Liliowców mam duzo i nie wyciepię... bo je lubię.. pasują wszędzie, tylko są duże i trzeba kombinować co ma się na wzajem nie pożreć.. najłatwiej jak rosną same z sobą..
Nie oczyszczone z przekwitłych, ale 3 rodzaje żółtych super wygląda, bo róznia sie wielkością..
Anka napisz do Marty - Finki, jak do niej zadzwoniłam to okazało się ze jest nawet z ubiegłego roku i dostałam od ręki, a na stronie było "niedostępna"
Aniu a mnie się wydaje że moja jest mała
Juka w zależności od pogody ma kwiaty, jak długo jest gorąco to szybciej przekwita, pierwsze które zakwitły ponad 2 tyg.temu to właśnie przekwitly, ale był upał. Te które w zeszłym tygodniu zakwitły to dłużej postoją bo teraz chłodniej.
Ja bardzo lubię juki bo zimą też się dobrze prezentują a latem kwiaty mają zachwycające.
Ania, ale ty takiego balaganu chyba nie chcesz ? u ciebie tak bardziej nowoczesnie i formalnie bedzie ?
na froncie nie ma co pokazywac poki nie mam opaski wokol domu, sciezek, podjazdu...
posadzilam cos prowizorycznie zeby gola ziemia nie straszyla
cyknelam fotke telefonem specjalnie dla ciebie ...innych prosze o nie patrzenie ale i tak nic nie widac
Dzięki wielkie, miło mi, że Ci się podoba.
Tez jestem fanem rozmnażania i każdy patyk bym ukorzeniał Czasami już mnie to denerwuje, ale jak się uda to radość jest niezmierna. )
Wydmuchrzyce też bardzo podziwiam i cenię za to jest wytrzymała na wszystko. Wiem, że się rozrasta, czasami nawet bardzo, ale mi jakos szczególnie to nie przeszkadza. Co jakiś czas przejdę i powyrywam odrosty. Zawsze jak tworzę nową rabatkę i jest puste miejsce, to ją dosadzam. Ona pasuje wszędzie.
Mam zostawione takie poletko, gdzie sie do woli rozrasta i stamtąd biorę sadzonki.
A tawuły no cóż, wolę je dużo bardziej od popularnego bukszpanu.
Aga wszystko ładnie rośnie
a krwawnika do gnojówki z pokrzyw wrzucaj.
ja walczyłam do tej pory ze skrzypem ale teraz gdy coraz więcej dzięki forum wiem to pozwalam mu troszkę urosnąć i jego pielę zawsze osobno i tez robię z niego gnojówkę
chwasty też są pożyteczne
Karol rewelacja!
rzadko do Ciebie zagladam bo nie ogarniam i żałuję bardzo..takie widoki!
instrukcja super, ja jestem fanką rozmnażania wolę wrzucać do skarbonki na buty niż pakować w hurtowe zakupy roślin
podziwiam Twoja obwódkę i wydmuchrzyce.genialna, pamietasz kiedys planowałam ją mieć? piękna jest
u mnie też
tylko srednio wyglada..na zakup kolejnej kory szkoda mi kasy i chodzi mi po głowie pewna rewolucja na różance ale juz na samą mysl mnie głowa boli..
czad! i ogrod i przedpłocie glediczja przez Ciebie chodzi mi po głowie..w tle by miała serby to chyba ciekawie by moglo wygladać? ona szybko puszcza wiosną czy śpioch?