Poszukiwana nazwa róży, odmiana stara.
Ta róża rośnie przy wjeździe do centrum ogrodniczego w Koninie.
Identyczną ma moja znajoma, dostałam kilka sadzonek tej róży.
Jak zaczyna kwitnąć to jest różowa a potem jaśnieje, jak kwiaty przekwitają to stają się niemal białe.
U mnie jedna sosna złamana u podstawy, "wisi" na koronach sąsiednich drzew. Muszę wezwać ekipę która to usunie. Róże trochę połamane i tyle.
Wiem jak to jest szlifować ogrodzenie, bo ja szlifowałam metalowe i sama malowałam. 230 metrów ogrodzenia pomalowałam dwa razy. Szlifowania było na szczęście tylko kilka przęseł, bo okazała się kiepska farba, jakaś niemiecka a po dwóch latach zaczęła wychodzić rdza. Trzeba było poprawiać.
Nie ma to jak dzielne dziewczyny
Kwitną juki. Ta na pierwszym planie ustąpi róży jeszcze nie wiem jakiej ale oczami wyobraźni widzę tu alejkę różaną
Wzdłuż chodniczka mam posadzone 4 nowe róże, na miejscu juki będzie kontynuacja różana
Za pergolą też rosną róże m.in. Minerva
Lemon Rococo
Złamana sosna... tak, takie straty to jeszcze do przeżycia, trochę widniej się pewnie tam zrobiło trzeba uważać na siebie w takie wichury, duże drzewa są jednak zagrożeniem dla nas i architektury ogrodowej, bo też szkoda by było altanki czy mebli, gdyby drzewo upadło na takie coś.
O to też szlifowałaś ogrodzenie, to wiesz jak to jest fajnie wiertarką makabra , maszynką oscylacyjną lepiej , no ale u mnie się nie dało papierem na gładko szlifować bo są frezy w płocie zuch dziewczyna