Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

antracyt 16:19, 02 lip 2021

April napisał(a)
Jak szybko dalie ci zakwitły. Generalnie ich zazdroszczę bo u mnie wszystkie czubki pożarły ślimaki i nie wiem czy coś zdąży zakwitnąć.
Penstemony też mam i bardzo je lubię. Dobrze sobie rodzą w każdych warunkach.
Wiejskie klimaty bardzo przyjemne dla oka

Ostatnio usłyszałam od lokalnej znajomej, że moja wiejska jest taka swojska i pasuje do wsi. Nie to co fikuśne, miejskie ogrody nowych mieszkańców
Dla Ciebie kolejna szybka dalia (dopiero na tej miejscówce, nie drażni mnie jej zestaw kolorystyczny ). U mnie na szczęście ślimaków brak, ale mszyce na daliach szaleją na maxa. Swoimi objedzonymi się nie przejmuj, do września zdążą z kwiatami, tylko im coś pożywnego podrzucić
Kasya 16:22, 02 lip 2021

Ale ty masz ładnie na tych rabatkach
I jaki busz
Dalie, cynie …zazdroszczę
edi75 16:22, 02 lip 2021

antracyt napisał(a)
To połączenie jest wyjątkowo intensywne. O dziwo nie drażni mnie.

Więcej zdjęć nie robiłam, zajęłam się sadzeniem znalezionej przy wiejskiej drodze róży Ciekawe czy się przyjmie... Z kwiatów wygląda jak jakaś szlachetna historyczna odmiana, ale będzie spora, dość ekspansywna. Mocno rozchodziła się rozłogami. Widziałam ją w kilku gospodarstwach obok, szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia kwiatów. Wielkością i kształtem przypominały Rose de Resht, ale kolor miały bardziej subtelny.
te z drugiego zdjęcia
antracyt 16:34, 02 lip 2021

To czerwone firletki chalcedońskie
Mocno się sieje, jeżeli na czas nie usuniemy nasienników. Mogę jesienią zebrać dla Ciebie nasiona, tylko się pod koniec sierpnia przypomnij.
antracyt 16:36, 02 lip 2021

Kasya napisał(a)
Ale ty masz ładnie na tych rabatkach
I jaki busz
Dalie, cynie …zazdroszczę

Na wiejskiej tak lubię, tu od połowy czerwca chwasty nie mają szans A do tego szaleństwo kolorów
Fragmentarycznie, w odcieniach czerwieni z dodatkiem srebra
Kasya 16:54, 02 lip 2021

antracyt napisał(a)
Witaj Moniko U mnie jeszcze młodo i dość łyso, ale staram się na zdjęciach tego nie pokazywać Okolice wokół rzeczywiście trafiły nam się piękne i jeszcze pełne dzikich zwierząt.

Po wczorajszych wichurach dzisiaj słońce i przyjemne ciepełko.
Róże się rozkręcają
Emelie, Queen i nie różana babcina piwonia

MW przesadzana i mocno cięta w zeszłym roku, ma sporo kwiatów, ale tak nisko, że ciężko zdjęcia się robi. A do tego pod ciężarem "zerkają" w dół.

Kurcze…. Duza ta emelie…co ja zrobiłam…
antracyt 16:58, 02 lip 2021

Ona u mnie mocno cięta jest, bo co roku coś jej się przytrafia pogodowego. Pędy ma wiotkie, ale kolczaste. W opisach widziałam, że do 3m dorasta.
Helen 20:35, 02 lip 2021

Cieszę się, że rośliny rosną i się podobają.
mirkaka 21:20, 02 lip 2021

antracyt napisał(a)

Obydwa zwierzaki zmęczone temperaturą, ale po kocie bardziej widać. Przestał polować, a do tego stracił apetyt. Schudł mocno, a jesienią bez problemu odrobi straty
Choroba różana bywa bardzo zaraźliwa, uważaj na siebie
To jedna z pierwszych, od których u mnie się zaczęła, Swany Rozkręca się powoli, ale ma najmniej słońca z całego towarzystwa.

Przepiękna róża i zdjęcie
nyna76 21:22, 02 lip 2021

Niebiańskie widoki. Gęściutko i kolorowo.

Oczko już się fajnie wpisało w krajobraz.