Chodzi Ci o iglaka? To jest cyprysik lawsona, tylko że złoty. Mam go u siebie czwarty rok. Takiego już kupiłem, tylko go regularnie przycinam i utrzymuje kształt kuli.
Był dosyć spory juz przy kupnie. Mnie też takie chuderlaki nie ciekawią. Nawet drzewo liściaste formowane na kule z grubszym pniem ma w sobie to coś...
Karol rewelacja!
rzadko do Ciebie zagladam bo nie ogarniam i żałuję bardzo..takie widoki!
instrukcja super, ja jestem fanką rozmnażania wolę wrzucać do skarbonki na buty niż pakować w hurtowe zakupy roślin
podziwiam Twoja obwódkę i wydmuchrzyce.genialna, pamietasz kiedys planowałam ją mieć? piękna jest
Dzięki wielkie, miło mi, że Ci się podoba.
Tez jestem fanem rozmnażania i każdy patyk bym ukorzeniał Czasami już mnie to denerwuje, ale jak się uda to radość jest niezmierna. )
Wydmuchrzyce też bardzo podziwiam i cenię za to jest wytrzymała na wszystko. Wiem, że się rozrasta, czasami nawet bardzo, ale mi jakos szczególnie to nie przeszkadza. Co jakiś czas przejdę i powyrywam odrosty. Zawsze jak tworzę nową rabatkę i jest puste miejsce, to ją dosadzam. Ona pasuje wszędzie.
Mam zostawione takie poletko, gdzie sie do woli rozrasta i stamtąd biorę sadzonki.
A tawuły no cóż, wolę je dużo bardziej od popularnego bukszpanu.
Karol, obwódka genialna! Świetnie wygląda. Też ciachnęłam moje tawuły i dałam do doniczek. Fajnie jakby się ukorzeniły bo potrzebuję przedłużyć rabatę z tawułami właśnie. Powiedz mi, a na zimę co się robi! Do gruntu wsadzić czy schować do garażu?