Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:05, 19 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ostatnio taki tekst usłyszałam w rodzinie: po co ci tyle krawężników? I ty ciągle w tym ogrodzie siedzisz. To za jakąś karę tak masz?
Nie ma to , jak zrozumienie

Znam to z autopsji, dobrze, że mam pod nosem Ewelinę to jest z kim pogadać na ogrodowe tematy i można zrozumienia oczekiwać.
Chociaż jak ostatnio obrywałam z jej wyciętych sosen igły, żeby rodkom podsypać to siedziała i się ze mnie brechtała na całego

Buziak Ewelina
Tu ma być ogród :) 13:02, 19 maj 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
No i co dzielisz miskanta?

Super masz w ogrodzie i na przedogródku

Dzielę

Powycinałam dziś wszystkie przekwitłe tulipany i narcyzy i łyso się zrobiło w tym przedogródku, trzeba czekać teraz aż miskanty i rozplenice się rozrosną i znowu bedzie ładnie.
Tu ma być ogród :) 09:29, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dobrze, że jest miejsce gdzie możemy się wygadać, jakie rzeczy nam się marzą i jeszcze inni pieją z zachwytu mimo, że to takie mało kobiece

Ostatnio taki tekst usłyszałam w rodzinie: po co ci tyle krawężników? I ty ciągle w tym ogrodzie siedzisz. To za jakąś karę tak masz?
Nie ma to , jak zrozumienie
Ogród z pergolą 09:05, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
czytam o bocianim gnieździe, moja mała też ma i zakładamy je wymiennie z huśtawką, bardzo lubi się na tym bujać

ja się przekonałam do tego pomysłu gdy ostatnio na placu zabaw w 5 sie na tym bujali a moja Tatiana cała w skowronkach nie moge się doczekac gdy koleżanki zaprosi i bedzie szaleństwo
a powiedz mi macie trampoline? bo zastanawiam sie czy kupic średnice 2,5m czy 4,5? wolałabym tą mniejszą (szkoda mi ogrodu )ale niewiem czy ona jest wystarczajaca dla kilku np 3 dzieci?
Ogród z pergolą 09:02, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja swoje Geen Jewel z Bylinowego Raju będę miała w sobotę, bo odbieram sobie na targach w Gliwicach, wrzucę fotki to sobie zobaczysz czego można się spodziewać.

tnx ja zakupowo przy Tobie to piiikuś
Odcienie zieleni 09:01, 19 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Chyba czas już się wyzbyć wszelkich kompleksów!

Ja kompletnie nie rozumię kompleksów :/ Przecież każdy z nas ma jak ma a Ty Ew tworzysz fajny, nowoczesny ogród...
To ... hmmm ja chyba nie powinnam pokazywać swojego pierdolnika
Tu ma być ogród :) 08:54, 19 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Dopiero do zdjec przedplocia sie dokopalam.pieona robota.a mieliscie tam.dobra ziemie.czy musieliscie nawiezc?

Tym razem to nawet trzeba było trochę ziemi z tego miejsca przewieźć w inne, bo było jej za dużo i był taki garb. Ziemia tam taka sobie, ale seslerie ponoć wolą przeciętną glebę, więc im nic nie zmieniałam, a miskantom i szałwii mieszałam z dużą ilością kompostu.
Tu ma być ogród :) 08:52, 19 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Edyta przedpłacie wzbudziło mój ubranymi szacunek, taki areał obrobić to wyczyn!!! A juz latem będzie pięknie!

I koniecznie oświetlenie , ja mam tylko diwę lampy orzy gabionach od strony ulicy a efekt wow! Moze kiedyś znajdę kolejne lampy aby podświetlić graby ale nigdzie takich do łączenie szeregowych nie moge znależć

Cieszą mnie Twoje słowa, eMa muszę przypilnować, żeby plany oświetleniowe wcielił w życie.
Tu ma być ogród :) 08:50, 19 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
u mnie dzis cale przyplocie dostalo jak co roku twarda chemie.pryskamy za zgodą wlascicieli 50cm z naszej strony plotu i z drugiej. Inaczej opanowac sie tego nie da a podmurowki niestety nie mamy.
My kiedys trawe koniom w sasiedztwie wywozilismy

jakbym nie miała tej skoszonej trawy w nadmiarze to też pewnie bym spryskała, bo działka ma niby właściciela, ale co z tego skoro on nie widzi potrzeby, żeby to skosić.
Poza chwastami to jeszcze martwię się, że Mała może tam kleszcza złapać, bo jest to trasa przelotowa okolicznych dzieciaków i często sobie jakieś ścieżki tamtędy wydeptują.
Ogród z pergolą 08:46, 19 maj 2016

Do góry
czytam o bocianim gnieździe, moja mała też ma i zakładamy je wymiennie z huśtawką, bardzo lubi się na tym bujać
Ogród z pergolą 08:44, 19 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ola jeżówki będę miała 28 maja bo Luki mi je przywozi bo tu akurat będzie. zamawiamy w bylinowym raju, dziewczyny bardzo zadowolone i polecały. jak bedę je miała to wrzucę fotki

ja swoje Geen Jewel z Bylinowego Raju będę miała w sobotę, bo odbieram sobie na targach w Gliwicach, wrzucę fotki to sobie zobaczysz czego można się spodziewać.
Tu ma być ogród :) 23:03, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No patrz, zapotrzebowanie na skoszoną trawę w Twoim ogrodzie, przekracza jej zasoby
u nas w zeszłym roku, nawet część oddawaliśmy jako bioodpady, a teraz ją daję za żywopłot grabowy, a nadwyżki za płot gdzie jest nieużytek i ciągle mi giga chwasty stamtad przerastają, tylko pokrzywom przepuszczę, bo na nie akurat mam plany
u mnie dzis cale przyplocie dostalo jak co roku twarda chemie.pryskamy za zgodą wlascicieli 50cm z naszej strony plotu i z drugiej. Inaczej opanowac sie tego nie da a podmurowki niestety nie mamy.
My kiedys trawe koniom w sasiedztwie wywozilismy
Tu ma być ogród :) 23:03, 18 maj 2016

Do góry
Marta napisał(a)

Sama bym oblała taki wyczyn, choć mało piję Powodzenia w dzieleniu, sama jak wpadłam niedawno w szał dzielenia to z jednej rozplenicy, jednej hosty, brunnery, rozchodnika i 1 hakone zrobiłam multum sadzonek, tak więc żadnych bylin nie musiałam jeszcze w tym roku kupować, a 4 rabaty zostały obsadzone

ja dzielić się odważyłam już na jesieni, zaczynałam od brunery i rozchodników, a tej wiosny pod nóż poszły już jeżówki, szałwie, seslerie i za chwilę miskanty - wszystko na razie żyje i rośnie, a satysfakcja z pozyskania bezpłatnie kolejnych roślin bezcenna
Tu ma być ogród :) 22:59, 18 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiem ze z troski bo Ty dobra dusza jestes
Najlepsza bylaby skoszona trawa wczesniej rozlozona ale ja ja sypie pod zywoplot,pod swidosliwy,pod brzozy, pewnie trafi tez pod molinie juz posadzone i choc rawytrawy mam duzo to i tak za malo.druga opcja to rozlozenie czarnej foli na zime w miejscach pasow...ale M by tego widoku nie przezyl...

No patrz, zapotrzebowanie na skoszoną trawę w Twoim ogrodzie, przekracza jej zasoby
u nas w zeszłym roku, nawet część oddawaliśmy jako bioodpady, a teraz ją daję za żywopłot grabowy, a nadwyżki za płot gdzie jest nieużytek i ciągle mi giga chwasty stamtad przerastają, tylko pokrzywom przepuszczę, bo na nie akurat mam plany
Tu ma być ogród :) 22:56, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dzięki Marta, jak skończyłam to z radości oblewałam sama ze sobą, bo akurat eMa nie było pod ręką

Będę jutro dzielić, mam 3 takie już spore a chcę sobie 6 zrobić.

Sama bym oblała taki wyczyn, choć mało piję Powodzenia w dzieleniu, sama jak wpadłam niedawno w szał dzielenia to z jednej rozplenicy, jednej hosty, brunnery, rozchodnika i 1 hakone zrobiłam multum sadzonek, tak więc żadnych bylin nie musiałam jeszcze w tym roku kupować, a 4 rabaty zostały obsadzone
Tu ma być ogród :) 22:54, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja tylko z troski o Ciebie, bo jak można to trzeba sobie życie ułatwiać.
Ale w przypadku perzu to faktycznie rozerwanie przez ostrza na drobniejsze kawałki przyniesie odwrotny skutek do oczekiwanego, ja u siebie wybieram do skutku, ale powierzchnię mam taką, że mogę sobie na to pozwolić.
wiem ze z troski bo Ty dobra dusza jestes
Najlepsza bylaby skoszona trawa wczesniej rozlozona ale ja ja sypie pod zywoplot,pod swidosliwy,pod brzozy, pewnie trafi tez pod molinie juz posadzone i choc rawytrawy mam duzo to i tak za malo.druga opcja to rozlozenie czarnej foli na zime w miejscach pasow...ale M by tego widoku nie przezyl...
Ogród Wioli 22:49, 18 maj 2016

Do góry
Marta ma rację.
Jak będziesz rodki przesadzać to dobrze im przygotuj podłoże, igliwie sosnowe, liście dębu, koński obornik, można dodać siarki granulowanej żeby ziemię zakwasić i na pewno będą zadowolone.
Ja mam hortki oddalone od szmaragdów o 80 cm.
Tu ma być ogród :) 22:46, 18 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
kiedy ja juz mu pokazalam
U nas jeszcze wchodzi w gre orka pod molinie.tyle ze ani orka ani glebogryzarka ziemi nie wyczyszcza z korzeni niestety a jedynie je rozdrobnia.tego tez sie boje.
Jeden bok zywoplotu grabowego.robilismy gkebogryzarka drugi recznie a wlasciwie noznie.ten drugi odchwaszczony byl znacznie lepiej.
Ale bez obaw recznie kopac nie bede.za duzo tego.

ja tylko z troski o Ciebie, bo jak można to trzeba sobie życie ułatwiać.
Ale w przypadku perzu to faktycznie rozerwanie przez ostrza na drobniejsze kawałki przyniesie odwrotny skutek do oczekiwanego, ja u siebie wybieram do skutku, ale powierzchnię mam taką, że mogę sobie na to pozwolić.
Typografia ogrodu 22:46, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
taka zdjęcia porównawcze są najlepsze, niby się wydaje, że długo trzeba czekać na efekty w ogrodzie, ale zdjęcia pokazują, że wcale tak nie jest.
Kupuj NAC'a !
jestes boska
To prawda warto robic zdjecia i do nich wracac by woda dziec efekt swej pracy
Typografia ogrodu 22:45, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a może chcesz trochę siewek, u mnie się tego wysiało tyle, że strach się bać.
tylko hak talie malenstwa przesadzic? ,i czy one dogonia siewki domowe? Tez troche ich mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies