jeszcze wszystko przed tobą Bohemę bardzo polecam. To niski kuklik a tak oblepiony kwiatami, że więcej ich niż liści. I bardzo długo trzyma kwiaty. Nonna ma te kwiatki dużo drobniejsze ale kolorystyka piękna. Świetnie wygląda w połączeniu z brązową trawką.
Zdjęcia telefonem teraz na szybko robione
Gibraltar- pachnie jak narcyzy. Porównując z Gibraltarem Sonki sądzę, że nie jest tą odmianą. Ten ma płatki mniej fryzowane. Mam jeszcze mały pomarańczowy egzemplarz i to pewnie on. W takim razie jak się nazywa pachnący? Orange coś tam?
Silver Slipper
Nazwy niet. Ale ma piękny kolor liści
Cecile- nie kwitnie tak obficie jak po zeszłorocznej łagodnej zimie.
Wreszcze przyszły wykończenia na obeliski do róż i powojników. Na razie cztery sztuki, druty już też kupione i będziemy spawać. Zobaczę jak to wyjdzie, potrzebuję jeszcze kawał blachy na takie kapturki. Sam jestem ciekaw efektu.
Dzisiaj reszta zdjęć, czosnki robią furorę w naszych ogrodach. Po dwóch latach zauważyłem na wioznę że muszę je w tym roku rozsadzić. Będzie jeszcze więcej
Kurcze ja mam tylko najzwyklejszy pomarańczowy z pojedyńczym kwiatem ale już widzę że na tym nie poprzestanę. Bohema Pink i Nonna na pewno poszukam tylko znów muszę usunąć trochę trawy
Na prawdę piękna kolekcja już.
Paprociowa rabata cudowna, one wprowadzają do ogrodu z jednej strony tą lekkość i naturalność ale dla mnie przede wszystkim tą tajemniczość
Może to efekt opowiadania o "Kwiacie paproci". Sprawdzałaś czy nie zakwitają
Aga, mi została jeszcze ociupika do posadzenia, dziwię się ciągle, że ja to wszystko upchałam. Ale trochę moje roślinki poograniczałam i oddałam sąsiadce
Jakie jeszcze floksy kochana??? Ja już nie pamiętam Na nowe róże miejsce zostawiłam, ale jeszcze dwie wykopane nie wiem gdzie przesadzić
U mnie w rabatach już wszystko kipi...tak podopychałam w rabatach, że w przyszłym sezonie już nic a nic się ni zmieść, no chyba że coś udusi się i padnie
Już pokazuję Zagrzebałam się po uszy w ogrodzie, na nic nie mam czasu. Nadrabiam, to czego nie zrobiłam przez złą pogodę, zawirowania zdrowotne, obowiązki w pracy i domu...
Najważniejsze wykonałam, więc co nieco pokażę Ale plany nie do końca zrealizowane, będę działać dalej!
W tym sezonie dużo u mnie niebieskości.
Tulipany są fotogeniczne
Z cebulowych teraz gwiazdorzą czosnki w trawie LM i cebulice które u mnie udają kwiaty młodych bruner
Tu w towarzystwie dąbrówki: