No i miałam już nic nie domawiać, a teraz Madżenka znów kusi i zachwyciła mnie Claire Mashall
Juzia, będziesz miała cudną różankę przy takich podpowiedziach
Nic nie sypałam... Dostały tylko wiosna azofoske i raz florovit w płynie latem. Obawiam się ze albo to jest efekt choroby - antraknozy, która je od dwóch lat meczy albo jakieś trefne kupiłam... Sa piękne ciemnozielone i tylko kilka liści mają całkiem żółtych, ktore opadają. Maja susze, były przymrozki wiec sa to idealne warunki do wybarwienia i nic.... Poczekamy, zobaczymy.
Jola i Tusiawka czyli z moimi jest coś nie halo, bo susza wkoło nich straszna.....
W zwiazku z ich ciemnozielonym kolorem dostały wczoraj hortensje w nogi a Zebrinusy wykopałam. Zima będzie łyso ale niech sobie rosna. Może w sobotę rano uda mi się tam posadzić białe tulipany
W takim dużym cieniu nie mam traw i ńie doradzę. Miskanty ML mam w półcieniu ale słabo radosna jakieś takie poczochrane są. Rozplenica ma chyba 3 godz wieczornego słońca i wystarcza jej
W takim dużym cieniu nie mam traw i ńie doradzę. Miskanty ML mam w półcieniu ale słabo radosna jakieś takie poczochrane są. Rozplenica ma chyba 3 godz wieczornego słońca i wystarcza jej
Tez mi sie nie podoba Novalis a Eden wymaga podpory i dorasta do 2,5 M
Piekna Ci wyszła linia rabata z rh oraz różanki
Moje propozycje do przeanalizowania :
- purpury- Fishermans Friend, Prince, Munstead Wood
- pink - Claire Mashall (zachwycajacy kolor i kwiat), Maid Marion, Prince Anne
- bladawce- Eglantyne, proncess Alexandra of Kent, o innym pokroju : Queen of Sweden i The Alnwick Rose
W różanke trawki w wolne orzestrzennego np. Stipa lub rozplenice medium boy (potem beda troche za duze) ale little boy powoli rosna a Tys nieciepliwa