Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zacisze Alicji 14:04, 10 kwi 2021

Do góry
Dzisiaj w ogródku.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 13:03, 10 kwi 2021

Do góry
Za sprawą dobrej duszy mam nowy koncept na ogródek, tzn strefa wejściowa dużo lepsza. Ścieżka do domu dużo ciekawsza, plus jeśli da się żywopłot to bardziej osłoni się salon.
Pomysł na resztę ogródka też ma więcej sensu. Truskawki i tak pewnie trzeba będzie przenieść w inne miejsce za jakieś 3 lata.

Z siostra radzi żeby plac zabaw był w miejscu 1. Czyli tam gdzie na samym wstępie go chciałam umieścić bo a) dzieci najbardziej na oku b) dalej od podjazdu/drogi.

Dobra dusza też radzi żeby ciurkadełko to nie była tylko fontanna, ale coś większego, konstrukcja budowana, bo sama fontanno-szyba zginie wśród roślin i będzie za daleko od tarasu [5-6m od krawędzi tarasu]

Zastanawiam się czy sadzić żywopłot po całości granicy [cis, grab, buk] czy może nie? Ogrodzenia nie planujemy, sąsiad od brzydkiego domu też nie. Ma córkę w podobnym wieku więc dziewczynki mogą się bawić razem, łatwość przejścia będzie na plus. Niemniej jednak chciałabym mieć więcej rabat pomiędzy parkingiem a tą zaznaczoną w części wypoczynkowo rekreacyjnej.
Macie jakieś propozycje jak najlepiej poprowadzić te pozostałe rabaty?

Za drzwiami do ogrodu... 12:55, 10 kwi 2021

Do góry
anpi napisał(a)

Dzięki Miluniu!
Wiosenne bukieciki również przy drzwiach do ogrodu. Muszę jeszcze wianek "uwiosennić"

Aniu! Zachwycam się u ciebie wszystkim po kolei, porządeczkiem w ogródku, cudnymi dekoracjami świątecznymi, krokusami i ciemiernikami (piękny kolor). No, a te twoje drzwi, jak drzwi do świata baśni. Pozdrawiam!
Dębowe zakątki 12:49, 10 kwi 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Zdrowych Świąt Wielkanocnych Aniu życzę..

Aniu widziałam artykuł w miesięczniku. My to już wiemy co ty masz w tym pięknym ogrodzie, ale niech też Polska zobaczy. Gratulacje

Pozdrawiam

Elu dziękuję.
Przepraszam, ze ja nie wysłałam .
Ale miałam prze kilka dni rodzinkę w domu.To czasu zabrało na forum.
Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Pozdrawiam cieplutko
Idę popracować w ogrodzie

A boćki też już u mnie są.I to już od końca marca.

Dębowe zakątki 12:47, 10 kwi 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Gratulacje wyróżnionego ogrodu. Fakt hobby pochłania ale trzeba to wszystko jakoś połączyć i Tobie to wychodzi.

Dziękuję za nasiona cieszę się jak dziecko .Patrz jak mało ogrodniczce trzeba do szczęścia.

U mnie korona wirus zniszczył zdrowie to jeszcze spowodowała że nie mogę bawić się w kolory nic mi nie wychodzi rzucam się jak śliwka w kompocie i nawet nie podchodzę na razie do malowania układania .Poczekam może mi przejdzie .Nie śmiej się ale to fakt

Pozdrawiam cieplutko idE do ogrody tu mi najlepiej .

Suuper ,że nasionka doszły.
Oj tak ogrody pochłaniają dużo czasu.
Ale my kochamy to.
Ja teraz mam bajzel z jednej strony. I masę rzeczy do przenoszenia i roboty i przenoszenia.
Oj zdróweczka Halinko życzę.Malowanie poczeka.
Dziękuję. Pozdrawiam cieplutko

Ciemiernik od listopada wciąż kwitnie. Mrozy i śniegi przetrwał dobrze.
Dębowe zakątki 12:40, 10 kwi 2021

Do góry
anpi napisał(a)
W końcu dotarłam do Ciebie Aniu, już kilka razy zaczynałam pisać i coś mnie odrywało...
Dziś trochę leniuchuję, mam wolne od pracy, a pogoda nie sprzyja ogrodowym zajęciom, mam sporo pikowania ale lenistwo jakieś silniejsze. Więc w końcu nadrobię odwiedziny na O.
Gazetkę z Twoim artykułem zakupiłam i gratuluję!!! Wiadomo, że to niewielki fragment Twoich piękności ogrodowych, ale myślę ,że fajny skrót,rozbudza apetyt na zobaczenie reszty, którą szczęśliwie miałam okazję widzieć naocznie nie raz i w różnych porach roku
Wiosenne kwiatuszki cieszą, podziwiam też kolejne obrazy i przeróżne dekoracje! Uświadomiłaś mi ,że piórka można wykorzystać w palemce i trochę ściągnęłam pomysł
Smutno, że przez tą pandemię w tym roku nie udało nam się zorganizować tradycyjnego przedwiosennego spotkania O. Ciekawe co dalej...? Pozdrawiam

Cieszę się Aniu,że zaglądasz do mnie.
I piszesz.
Ja ostatnio nie wyrabiam się z czasem
Oj, wiesz czas za szybko leci.
Praca. Po pracy coś do zrobienia..2 dni już z mężem po pracy tniemy drzewo. Zwalone kłody leżące 2 lata. I chcemy już ten teren uporządkować..
Sama zresztą widziałaś i tą stronę.
Tniemy na kawałki do kominka. I zawozimy i układamy. Niby po kilka raczej. Ale wieczorem już padam. I tylko siedzę. A jeszcze tego mamy na pracę na kilka dni.

Nie wiele jeszcze kwitnie.to pokazywać nie na co. Tylko krokusy i dereń jadalny. Ale zimno było pszczółek nie było. To nie wiem czy coś będzie z owoców później.
Dziękuje za miłe słowa co do moich obrazów i dekoracji.
I cieszę się,że zainspirowałam cię piórkami

Była drewutnia i już jej nie ma .Przenoszona na tył garażu.
A i pełno drzewa , które trzeba będzie jeszcze pociąć i złożyć i uporządkować dalej teren. Ale w końcu będzie cała przestrzeń widoczna.
A i miejsce na stolik pod parasolem będzie.
Jak przyjedziesz na kawę , to mam nadzieję, ze już będzie wszystko porobione jak trzeba.
A i hortensje te duże wykopane, przesadzone na nowe miejsce.
Może przeżyją.
Trawa wysiana. Ale sucho i ptaszki już dojrzały i wydziobują.

Pozdrawiam cieplutko Aniu

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:21, 10 kwi 2021

Do góry
Taki raj

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:17, 10 kwi 2021

Do góry
W temacie Mrokasiowych sosenek

Dębowe zakątki 12:01, 10 kwi 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Zdrowych Świąt Wielkanocnych, radości w sercu i optymizmu w duszy. WESOŁEGO ALLELUJA!!!

Alija napisał(a)
Miłego świętowania i dużo zdrowia!

Dziękuję bardzo dziewczyny za życzenia świąteczne.
Przepraszam, ze ja wam nie wysłałam. Ale zabrakło czasu.
Miałam córkę i syna i teściową na okres świąt.
A i pracowałam cały czes. potem pęd.

GorAna napisał(a)
Aniu, gratuluję artykułu
Podziwiam twój talent malarski, piękne te obrazy
Pozdrawiam świątecznie

Dziękuję Aniu.
Dziękuję
Pozdrawiam cieplutko
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:52, 10 kwi 2021

Do góry
Przesadzanie trawnika
Nie należy moich głupich pomysłów naśladować
Nacięty jest juz drugi pasek, poprzedni przesadzony

Tu gdzie nacięte to będzie brzeg rabaty, tu gdzie trawa i zurawki na drugiej fotce położę cześć trawy i wyrównam linie żeby nie było uskoku

A potem będzie przesadzanie na rabacie

Tak tu było w zeszłym roku
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:47, 10 kwi 2021

Do góry

Ambrowiec amerykański - Liquidambar 11:42, 10 kwi 2021

Do góry
Witam,
w poprzednim roku zakupiłam ambrowca amerykańskiego i dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać czy to nie jest odmiana kolumnowa? Czy jest możliwość ukształtowania go na normalne drzewo z szeroką koroną? Jeśli tak, to jak je ciąć i kiedy? Będę wdzięczna za poodpowiedź pozdrawiam
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:40, 10 kwi 2021

Do góry
Ostatecznie takie łupy

Hicksi i limki oczywiście

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:38, 10 kwi 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Asia to Ty w raju ogrodniczym teraz jesteś.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:26, 10 kwi 2021

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:23, 10 kwi 2021

Do góry
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 11:17, 10 kwi 2021

Do góry
Ciiiiisyyyy! Morze cisów

Hicksi

Mały domek z ogródkiem 11:10, 10 kwi 2021

Do góry
Hej dziewczyny.

Po przeczytaniu Waszych postów, pooglądaniu zdjęć Waszych ogrodów - podjęłam decyzję. Jeśli mój ogród ma być taki, jaki chcę to zmiany muszą być radykalne. Dlatego postanowiłam pozbyć się przypadkowych roślin a przede wszystkim świerkóW.
Co myślicie ?Po zmianach zostanie tak:

Ranczo Edy 11:04, 10 kwi 2021

Do góry
Dziewczyny jak dobrze ,że wczoraj dałam radę

Haa witajcie.
Już po juce z sił opadłam ale obiad pranie i atak na lawendę !!!
Dziś już nic bym nie zrobiła bo pada od rana.

Hanusia- tak wyciapnęłam i rozdałam korzeni miała że szok i nie ma pewności że nie wyjdzie jeszcze cieszę się że poszła w dobre ręce.Zajmowala mi miejsce na przejazd moim transportem i miejsce się zrobiło na ciemierniki

Magda - tak ciężko bo dużo kopania ale miękko było to szło pomijając że u mnie cegły cegły cegły wciąż

Sylwuś - tak tak masz rację ciemierniki mocne są tylko ja mówiłam o tym hartowaniu bo zimno jest a on jednak był w budynku długo bo jak już rośnie w ziemi to łatwiej przekopywać ja nawet z kwiatami jadę tak jak wczoraj.
Juka wyszarpana dziś się prostuję )

Przerwa na kawę... 11:04, 10 kwi 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Pokażę jeszcze nowy nabytek zrobiony przez Aprilka. Kupione 2 sztuki. Jeden dla niej. Drugi dla mnie

A gdzie można je dostać? Z opisu mnie zainteresowały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies