Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:49, 09 mar 2015

Do góry
Agnieszko brzozy ma Pan różne i co do gatunku i co do wielkości, ogólnie bardzo przyzwoity ogrodnik trafić łatwo przy głównej ulicy prawie na końcu wsi po prawej jest szyld
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:29, 09 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dzisiaj była zachwycajaca pogoda we Wrocławiu, to juz nie przedwiosnie, iscie wiosennie było. Niestey nie spędziłam dnia w ogrodzie

Ale donoszę Grupie W, w ZC tez są małe kulki bukszpanowe po 49 zł. Jest też mnóstwo trawek z Holandii po 29 zł i ciemierniki po 32 zł.
M mi jednak zabronił wchodzić na halę z karta płatniczą..... Wypuścił mnie na rekonesans zaopatrzenia z restauracji wyłacznie bez torebki......i komórki.... Cobym platnosci telefonem nie dokonała

Na obsadzenie doniczek jeszcze koncepcji nie mam zatem musicie poczekac. Powtórzyłam tylko nasadzenie z Keukenhof czyli stokrotki i szafirki w szarych donicach. Niech jednak szafirki zakwitna bo na razie ich nie widać.,,

I mam nerwa bo mi brzoz jeszcze nie zamierzają wysłać!!!! A ja musze rewolucję zrobić na brzozowej bo wszystko juz rosnie i jak wykopac stare brzozy?

ja chyba zajrzę do Obi po stożka i kulkę
Pogoda była cudna, cały dzień na powietrzu spędziłam.

Ale ten Twój M przewidujący, nawet o telefonie pamiętał - musiało boleć takie samo paczenie

Czekam na Twoje zdjęcia z niecierpliwością...

A na brzozy długo każą czekać? W czym w ogóle problem?

Pozdrówki!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:26, 09 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Marzenko a u ogrodnika w Brzeziej Łące są piękne brzozy może podjedź zobacz

Kasiu, a zwykłe czy odmianowe? I gdzie tam ogrodnik??? Nie kojarzę...

Madżenko czekam z niecierpliwością na fotki obsadzonych donic, zwłaszcza prymulkami i stokrotkami. Te kolory były bardzo energetyczne!
I naprawdę nigdy nie masz mszyc na stokrotkach?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:51, 09 mar 2015

Do góry
Majena napisał(a)
Cudniezgadzam sie z Sebkiem taka przestrzeń i tak perfekcyjniejakieś planowane zmiany na ten rok?dosadzenia?podglądam i dalej sie zachwycam

Majenko, zmiany u mnie co roku Tylko muszę się spieszyć, bo M. narzeka, że już nic więcej nie będzie przesadzał A tu cała rabata wzdłuż podjazdu czeka na przeróbkę, dosadzę brzozy i zaplanowałam nową rabatkę z grujecznikami... Ech, w ogrodzie zawsze jest co robić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:40, 09 mar 2015

Do góry
Marzenko a u ogrodnika w Brzeziej Łące są piękne brzozy może podjedź zobacz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:17, 09 mar 2015

Do góry
Madżen,a może te brzozy już wyciąc i poczekać na nowe?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:20, 08 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dzisiaj była zachwycajaca pogoda we Wrocławiu, to juz nie przedwiosnie, iscie wiosennie było. Niestey nie spędziłam dnia w ogrodzie

Ale donoszę Grupie W, w ZC tez są małe kulki bukszpanowe po 49 zł. Jest też mnóstwo trawek z Holandii po 29 zł i ciemierniki po 32 zł.
M mi jednak zabronił wchodzić na halę z karta płatniczą..... Wypuścił mnie na rekonesans zaopatrzenia z restauracji wyłacznie bez torebki......i komórki.... Cobym platnosci telefonem nie dokonała

Na obsadzenie doniczek jeszcze koncepcji nie mam zatem musicie poczekac. Powtórzyłam tylko nasadzenie z Keukenhof czyli stokrotki i szafirki w szarych donicach. Niech jednak szafirki zakwitna bo na razie ich nie widać.,,

I mam nerwa bo mi brzoz jeszcze nie zamierzają wysłać!!!! A ja musze rewolucję zrobić na brzozowej bo wszystko juz rosnie i jak wykopac stare brzozy?

M. wie co robi, ze Cie bez portfela, karty i telefonu do ZC puszcza... Widziałam na giełdzie . Dzięki za rekonesans, taka wypasiona trawka do donicy przed trawkowym sezonem to by się przydała
Nerwom na opóźnienie z brzozami się nie dziwię ...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:25, 08 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

aaaa! to w tym Waszym ZC i w niedzielę otwarte i restauracja i kartami można płacić ? istny raj, że też ja tego wcześniej nie zlokalizowałam
miałam w planie afrykanarium jak teraz pojadę ale chyba zamienię na to Wasze ZC
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:17, 08 mar 2015

Do góry

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:22, 07 mar 2015

Do góry
Świetne zakupy. Fajny poranek miałyście.
Też jestem ciekawa gdzie to wszystko bęzie posadzone.
A co do brzozy to faktycznie darmowy soczek z witaminkami masz.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:32, 07 mar 2015

Do góry
Giełda zaliczona, brzozy płaczą (butelki podstaw! ), pęcherznice przeprowadzone, róże ciachnięte - podoba mi się Ty tu rządzisz. Poza tym masz tylko weekendy. A w czasie jednej soboty zrobiłaś tyle, że musisz być z siebie dumna. Wiesz co... jeśli od pracowników wymagasz tyle, co od siebie, to... nie wiem, czy ktokolwiek za Tobą nadąża
Mała Eleczka 20:52, 07 mar 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Gdzies widziłam filmik z demonstracja kiedy wyciągać paliki.
Jesli potrzęsiesz mocno koroną drzewa - jesli korzenie sie nie ruszaja tylko sam pień - to moźna. Moje graby min 1-2 lat palikowane ale rosna w przeciągach. Brzozy, ktore maja płaski system nawet po 3 latach musiałam przywiązywać do gabionow

A jeśli się rusza góra i lata przy silnym wietrze? Czekać aż pień przytyje?
Słoniny mu dać?
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 20:04, 07 mar 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Od czegoś trzeba zacząćdobry zestaw na początek

bardzo mi się podobają,będzie więcej ale podziałam jak już wsadzę brzozy bo one mi zrobią taki szkielet do działania.
Mała Eleczka 22:33, 06 mar 2015

Do góry
Gdzies widziłam filmik z demonstracja kiedy wyciągać paliki.
Jesli potrzęsiesz mocno koroną drzewa - jesli korzenie sie nie ruszaja tylko sam pień - to moźna. Moje graby min 1-2 lat palikowane ale rosna w przeciągach. Brzozy, ktore maja płaski system nawet po 3 latach musiałam przywiązywać do gabionow
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 22:25, 06 mar 2015

Do góry
Zajrzyj na realizacje Danusi. Mają takie ogrody leśne.
Może podkrzesać brzozy od dołu i stworzyć właśnie coś takiego.

http://www.gardenarium.pl/realizacje/miejski-ogrod-rodzinny

http://www.gardenarium.pl/realizacje/miejski-ogrod-rodzinny
Roztoczańskie klimaty 20:39, 06 mar 2015

Do góry
Przybywa trochę bylin i od razu robi się weselej, rabaty nabierają charakteru. Czekam na wiosenną odsłonę. Brzozy są zwykłe czy odmianowe?
Moja codzienność - ogród Oli 18:06, 06 mar 2015

Do góry
Czytam, że można już przesadzać. Ciekawe czy brzozy też?
Mój ogród pod górkę... 15:24, 06 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
No właśnie jaki masz plan tak w punktach Ciekawość mnie zżera, najlepiej jakbyś już poszła sadzić

Plan w punktach:
1. zamówić duże drzewa
2. wyciąć orzecha
3. przesadzić brzozy i wiele innych roślin z ostatniej rabaty pod betonowym płotem
4. mój M jeszcze nie wie, ale trzeba poszerzyć jedną rabatę hi,hi,hi
5. posadzić hortensje tam, gdzie jest już dla nich miejsce
6. z malutkich cisów utworzyć szpalerek przy tarasie

I tyle wymyśliłam! wszystko komplikuje fakt, że dużo roślin już rośnie i trzeba je będzie przesadzać.
Ogród na Batuty 15:04, 06 mar 2015

Do góry
A to moje ostatnie wypociny "rabatowe" Rzut z góry. 1 kratka= 1m

Obwódki rabat będziemy robić z kostki granitowej.
Chciałabym, żeby ogród był bardzo prosty i w miarę nowoczesny. Mam taki plan, żeby w ogrodzie było tylko kilka kolorów: zielony - oczywiste, - biały, szary, różowy, fiolet, bordo (Śliwa wiśniowa Nigra). I zakochałam się w Ambrowcu, więc też będzie. Nie wiem czy dobrze myślę?
Nie będę też przesadzała z ilością gatunków. Myślę, że będę powtarząć nasadzenia na rabatach. Generalnie: trawy, turzyce, hortensje, lawenda, smaragdy, świerki, brzozy,bukszpan, wrzosy, hosty - ale wytrzymają tylko pod domkiem.
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 13:27, 06 mar 2015

Do góry
Gosiu na pierwszym planie jest brzoza, dalej w większości osiki takie duże i małe, tych mi było szkoda wycinać a i leśniczy nie bardzo dał
po lewej stronie wycinaliśmy sosny i tam jest mniej drzew wysokich, zostały dęby i brzozy, ale pewnie teraz się rozrosną jak dostaną słońca na wiosnę.
Coś już zaczęłam rozrysowywać i planować, na razie mało dokładne szkice
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies