Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 19:36, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no ciekawe co z nimi zrobisz? ja mam do zabrania ze starego domu takie (bo sprzedajemy) a nie zostawię tam ani jednej roslinki bo wszystkie przez mame sadzone i sentyment mam. tylko co z nimi skomponować żeby w miarę nowocześnie i minimalistycznie było..hmm
i melduję że roślinki od Ciebie na tym moim popiole jakoś żyją, choć pewnie za Twoją gliną tęsknią

Liliowców mam duzo i nie wyciepię... bo je lubię.. pasują wszędzie, tylko są duże i trzeba kombinować co ma się na wzajem nie pożreć.. najłatwiej jak rosną same z sobą..

Nie oczyszczone z przekwitłych, ale 3 rodzaje żółtych super wygląda, bo róznia sie wielkością..

Ogród z pergolą 19:15, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie też
tylko srednio wyglada..na zakup kolejnej kory szkoda mi kasy i chodzi mi po głowie pewna rewolucja na różance ale juz na samą mysl mnie głowa boli..

Rewolucja?¿? Brzmi ciekawie!
Masz rację średnio wygląda ale trudno, u mnie na razie będzie.

A Pashminę miałam pochwalić! Śliczna jest!
Ogród z pergolą 16:59, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie też
tylko srednio wyglada..na zakup kolejnej kory szkoda mi kasy i chodzi mi po głowie pewna rewolucja na różance ale juz na samą mysl mnie głowa boli..

a duzo kory zuzylas juz ?

mi sie i tak najbardziej podoba kora mielona, ale co roku trzeba dosypywac
Ogród z pergolą 16:53, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie też

gadaj... ulży Ci na duszy
Ogród z pergolą 16:52, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

jakie ja wolę buty? wszystkie! maniaczka jestem
Aniu dziękuję za opinię czyli wszystkie mus mieć właśnie o róże mi chodzi bo róż niby duzo a pusto miedzy nimi..
zaglądam do finki co jakis czas i ta szałwia wciąż nie dostepna..zamówię chyba na all...tylko jej mi do kompletu jeszcze brakuje..
tnx kochana

Anka napisz do Marty - Finki, jak do niej zadzwoniłam to okazało się ze jest nawet z ubiegłego roku i dostałam od ręki, a na stronie było "niedostępna"
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 16:40, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
wielką masz tą stipe, moja to mikrus..
juka rewelacja! długo tak trzyma kwiat? nie znałam wcześniej tych roślin ale są piękne

Aniu a mnie się wydaje że moja jest mała
Juka w zależności od pogody ma kwiaty, jak długo jest gorąco to szybciej przekwita, pierwsze które zakwitły ponad 2 tyg.temu to właśnie przekwitly, ale był upał. Te które w zeszłym tygodniu zakwitły to dłużej postoją bo teraz chłodniej.
Ja bardzo lubię juki bo zimą też się dobrze prezentują a latem kwiaty mają zachwycające.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:22, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasia..zjawiskowo, tajemniczo, uroczo..
kiedy ja się takiego widoku doczekam..
a jak front?

Ania, ale ty takiego balaganu chyba nie chcesz ? u ciebie tak bardziej nowoczesnie i formalnie bedzie ?

na froncie nie ma co pokazywac poki nie mam opaski wokol domu, sciezek, podjazdu...
posadzilam cos prowizorycznie zeby gola ziemia nie straszyla
cyknelam fotke telefonem specjalnie dla ciebie ...innych prosze o nie patrzenie ale i tak nic nie widac

Z Pszenicznej ... 15:04, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wow to juz tak kompleksowo wszystko, no super

no kompleksowo, jak robić to od A do Z
U Agi - czyli słońce i piach 13:39, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Aga wszystko ładnie rośnie
a krwawnika do gnojówki z pokrzyw wrzucaj.
ja walczyłam do tej pory ze skrzypem ale teraz gdy coraz więcej dzięki forum wiem to pozwalam mu troszkę urosnąć i jego pielę zawsze osobno i tez robię z niego gnojówkę
chwasty też są pożyteczne

dobry pomysł Aniu! Muszę się znowu na pokrzywy wybrać!
Ogród tworzony z pasją 13:23, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Karol rewelacja!
rzadko do Ciebie zagladam bo nie ogarniam i żałuję bardzo..takie widoki!
instrukcja super, ja jestem fanką rozmnażania wolę wrzucać do skarbonki na buty niż pakować w hurtowe zakupy roślin
podziwiam Twoja obwódkę i wydmuchrzyce.genialna, pamietasz kiedys planowałam ją mieć? piękna jest

Dzięki wielkie, miło mi, że Ci się podoba.
Tez jestem fanem rozmnażania i każdy patyk bym ukorzeniał Czasami już mnie to denerwuje, ale jak się uda to radość jest niezmierna. )

Wydmuchrzyce też bardzo podziwiam i cenię za to jest wytrzymała na wszystko. Wiem, że się rozrasta, czasami nawet bardzo, ale mi jakos szczególnie to nie przeszkadza. Co jakiś czas przejdę i powyrywam odrosty. Zawsze jak tworzę nową rabatkę i jest puste miejsce, to ją dosadzam. Ona pasuje wszędzie.
Mam zostawione takie poletko, gdzie sie do woli rozrasta i stamtąd biorę sadzonki.

A tawuły no cóż, wolę je dużo bardziej od popularnego bukszpanu.
Tu ma być ogród :) 13:21, 04 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
czad! i ogrod i przedpłocie glediczja przez Ciebie chodzi mi po głowie..w tle by miała serby to chyba ciekawie by moglo wygladać? ona szybko puszcza wiosną czy śpioch?

Dziękuję Aniu.

Glediczja późno startuje, ale tak ładnie ożywia ogród, że ja jej nawet wybaczam ten fakt.

Na tle ciemnej zieleni będzie się pięknie prezentować.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 13:02, 04 lip 2016

Do góry
Kasia..zjawiskowo, tajemniczo, uroczo..
kiedy ja się takiego widoku doczekam..
a jak front?
U Agi - czyli słońce i piach 12:52, 04 lip 2016

Do góry
Aga wszystko ładnie rośnie
a krwawnika do gnojówki z pokrzyw wrzucaj.
ja walczyłam do tej pory ze skrzypem ale teraz gdy coraz więcej dzięki forum wiem to pozwalam mu troszkę urosnąć i jego pielę zawsze osobno i tez robię z niego gnojówkę
chwasty też są pożyteczne
Ogród tworzony z pasją 12:45, 04 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
A tak wygląda moja obwódka po cięciu

Karol rewelacja!
rzadko do Ciebie zagladam bo nie ogarniam i żałuję bardzo..takie widoki!
instrukcja super, ja jestem fanką rozmnażania wolę wrzucać do skarbonki na buty niż pakować w hurtowe zakupy roślin
podziwiam Twoja obwódkę i wydmuchrzyce.genialna, pamietasz kiedys planowałam ją mieć? piękna jest
Ogród z pergolą 12:35, 04 lip 2016

Do góry
u mnie też
Tu ma być ogród :) 12:30, 04 lip 2016

Do góry
czad! i ogrod i przedpłocie glediczja przez Ciebie chodzi mi po głowie..w tle by miała serby to chyba ciekawie by moglo wygladać? ona szybko puszcza wiosną czy śpioch?
Malutki pod lasem 12:04, 04 lip 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Hej

jak masz szarą i grafitową kostkę to moim zdaniem odcienie żółci nijak do tego nie pasują najlepiej się zgra kolor kremowy i bez żadnych obramówek w okół okien pomyśl o takiej koncepcji bo to wyglądało by bardzo elegancko, tak sądzę

my też teraz wybieramy kostkę i kolor elewacji na dom mamy czerwony dach i choć podobają mi się grafity to do naszego domu niestety to nie pasuje a dachu który ma 5 lat nie będziemy przecież zmieniać

ale właśnie do czerwieni grafit i szarość pasuje bardzo
Z Pszenicznej ... 11:58, 04 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Ania na Al... masz takie zdjęcia, porównanie różnych gęstości. Zobacz sobie A zadaszenie powoli, wczoraj malowaliśmy słupy, przyjechała stal. Niedługo konstrukcja cała już stanie, będę mogła zamówić materiał i gąbkę, a Adam zamówi prowadnice i rurki na daszek. Palety może w tym tygodniu, kupiłam do nich impregnat w białym kolorze, stoi i czeka
Na końcu drewno na podłogę, ale musimy je najpierw zobaczyć więc wyprawa do Piotrkowa nas czeka Może się wyrobimy do września

wow to juz tak kompleksowo wszystko, no super
Ogród z pergolą 11:51, 04 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nie mam małych dzieci ale czasu na nastawianie gnojówkę, podlewanie, mieszanie brak....

ja mam nadzieje że gdy mi to wszystko się rozrośnie jak u Ciebie to chociaz tyle pielenia nie będzie..
Ogród z pergolą 11:49, 04 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Nie mam małych dzieci ale czasu na nastawianie gnojówkę, podlewanie, mieszanie brak....

ja mam nadzieje że gdy mi to wszystko się rozrośnie jak u Ciebie to chociaz tyle pielenia nie będzie..
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies