Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Marta 22:04, 18 maj 2016

Świetna robota, podziwiam!

Miskanta śmiało możesz dzielić
Pluszakowa 22:09, 18 maj 2016

Czego pragną kobiety? Na ogrodowisku - glebogryzarki

Kochane jesteście
lindsay80 22:19, 18 maj 2016

ivo napisał(a)

Toż to szook jest właśnie Jedynie tu jesteśmy zrozumiane

Dobrze, że jest miejsce gdzie możemy się wygadać, jakie rzeczy nam się marzą i jeszcze inni pieją z zachwytu mimo, że to takie mało kobiece
lindsay80 22:21, 18 maj 2016

Marta napisał(a)
Świetna robota, podziwiam!

Miskanta śmiało możesz dzielić

Dzięki Marta, jak skończyłam to z radości oblewałam sama ze sobą, bo akurat eMa nie było pod ręką

Będę jutro dzielić, mam 3 takie już spore a chcę sobie 6 zrobić.
lindsay80 22:22, 18 maj 2016

Pluszakowa napisał(a)
Czego pragną kobiety? Na ogrodowisku - glebogryzarki

Kochane jesteście

ja to bym się teraz najbardziej ucieszyła z wypasionego stożka cisowego, a najlepiej od razu dwóch
lindsay80 22:39, 18 maj 2016

Od dwóch miesięcy rozczulam się nad 20 siewkami werbeny, które raczyły mi wykiełkować, a tymczasem w miejscu, w którym rosła ubiegłoroczna, taki obrazek

A niektóre sadzonki odbijają od korzenia

nawigatorka 22:43, 18 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

najlepiej jakby kupił i jedno i drugie, a może ja zacznę glebogryzarkę na Twoim wątku zachwalać? tam eM na pewno przeczyta i zakupi
kiedy ja juz mu pokazalam
U nas jeszcze wchodzi w gre orka pod molinie.tyle ze ani orka ani glebogryzarka ziemi nie wyczyszcza z korzeni niestety a jedynie je rozdrobnia.tego tez sie boje.
Jeden bok zywoplotu grabowego.robilismy gkebogryzarka drugi recznie a wlasciwie noznie.ten drugi odchwaszczony byl znacznie lepiej.
Ale bez obaw recznie kopac nie bede.za duzo tego.
lindsay80 22:46, 18 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
kiedy ja juz mu pokazalam
U nas jeszcze wchodzi w gre orka pod molinie.tyle ze ani orka ani glebogryzarka ziemi nie wyczyszcza z korzeni niestety a jedynie je rozdrobnia.tego tez sie boje.
Jeden bok zywoplotu grabowego.robilismy gkebogryzarka drugi recznie a wlasciwie noznie.ten drugi odchwaszczony byl znacznie lepiej.
Ale bez obaw recznie kopac nie bede.za duzo tego.

ja tylko z troski o Ciebie, bo jak można to trzeba sobie życie ułatwiać.
Ale w przypadku perzu to faktycznie rozerwanie przez ostrza na drobniejsze kawałki przyniesie odwrotny skutek do oczekiwanego, ja u siebie wybieram do skutku, ale powierzchnię mam taką, że mogę sobie na to pozwolić.
nawigatorka 22:54, 18 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

ja tylko z troski o Ciebie, bo jak można to trzeba sobie życie ułatwiać.
Ale w przypadku perzu to faktycznie rozerwanie przez ostrza na drobniejsze kawałki przyniesie odwrotny skutek do oczekiwanego, ja u siebie wybieram do skutku, ale powierzchnię mam taką, że mogę sobie na to pozwolić.
wiem ze z troski bo Ty dobra dusza jestes
Najlepsza bylaby skoszona trawa wczesniej rozlozona ale ja ja sypie pod zywoplot,pod swidosliwy,pod brzozy, pewnie trafi tez pod molinie juz posadzone i choc rawytrawy mam duzo to i tak za malo.druga opcja to rozlozenie czarnej foli na zime w miejscach pasow...ale M by tego widoku nie przezyl...
Marta 22:56, 18 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Dzięki Marta, jak skończyłam to z radości oblewałam sama ze sobą, bo akurat eMa nie było pod ręką

Będę jutro dzielić, mam 3 takie już spore a chcę sobie 6 zrobić.

Sama bym oblała taki wyczyn, choć mało piję Powodzenia w dzieleniu, sama jak wpadłam niedawno w szał dzielenia to z jednej rozplenicy, jednej hosty, brunnery, rozchodnika i 1 hakone zrobiłam multum sadzonek, tak więc żadnych bylin nie musiałam jeszcze w tym roku kupować, a 4 rabaty zostały obsadzone