Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 20:28, 25 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Edyta a co Ty masz po prawej stronie ogrodu patrząc od wejscia? sadziłaś tam coś? chyba tuje miałaś a coś jeszcze?

Patrząc od drzwi wejściowych to mam tam Umbry w obwódkach bukszpanowych, a na tle słupków ogrodzenia są róze Artemis

tu masz zbliżenie na fragment

Tu ma być ogród :) 20:25, 25 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no własnie ja tez jestem ciekawa, nie mam tego dozownika bo dopiero zaczynam przygodę z nawodnieniem ale spróbowałabym chętnie gdyby Asia przetarła nam szlaki

Ja mam dozownik Substrala, ale to maleństwo jest, jeśli nawet by się to udało, to ciągle trzeba by go dopełniać
Tu ma być ogród :) 20:24, 25 maj 2016

Do góry
Everest

Lawenda w doniczkach

Tu ma być ogród :) 20:12, 25 maj 2016

Do góry
Everesty i Gladiatory

Jeszcze tulipki

I Umbry

Tu ma być ogród :) 20:11, 25 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To byłoby najwygodniejsze rozwiązanie, nie wiem tylko czy w praktyce do zrealizowania no i ciekawe jakie stężenie by wtedy miała taka mieszanina, jak to określić?

no własnie ja tez jestem ciekawa, nie mam tego dozownika bo dopiero zaczynam przygodę z nawodnieniem ale spróbowałabym chętnie gdyby Asia przetarła nam szlaki
Tu ma być ogród :) 20:06, 25 maj 2016

Do góry
Purple Sensation na brzozowej

Tu ma być ogród :) 20:03, 25 maj 2016

Do góry
Ostatnie tulipany

Zaraz zastąpią je róże - Eden Rose i Giardina szykują się do pokazu

Tu ma być ogród :) 19:58, 25 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a słuchaj a gdyby przecedzic przez sito i dac do dozownika na nawóz w linie kroplującą?

To byłoby najwygodniejsze rozwiązanie, nie wiem tylko czy w praktyce do zrealizowania no i ciekawe jakie stężenie by wtedy miała taka mieszanina, jak to określić?
Tu ma być ogród :) 19:57, 25 maj 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Edytko ty coś pisałaś o dodawaniu mączki rogowej do gnojówek możesz uchylić rąbka tajemnicy jak to działa i kiedy i ile dodać. Posyłam buziaki.

Madzia, nie rogową tylko bazaltową, ale jeszcze nie praktykowałam tego sposobu, muszę zapytac Toszki ile tego dodać.
Tu ma być ogród :) 19:55, 25 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Ja nie wiem jak to możliwe czosnki u Ciebie takie fajne nie wysokie, wymiarowe , moje wyrastają aż po cycki...a w brzozowej na środeczku czy to świecznica czy bez czarny Black Lace?

Szałwia piękna, moje jeszcze nie zamierzają kwitnąć, ale u mnie za duże zagęszczenie , muszę im dać więcej dostępu do powietrza
Zalałam własnie pokrzywówkę, ja próbuję, staram się, ale mnie oddpycha ten zapach....

uśmiałam się
te czosnki w brzozach to Purple Sensation - mają piękny kolor i faktycznie nie są zbyt wysokie. Everesty i Giganty wyższe, mam jeszcze jedne, które miały być Atropurpureum ale mam wątpliwości czy nimi są, zakwiną trochę później.

Na zdjęciu bez Black Lace Eva, fajnie urósł w tym roku i nawet zakwitnie.

Szałwia kwitnie, ale nie wiem czy się z tego powodu cieszyć, miła kwitnąć razem z różami Artemis, a pewnie wypadnie tak, że one zakwitną, a szałwia będzie tuż po kwitnieniu.

Zapachy gnojówek można neutralizować dodając mączkę bazaltową, dolomit albo walerianę.
Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:01, 25 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
cudowne zdjęcia, jak zwykle.
Już wiem jak wykorzystać moje zawciągi, które się tułają z kąta w kąt od dwóch lat.
Ewa, dziś widziałam oba trzcinniki i Avalanche i Overdam, tego drugiego na próbę wzięlam do donicy, czy moglabyś porównać te odmiany, wstawić jakieś zdjęcia z nimi w różnych momentach roku?

To są prawie takie same trawy ,tylko paski mają odwrotnie ,ja nie mogę się zdecydować który ładniejszy. Obydwa rosną mniejsze i wolniej niż karl.
Literatura podaje że avalanche ma być bardziej przewieszajacy.startują obydwa szybko.
Na Łowieckiej 23:06, 24 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dysproporcje jeśli chodzi o krzaki hortek ogromne, ale najważniejsze, że żyją, myślę, że nadrobią.
U mnie jeśli chodzi o trawy jest ok, najgorzej wypada właśnie Apache, na pozostałe nie mogę narzekać, bo chyba tylko jeden ML do wymiany, reszta żyje i ładnie rośnie.

I to jest własnie najdziwniejsze, że te krzaki na pewno żyją ale nie ruszają. Po ścięciu gałązek w środku są zielone, mokre. Wypuściły pączki i tak stoją już dłuuuuuugo. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Dziś podsypałam je nawozem.
Apache u mnie tak jak Ci pisałam - kaput. Żyją tylko 4 sztuki. Reszta to susz całkowity tak samo jak brązowe trawy (które zresztą dziś wymieniłam).
ML u mnie wszystkie żyją tylko też są duże dysproporcje między poszczególnymi egzemplarzami. Jedne są świetne, gęste a inne mają po dwa źdźbła. Tak mnie ten ogród wkurza w tym roku, że chyba zaleję wszystko betonem i będzie spokój

Super, że nie masz dużych strat Będę miała do kogo przychodzić cieszyć oczy jak już mi wszystko padnie
Tu ma być ogród :) 20:01, 24 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Czosnki purple sensation na brzozowej

I szałwie już w rozkwicie

Ja nie wiem jak to możliwe czosnki u Ciebie takie fajne nie wysokie, wymiarowe , moje wyrastają aż po cycki...a w brzozowej na środeczku czy to świecznica czy bez czarny Black Lace?

Szałwia piękna, moje jeszcze nie zamierzają kwitnąć, ale u mnie za duże zagęszczenie , muszę im dać więcej dostępu do powietrza
Zalałam własnie pokrzywówkę, ja próbuję, staram się, ale mnie oddpycha ten zapach....
Ogródek z futrzakami i kamieniami 19:00, 24 maj 2016

Do góry
cudowne zdjęcia, jak zwykle.
Już wiem jak wykorzystać moje zawciągi, które się tułają z kąta w kąt od dwóch lat.
Ewa, dziś widziałam oba trzcinniki i Avalanche i Overdam, tego drugiego na próbę wzięlam do donicy, czy moglabyś porównać te odmiany, wstawić jakieś zdjęcia z nimi w różnych momentach roku?
Ogród Mirelli 18:55, 24 maj 2016

Do góry
Świetna ta rabata z szałwią i stipą.

Szałwia taka jak moja.
U Agi - czyli słońce i piach 15:22, 24 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
będzie cudne poletko lawendowe.
Moja po zapodaniu dolomitu ruszyła jak z bicza, aż w szoku jestem jaka zmiana w ciągu 2 tygodni.
O! A ja mam i nie dałam! Tylko do dołków włożyłam skorupki jajek

Czy sypnąć im jeszcze dolomitem?
Anulajda w raju 06:09, 24 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu, jak Ty tą kwarantanne przeprowadzasz różom?

Czekają w cieniu popryskane preparatem dla róż 2w1,co by jakiegoś dziadostwa nie przyprowadzidzić
Moja "przyziemna" :) pasja 23:20, 23 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ładne cisowe okazy, a ja stożki w dobrej cenie chciałabym spotkać ale czy to możliwe?

Jak tak patrzę na inspirki domku narzędziowego to stwierdzam, że mój nawet designerski mógłby być, wystarczy trochę podrasować, a właśnie takie są plany.

Stożków nie widziałam, a może nie zwróciłam uwagi, bo nie szukam .

Prace przy domku na razie stanęły, bo za duże upały. Z oknem ruszamy dopiero po długim we .
Ogród z pergolą 20:50, 23 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o trampolinach i basenach poczytałam, trampoliny już nie mam i myślimy czy drugą w ogóle kupować po historii z poprzednią, basenu jeszcze nie mam, ale trochę mnie przeraża utrzymanie tej czystej wody.

A jeszcze w temacie materiału na poduchy, ja poprosiłam o przesłanie próbek szarych kolorów i od 3 sprzedawców dostałam po 3 kolory, każdy inny - już wybrałam.
Gorzej bo Pan od konstrukcji mnie wystawia... nie wiem czy zaś kogoś innego trzeba szukać, masakra z tymi fachowcami.

o proszę fajnie masz właśnie powinnam o próbki poprosić żeby kota w worku nie kupować, nie pomyślałam..
u mnie plac w przyszłym tygodniu zacznie się spawać
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:02, 23 maj 2016

Do góry
Super wyszło i bardzo dobrze Cię rozumiem, bo miałam ten sam problem na tarasie dopóki nie było pergoli.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies