej, że masz okno od tej strony

Agania napisał(a)
Nie chcesz nudy, to pospaceruj u mnie...zawsze pomiędzy żywotniki możesz posadzić kolumnowe odmiany iglaków lub liściaste szczepione drzewa, polecam klony...z pewnością k. Crimson Sentry, taki jak u mnie o stożkowym pokroju, będzie tam ci też pasował ambrowiec, z iglastych, świerk serbski pendula lub świerk cupresina

Jestem za magnolią i do niej zaczynaj dobierać towarzystwo
Sercem jestem z Tobą
Buziakas

Agata, po Twoim ogrodzie spaceruję już trzeci dzień i nadal się nim zachwycam. Mam nadzieję że te spacery w końcu rozjaśnią mi umysł. Za wszystkie podpowiedzi i serduszko bardzo dziękuję.
Nallar 18:25, 10 lis 2015

Dla odmiany. Z psiura proszę się nie śmiać, dlaczego ma czerwone oczy? to zagadka

Karol99 18:29, 10 lis 2015

Nallar napisał(a)
Dla odmiany. Z psiura proszę się nie śmiać, dlaczego ma czerwone oczy? to zagadka

Ale świetne.
ryska 19:54, 10 lis 2015

słodkie
Katkak 20:44, 10 lis 2015

Ewcia, ale czad . Przypomnisz mi rposzę tę stronkę z modelinowymi ludkami? Bo się mi gdzieś zapodziała, a to czas na takie dłuuuugie, milusie wieczory z synusiem i modeliną w roli głównej .
Nallar 21:26, 10 lis 2015

Katkak napisał(a)
Ewcia, ale czad . Przypomnisz mi rposzę tę stronkę z modelinowymi ludkami? Bo się mi gdzieś zapodziała, a to czas na takie dłuuuugie, milusie wieczory z synusiem i modeliną w roli głównej .

Wysłałam dwie wiad. na priv.
Idę coś zjeść.
Katkak 22:37, 10 lis 2015

Nallar napisał(a)

Wysłałam dwie wiad. na priv.
Idę coś zjeść.

Ewunia dzięki, odczytałam. Ja jak zjem o tej porze to zaraz w d.. pójdzie, więc lepiej pójdę spać .