Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:27, 02 paź 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
To jak we Wrocławiu jest przymrozek to ja się już nie złoszczę, że u mnie też. Brr nie znoszę zimy...

Zima tez ma swe uroki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:26, 02 paź 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
U mnie tylko wilec ucierpiał, myślałam ze będę Juz sprzątać nasturcje a ona przetrwała
Tyle kwiatów ze aż szkoda ruszać
W weekend jeszcze lato

W weekend lato u ans na calego
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:26, 02 paź 2015

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Tez mam u siebie drugi dzien przymrozek. Rano trawa jest cala w szronie. Roze wiedną
Moj jeden grujecznik, posadzony w zeszlym roku, juz sie wybarwia. Nie pachnial w zeszlym roku, zobaczymy jak bedzie w tym. Drugi grujecznik jeszcze zieloniutki.
W ogole ponoc nie kazdy grujecznik musi pachniec. Ciekawe, czy to kwestia odmiany, czy dojrzalosci drzewa. Czy moze tego, ze roslina zostala wychodowana z nasion, a nie szczepiona?

Moje roze tez zwiędły, zwłaszcza Burgundy, ktora była w pełni rozkwitu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:25, 02 paź 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
A ja mam ciagle najniższą +4. Grujecznik nie kazdy pachnie, zalezy to od odmiany. Marta Zielona ma o zapachu karmelu

Nue mam grujecznika a ambrowce nic nie rusza !
Dzisiaj było jeszcze zimniej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:24, 02 paź 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wróciłam do tej twojej NN. Czy może to być Pink Swany?

Ewo chyba jednak nie, bo i kolor i kwiat inny. Wiec szukajmy dalej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:23, 02 paź 2015

Do góry
Anias napisał(a)
U mnie trawnik i dach domku lekko bialawy byl, czyli przymrozilo...

Marzenko moge zalapac sie na nasionka werbeny? Na priv?

Napisz mi wiadomosc o tytule Werbena i podaj namiary na wysylke.

Kochani werbena jeszcze kwitnie na całego, musze poczekać az przekwitnue, tylko tak oznaczone wiadomosci daja szanse na wysylke
W Kruklandii 10:33, 02 paź 2015

Do góry
Margo napisał(a)

No i miałam już nic nie domawiać, a teraz Madżenka znów kusi i zachwyciła mnie Claire Mashall
Juzia, będziesz miała cudną różankę przy takich podpowiedziach

Liczę na to!
W Kruklandii 09:31, 02 paź 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Tez mi sie nie podoba Novalis a Eden wymaga podpory i dorasta do 2,5 M

Piekna Ci wyszła linia rabata z rh oraz różanki

Moje propozycje do przeanalizowania :
- purpury- Fishermans Friend, Prince, Munstead Wood
- pink - Claire Mashall (zachwycajacy kolor i kwiat), Maid Marion, Prince Anne
- bladawce- Eglantyne, proncess Alexandra of Kent, o innym pokroju : Queen of Sweden i The Alnwick Rose

W różanke trawki w wolne orzestrzennego np. Stipa lub rozplenice medium boy (potem beda troche za duze) ale little boy powoli rosna a Tys nieciepliwa

No i miałam już nic nie domawiać, a teraz Madżenka znów kusi i zachwyciła mnie Claire Mashall
Juzia, będziesz miała cudną różankę przy takich podpowiedziach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:00, 02 paź 2015

Do góry
Przymrozek drugi dzień z rzędu i dobrze, niech warzy liście bo miejsca nie ma na tulipany a sadzić trzeba
Ogród niby nowoczesny ale... 06:55, 02 paź 2015

Do góry
amelia_b napisał(a)
a sesleria da rade w słońcu? muszę i ja pomyśleć. Madziu a ty masz jesienną czy jakąś inną?

Im większe słońce i sucho tym lepiej sobie radzi

Sesleria zdecydowanie bardziej mi sie podoba niż beatles.
Ta trawa- Beatles- ma chyba to do siebie , ze trzeba ja stale odmładzać, czy podlewać?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 06:53, 02 paź 2015

Do góry
Zagajanka napisał(a)

Co to za róża? U mnie podobnie Claire Marshall wygląda ale jest ciemniejsza. Piękny kwiat
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 06:51, 02 paź 2015

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Madżen, Jamesa nie chcę, dzięki. Za duży
A moze ty chcesz Clair Austin? chetnie oddam w dobre ręce. Dla mnie zbyt budyniowa na mojej białej rabacie...

Każdy ma jakieś hobby, u mnie, widzisz, to są, m.in. róże. Mój prywatny ogród z moimi własnymi kwiatami mam od dwóch lat, a wcześniej trochę "liznęłam" ogrodnictwa tu i ówdzie

Claire Austin kupiłam u BK dwa miesiące temu

Czy na te rabatę z Claire i Golden Celebration będzie pasowała Artemis? Co o tym myślisz?
Lawendowy zawrót głowy 06:47, 02 paź 2015

Do góry
Gdzie ten Twój ambrowiec na fotkach???
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:42, 02 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)

Interesujace. W ub roku tez pisalas ze byly zielone i potem liscie im opadly jakos pozno.... one tam chyba sporo slonca maja, prawda?
Nie to ze sie chce chwalic ze posadzilam 4szt, ale ze szkolki gdzie pewnie w tloku rosly i sa wybarwione juz od dolu....
ciekawa bylam czy u Ciebie w tym roku jest innaczej.
A tu Jolcia pisze ze i u niej tez wybarwione. Musisz swoim cos sypnac albo mniej sypac bo na tym zywoplocie by cudnie sie prezentowaly!

Nic nie sypałam... Dostały tylko wiosna azofoske i raz florovit w płynie latem. Obawiam się ze albo to jest efekt choroby - antraknozy, która je od dwóch lat meczy albo jakieś trefne kupiłam... Sa piękne ciemnozielone i tylko kilka liści mają całkiem żółtych, ktore opadają. Maja susze, były przymrozki wiec sa to idealne warunki do wybarwienia i nic.... Poczekamy, zobaczymy.

Jola i Tusiawka czyli z moimi jest coś nie halo, bo susza wkoło nich straszna.....

W zwiazku z ich ciemnozielonym kolorem dostały wczoraj hortensje w nogi a Zebrinusy wykopałam. Zima będzie łyso ale niech sobie rosna. Może w sobotę rano uda mi się tam posadzić białe tulipany
Moja codzienność - ogród Oli 06:37, 02 paź 2015

Do góry
W takim dużym cieniu nie mam traw i ńie doradzę. Miskanty ML mam w półcieniu ale słabo radosna jakieś takie poczochrane są. Rozplenica ma chyba 3 godz wieczornego słońca i wystarcza jej

Czekam na tę Twoją rewolucję

Do góry
W takim dużym cieniu nie mam traw i ńie doradzę. Miskanty ML mam w półcieniu ale słabo radosna jakieś takie poczochrane są. Rozplenica ma chyba 3 godz wieczornego słońca i wystarcza jej

Do góry

W Kruklandii 06:33, 02 paź 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Novalis mi się nie podoba. Chyba jestem wyjątkiem
Eden zresztą też nie. No i za duża

Tez mi sie nie podoba Novalis a Eden wymaga podpory i dorasta do 2,5 M

Piekna Ci wyszła linia rabata z rh oraz różanki

Moje propozycje do przeanalizowania :
- purpury- Fishermans Friend, Prince, Munstead Wood
- pink - Claire Mashall (zachwycajacy kolor i kwiat), Maid Marion, Prince Anne
- bladawce- Eglantyne, proncess Alexandra of Kent, o innym pokroju : Queen of Sweden i The Alnwick Rose

W różanke trawki w wolne orzestrzennego np. Stipa lub rozplenice medium boy (potem beda troche za duze) ale little boy powoli rosna a Tys nieciepliwa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:38, 01 paź 2015

Do góry
Ciekawe gdzie jest mój wpis???
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:37, 01 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Madżenka, o ambrowce chciałam zagadać - czy zaczynają sie u Ciebie wybarwiać czy nadal zieloniutkie są?

Zieloniutkie są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies