Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzony z pasją

Ogród tworzony z pasją

Karol99 22:00, 03 lip 2016

Dorota123 napisał(a)

Rabatka bardzo ładna, rośliny ładnie rozrośnięte, a patenty z ukorzenianiem tawuł bardzo przydatne.

Miło mi, że Ci się podoba.
Karol99 22:02, 03 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Patent super.

Karol a na twojej ulubionej rabacie masz taką kulkę na pniu. Co to jest, że ma taki dorodny gruby pień. I ile ma lat tak około. Pięknie to wygląda.

Chodzi Ci o iglaka? To jest cyprysik lawsona, tylko że złoty. Mam go u siebie czwarty rok. Takiego już kupiłem, tylko go regularnie przycinam i utrzymuje kształt kuli.
Pluszakowa 22:36, 03 lip 2016

Tak o iglaka ładny ma pień gruby i prosty. Mnie w tych piennych formach zrażają takie wątle pnie.
Karol99 22:39, 03 lip 2016

Był dosyć spory juz przy kupnie. Mnie też takie chuderlaki nie ciekawią. Nawet drzewo liściaste formowane na kule z grubszym pniem ma w sobie to coś...
Kasiek 22:44, 03 lip 2016

No patrz, Ty byles u mnie a ja u Ciebie zagladalam
Fajnie pokazujesz swoj ogrod, brawo
Karol99 22:49, 03 lip 2016

Wzajemne odwiedziny Dzięki.
anna_t 12:45, 04 lip 2016

Karol99 napisał(a)
A tak wygląda moja obwódka po cięciu

Karol rewelacja!
rzadko do Ciebie zagladam bo nie ogarniam i żałuję bardzo..takie widoki!
instrukcja super, ja jestem fanką rozmnażania wolę wrzucać do skarbonki na buty niż pakować w hurtowe zakupy roślin
podziwiam Twoja obwódkę i wydmuchrzyce.genialna, pamietasz kiedys planowałam ją mieć? piękna jest
Karol99 13:23, 04 lip 2016

anna_t napisał(a)

Karol rewelacja!
rzadko do Ciebie zagladam bo nie ogarniam i żałuję bardzo..takie widoki!
instrukcja super, ja jestem fanką rozmnażania wolę wrzucać do skarbonki na buty niż pakować w hurtowe zakupy roślin
podziwiam Twoja obwódkę i wydmuchrzyce.genialna, pamietasz kiedys planowałam ją mieć? piękna jest

Dzięki wielkie, miło mi, że Ci się podoba.
Tez jestem fanem rozmnażania i każdy patyk bym ukorzeniał Czasami już mnie to denerwuje, ale jak się uda to radość jest niezmierna. )

Wydmuchrzyce też bardzo podziwiam i cenię za to jest wytrzymała na wszystko. Wiem, że się rozrasta, czasami nawet bardzo, ale mi jakos szczególnie to nie przeszkadza. Co jakiś czas przejdę i powyrywam odrosty. Zawsze jak tworzę nową rabatkę i jest puste miejsce, to ją dosadzam. Ona pasuje wszędzie.
Mam zostawione takie poletko, gdzie sie do woli rozrasta i stamtąd biorę sadzonki.

A tawuły no cóż, wolę je dużo bardziej od popularnego bukszpanu.
Marzenaka 13:28, 04 lip 2016

Karol, obwódka genialna! Świetnie wygląda. Też ciachnęłam moje tawuły i dałam do doniczek. Fajnie jakby się ukorzeniły bo potrzebuję przedłużyć rabatę z tawułami właśnie. Powiedz mi, a na zimę co się robi! Do gruntu wsadzić czy schować do garażu?
Dominika11 13:28, 04 lip 2016

ale zachwycajcy przedogródek
odleciałam - pięknie