Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 12:01, 28 cze 2021

Zagadka, na którą szukam odpowiedzi.

Taka róża, babcina, stara odmiana , ktoś rozpoznaje?

SlonecznyOgrod 12:06, 28 cze 2021

Poszukiwana nazwa róży, odmiana stara.
Ta róża rośnie przy wjeździe do centrum ogrodniczego w Koninie.
Identyczną ma moja znajoma, dostałam kilka sadzonek tej róży.
Jak zaczyna kwitnąć to jest różowa a potem jaśnieje, jak kwiaty przekwitają to stają się niemal białe.

April 14:24, 28 cze 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

April najpierw zapytam jak tam u Ciebie, czy burze nie wyrządziły szkód, bo koło Warszawy różnie było?

Przy płocie się nie poddałam, powiedziałam że się uprę i skończę . W staniku, spodenkach, goglach i maseczce walczyłam w pocie czoła, pyliło się jak diabli, nie wspomnę jak to szarpało ręce...
Naparstnice są dwuletnie więc toe co z nasion urośnie to kwitnie potem zanikają i tak w kółko, trzeba dbać i samemu rozsiewać bo może całkiem zaniknąć.

U mnie jedna sosna złamana u podstawy, "wisi" na koronach sąsiednich drzew. Muszę wezwać ekipę która to usunie. Róże trochę połamane i tyle.

Wiem jak to jest szlifować ogrodzenie, bo ja szlifowałam metalowe i sama malowałam. 230 metrów ogrodzenia pomalowałam dwa razy. Szlifowania było na szczęście tylko kilka przęseł, bo okazała się kiepska farba, jakaś niemiecka a po dwóch latach zaczęła wychodzić rdza. Trzeba było poprawiać.
Nie ma to jak dzielne dziewczyny
Agatorek 22:02, 28 cze 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)
Róże, te są trzeci rok u mnie
Pashmina

Eden Rose

Minerva

Kusisz mnie Darcia tymi różami piękne są.

Powojniki też śliczne (i kolor lakieru do paznokci ).
Alija 17:07, 29 cze 2021

Nie wiem co to za odmiana, ta babcina róża, ale wygląda imponująco.
Pozostałe też piękne.
KasiaBawaria 10:25, 30 cze 2021

Az czuc ten zapach piekne te roze.
SlonecznyOgrod 13:09, 30 cze 2021

Kwitną juki. Ta na pierwszym planie ustąpi róży jeszcze nie wiem jakiej ale oczami wyobraźni widzę tu alejkę różaną

Wzdłuż chodniczka mam posadzone 4 nowe róże, na miejscu juki będzie kontynuacja różana

Za pergolą też rosną róże m.in. Minerva

Lemon Rococo
SlonecznyOgrod 13:11, 30 cze 2021

Lemon Rococo ( w rzeczywistości kwiat bardziej zielony niż kremowy)

SlonecznyOgrod 13:12, 30 cze 2021

Paschmina

SlonecznyOgrod 13:22, 30 cze 2021

April napisał(a)

U mnie jedna sosna złamana u podstawy, "wisi" na koronach sąsiednich drzew. Muszę wezwać ekipę która to usunie. Róże trochę połamane i tyle.

Wiem jak to jest szlifować ogrodzenie, bo ja szlifowałam metalowe i sama malowałam. 230 metrów ogrodzenia pomalowałam dwa razy. Szlifowania było na szczęście tylko kilka przęseł, bo okazała się kiepska farba, jakaś niemiecka a po dwóch latach zaczęła wychodzić rdza. Trzeba było poprawiać.
Nie ma to jak dzielne dziewczyny

Złamana sosna... tak, takie straty to jeszcze do przeżycia, trochę widniej się pewnie tam zrobiło trzeba uważać na siebie w takie wichury, duże drzewa są jednak zagrożeniem dla nas i architektury ogrodowej, bo też szkoda by było altanki czy mebli, gdyby drzewo upadło na takie coś.

O to też szlifowałaś ogrodzenie, to wiesz jak to jest fajnie wiertarką makabra , maszynką oscylacyjną lepiej , no ale u mnie się nie dało papierem na gładko szlifować bo są frezy w płocie zuch dziewczyna