O właśnie o tę rabatę mi chodziło
Fajnie wyszła i jednak dobrze rh kolorystycznie posadziłaś . I stożki pasują super podoba mi się .
Może i ja się do nich przekonam ale to myślenie na nowy sezon.
Prosze o zerknięcie na załączone zdjęcie. Czy to jest jakaś choroba traw czy rodzaj jakiegoś chwastu? Bardzo dużo tego jest na trawniku.
Trawnik siany rok temu:
Kolnas Golf:
- Wiechlina łąkowa Balin 10%
- Życica trwała Double 28%
- Kostrzewa czerwona Boreal 30%
- Kostrzewa czerwona Rapsodia 10%
- Życica trwała Limgnica 22%
W tym roku wykonana wertykulacja i dosiewka:
Wiechlina łąkowa - RUGBY II Kentucky Bluegrass
Niestety gleba jest dość gliniasta i ma wysokie Ph 7-8.
Mirka Mireczko tak to ta rabata, a raczej rabatka, bo duża nie jest. Nadal niedokończona, bo czekam na zamówione trawy i zrębki. Nie będę Cię przekonywać do rh, bo sama nie jestem do nich przekonana. Tak jak wcześniej pisałam to moje czwarte podejście do tych krzewów. Zobaczymy jak będą rosły, bo miejscówkę mają fajną od północy. Oby ładnie rosły, a nie wegetowały
Mąż bardzo lubi rh i koniecznie je chciał w naszym ogrodzie
Pięknie Sylwia. Dąbrówka jak szalona takie kwitnięcie? Jak zobaczyłam u ciebie zaraz wszystkie pojedyncze Dąbrówki wyszukałam i obssdzilam dokoła rondel. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale wole Dąbrówkę niż barwinek.
Wszystko takie duże, dorodne piękne. Pomidorki będziesz miała nie długo swoje. Te warzywa Boże, a ja w lesie jestem.
Może w tym tygodniu wszystko zrobię z zasiewami włącznie
Mnie narazie warzywnik przerasta... jak pomyślę o tych ślimakach, nornicach i całym stadzie żyjątek które tylko czekają na moję warzywka to sobie myślę, że jeszcze do tego nie dojrzałam..
W tym roku posiałam pomidorki... pieknę 3 się uchowały i były juz takie krzaczki 40 cm... już żeby je wysadzić do ziemii... no i córcia wypuściła króliczka na dywanik, żeby sobie pobiegał...
tyle zostało z pomidorków...