Deski wyszły ale zamiast pigmentu dodałem barwinka do farb i kolor nie wyszedł. Pigment już zamówiłem w srodę ma przyjść to jeszcze przed świetami poeksperymentuję
Póki co pomysł na przedogródek jest taki...
Jako obwódki sesleria jesienna i bukszpan/Cis hilli W środku porozrzucane kulki bukszpanowe różnej wielkości. A do tego prawdopodobnie byliny - szałwia Deep purple chodzi mi po głowie. Na końcu tej rabaty rośnie jedna Annabelka myślę by ją tam zostawić i dosadzic jeszcze jedna. No i na jesień cebulki (czosnki, tulipany)
Gratulacje, że Twój ogród wybrali do pokazania mi się kojarzysz z dębolistnymi i tak zostanie moje dwie czekają na łaskawy czas przesadzenia, albo inaczej- na mój czas.
Przeszłam się po ogrodzie. Ciemierniki głównie w pąkach. Irysy tylko kwitną. Krokusy zamknięte lub w bałaganie.
Kilka fotek z deszczowego dnia
Mini iryskowo
Nie wiem czy mój Orange Dream ma werticiliozę czy może to uszkodzenia po zimie. Na gałązkach są normalne pąki liściowe. Żywe. Po zdrapaniu mam normalnie twardy pień, tak jakby warstwa wierzchnia była tylko uszkodzona... Nic nie jest suche. Nie wiem czy czekać czy wycinać.
Aniu, o krokusach można u mnie już mówić w czasie przeszłym. Wszystkie cebulki zostały dziś zjedzone przez dziki. Duża część nie zdążyła nawet zakwitnąć. Pozbierałam te biedne kwiatki i zrobiłam bukiet
Jakie piękne są te pełne prymulki. Czyżbyś robiła polowanie w Lm z tym ciemiernikiem? Mi się trafił przy okazji zakupu kory przed zamknięciem sklepu w pandemii.
Poza tym masz ogarnięte jak przystało na ogrody pokazowe na O.
Wspaniały widok
Dzieci od małego się wciągają i jak plony i kwiatki zobaczą, jeszcze chętniej będą uczestniczyć.
U córy też taka mieszanka chorobowa, powoli lepiej.
Zdrówka dla wszystkich, a pomidory będą, nawet ja na odczepnego, jak posadziłam, obrodziły.