Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 23:23, 26 cze 2021

Floksy w tym roku sadzonka mała pięknie rosną

Odetka wysoka ok 1 metra zaczyna kwitnąć. Dostałam od Hani Anabell kępkę teraz ma ok 1 M2 tak się rozrosła ,,- rozowa

Kasiolaaa 07:18, 27 cze 2021

Eluś piekne roslinki masz roze dają czadu floksy juz tłoczą u mnie jeszcze chwila i tez będą kwitły
ElzbietaFranka 07:43, 27 cze 2021

Kasiolaaa napisał(a)
Eluś piekne roslinki masz roze dają czadu floksy juz tłoczą u mnie jeszcze chwila i tez będą kwitły

O Kasiu dziękuję.. znowu zmiana Awataria, a ty wiesz że ja w swojej głowie mam utarty twój awatarem i nie zmienia go to ten pierwszy.

Wczoraj moje róże już przycinalam bo już sypią kwieciem.
Floksy różnie ta odmiana akurat kwitnie inne jeszcze w pakach. Jeżówki za to już u mnie ok 2 tygodni jak nie wczesniej i będzie kolorowo.

anabuko1 14:32, 28 cze 2021

ElzbietaFranka napisał(a)
Floksy w tym roku sadzonka mała pięknie rosną

Odetka wysoka ok 1 metra zaczyna kwitnąć. Dostałam od Hani Anabell kępkę teraz ma ok 1 M2 tak się rozrosła ,,- rozowa

Twoje floksy szybciukie.Już kwitną. Moje jeszcze się ociągają.
Róże masz piękne, zdrowe.
I proszę nawet dalie też masz juz kwitnące. Moje jeszcze jakieś małe.
I nie wszystkie mi w tym roku wyszły z ziemi
ElzbietaFranka 21:21, 28 cze 2021

Fotki robione o zmierzchu. Trawnik po koszeniu i po nawożeniem.

Agatorek 22:18, 28 cze 2021

Róże w deszczowej aurze

Przepiękne ujęcia . Róże to prawdziwe królowe ogrodu.
daszum 23:36, 28 cze 2021

U mnie trawy są większe.

Ela, jak rośnie bambus? Moje bambusy podlałam kilka razy i strasznie wysokie kępy porosły. Mają 1,2 m i wszystko mi zasłaniają.

Po burzy musiałam ściąć kocimiętkę, bo mi się całkiem położyła.

Róże śliczne i umiesz je pokazać
ElzbietaFranka 00:07, 29 cze 2021

daszum napisał(a)
U mnie trawy są większe.

Ela, jak rośnie bambus? Moje bambusy podlałam kilka razy i strasznie wysokie kępy porosły. Mają 1,2 m i wszystko mi zasłaniają.

Po burzy musiałam ściąć kocimiętkę, bo mi się całkiem położyła.

Róże śliczne i umiesz je pokazać

Bambus rośnie w donicy. Troche ociągał się z wzrostem, ale ostatnie deszcze widocznie bardzo mu sie spodobały i zaczął rosnąć. Zrobię fotkę to pokaże. Dostałam w zeszłym roku też bambusa, ale liście ma biało zielone i też w donicy posądzony. Rosną razem w jednym miejscu.
Na razie w donicy bo muszę zobaczyć na co je stać.

Dostałam w zeszłym roku odetka taki sobie krzak..posadziłam a on w tym roku powiększył kilka razy swój obszar a siega mi do ramion. Zagłusza inne rośliny a tak mi się podoba.
U mnie kocimiętka też się rozłożyła. Ale trudno tyle bzykow tam lata nie wytnę. Najpierw wytnę w jednym miejscu a później w następnym co druga.

Jednak tak jak mówiła Mają w ogrodzie, że w połowie maja trzeba ją o połowę ściąć i wtedy tak nie wyrasta.

Zsmowilam kocimiętka dwa rodzaje z tych niższych. Jedna widziałam u Danusi. Ma ok 35 cm wzrostu i jest gęsta w kwiecie.

Róże bardzo ładnie kwitną jestem odstukac z pierwszego kwitnienia zadowolona a takie miernoty wiosna były.

Danusiu to perspektywa i wyglądają małe. Mam trawy bardzo wysokie. Weź na poprawkę, jaknubwas były po 9,5 metra to u mnie ledwo z kępy wychodziły.
Mam niskie tylko te cinprzesadzakam bo długo stały pokrojone w donicach czekały na posadzenie.

ElzbietaFranka 00:27, 29 cze 2021

Wczoraj zrobione

Dalie już zaczynają kwitnąć obok mój ambrowiec

Knautia bardzo ją lubią trzmiele

Róża Parole, bardzo duży kwiat zawsze kwitł jeden kwiat następny rozkwitał po okwitnieciu pierwszego. Tym razem kwitną wszystkie naraz widok nie samoloty kwiaty jak talerze

Nie za bardzo mi się podobała ta róża a ona w tym roku taki ładny krzaczek uwila i pięknie kwitnie

Alija 16:54, 29 cze 2021

Fotki robione o zmierzchu. Trawnik po koszeniu i po nawożeniem.

Pięknie prezentuje się ogród o zmierzchu. Trawnik, jak dywan, super.
Pięknie Ci wszystko kwitnie, róże cudne. Nawet floks już kwitnie, moje nawet jeszcze o tym nie myślą.