Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:38, 01 paź 2015

Ciekawe gdzie jest mój wpis???
lojalna_ 21:40, 01 paź 2015

Na meczu siedzi

Edit moj ambrowiec ma trzy czerwone w zasadzie malinowe liscie.......nie chcac Cie draznic skłamałam ze tylko trzy
nicol21 22:06, 01 paź 2015

Madzenka napisał(a)

Zieloniutkie są

Interesujace. W ub roku tez pisalas ze byly zielone i potem liscie im opadly jakos pozno.... one tam chyba sporo slonca maja, prawda?
Nie to ze sie chce chwalic ze posadzilam 4szt, ale ze szkolki gdzie pewnie w tloku rosly i sa wybarwione juz od dolu....
ciekawa bylam czy u Ciebie w tym roku jest innaczej.
A tu Jolcia pisze ze i u niej tez wybarwione. Musisz swoim cos sypnac albo mniej sypac bo na tym zywoplocie by cudnie sie prezentowaly!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
tusiawka 00:06, 02 paź 2015

Mojego akurat też dzisiaj oglądałam, bo kilka nocy chłodnych było, pierwsze przebarwienia już są.
Madzenka 06:42, 02 paź 2015

nicol21 napisał(a)

Interesujace. W ub roku tez pisalas ze byly zielone i potem liscie im opadly jakos pozno.... one tam chyba sporo slonca maja, prawda?
Nie to ze sie chce chwalic ze posadzilam 4szt, ale ze szkolki gdzie pewnie w tloku rosly i sa wybarwione juz od dolu....
ciekawa bylam czy u Ciebie w tym roku jest innaczej.
A tu Jolcia pisze ze i u niej tez wybarwione. Musisz swoim cos sypnac albo mniej sypac bo na tym zywoplocie by cudnie sie prezentowaly!

Nic nie sypałam... Dostały tylko wiosna azofoske i raz florovit w płynie latem. Obawiam się ze albo to jest efekt choroby - antraknozy, która je od dwóch lat meczy albo jakieś trefne kupiłam... Sa piękne ciemnozielone i tylko kilka liści mają całkiem żółtych, ktore opadają. Maja susze, były przymrozki wiec sa to idealne warunki do wybarwienia i nic.... Poczekamy, zobaczymy.

Jola i Tusiawka czyli z moimi jest coś nie halo, bo susza wkoło nich straszna.....

W zwiazku z ich ciemnozielonym kolorem dostały wczoraj hortensje w nogi a Zebrinusy wykopałam. Zima będzie łyso ale niech sobie rosna. Może w sobotę rano uda mi się tam posadzić białe tulipany
Madzenka 07:00, 02 paź 2015

Przymrozek drugi dzień z rzędu i dobrze, niech warzy liście bo miejsca nie ma na tulipany a sadzić trzeba
AlKa 07:04, 02 paź 2015

To jak we Wrocławiu jest przymrozek to ja się już nie złoszczę, że u mnie też. Brr nie znoszę zimy...
Sebek 07:05, 02 paź 2015

Madzenka napisał(a)
Przymrozek drugi dzień z rzędu i dobrze, niech warzy liście bo miejsca nie ma na tulipany a sadzić trzeba

U mnie też siwo za oknem... A vertigo nietkniete ... A tak już chciałem je zmienić
Juzia 08:33, 02 paź 2015

A u mnie nie mroziło jeszcze!
Biegun zimna....pfff
Karabela 08:35, 02 paź 2015

U mnie przymrozki bez efektu na rośliny. Tylko zawilce sie trochę zawinely
pilnie obserwuję grujecznika i liczę na piernikowe zapachy w tym roku. .. kolorek rok temu byl super morelowy ale zapachu zero. ..