Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

Johanka77 18:15, 23 maj 2021

April napisał(a)

Wielosił się sieje? Dla mnie to plus. A zachowuje cechy czy się miesza.
A może obcinaj kwiaty po przekwitnięciu.
A na jakim stanowisku go masz? Pokaż fotki, please

Ja ostro orałam dziś na wewnętrznym roku tej rabatki. Z grubsza obsadzone. Zostało dopieścić, wysypać korę. Jeszcze chyba dosadzę brachytrichę. Hosty będą wielkie.

Ależ pięknie!
Zaraz sobie zapiszę w pinach do inspirek jeziornych.

Roboty kawał odwaliłaś, ale się opłaciło.

Ja dziś rano cięłam żywopłot jałowcowy. I czyściłam, bo coś zaczął brązowieć w ostatnim tygodniu.
Potem troszkę tulipanów powyrywałam, ale naszedł mnie deszcz.
I teraz ciągle pada…. i świeci słońce

Johanka77 18:17, 23 maj 2021

Okazało się, że mój wielosił zrzucił sklepową koronę i puścił nowe mocne pędy. Więc jest gitara!
Wiolka5_7 19:03, 23 maj 2021

Pięknie podziałałaś na rabatach wokół misy ach jak ja lubię te leśne zakątki
Ścieżka też superowa ,brawo Ty !
anabuko1 19:22, 23 maj 2021

April napisał(a)

Gosiek, muszę się wreszcie do ciebie wybrać. Ale za jasnotę dziękuję. Generalnie nie przepadam za nią. Tylko ta żółta dla mnie jest ok, głównie dlatego, że rozjaśnia.
A Tomieę chętnie, małą sadzoneczkę spróbuję jak sobie radzi u mnie. Jestem cierpliwa z natury
I podobno zawilce chcesz usuwać? Wstrzymaj się to przyjadę i ci ich trochę wypielę

Wczoraj i dzisiaj skotłowałam się niemiłosiernie. Podzieliłam na trzy hostę od Mrokaśki, taką fajną, niebieskawą, którą miała na cienistej. Przesadziłam pięć brachytrych, ale widzę że jeszcze dwie, trzy kępki trzeba dosadzić. I jeszcze hosta od Kwarteta na rogu.
Potem dosadzałam na paprociowisku

hosta gigant, nie pamiętam odmiany

No no Jolu, ależ pracuś z ciebie.
Suuper, kawał wielkiej roboty wykonane.
Hosta ładniutka.
Z gigantów jest kilka
TAR 19:32, 23 maj 2021

Aprilku, pieknie. Lesne klimaty to i moje klimaty.
April 20:06, 23 maj 2021

mrokasia napisał(a)
He he he, moje szczeniory jak tylko zaczynam robić zdjęcia w parterze od razu się materializują obok i też ciężko zdjęcie zrobić .
Wielosiła, ale takiego niebieskiego wpisałam sobie na listę. Widziałam raz w ogrodniczym ale nie kupiłam bo miał ciemne liście i był fioletowy, jakiś taki mroczny mi się wydał.

Chwila przerw była na gości....

No właśnie jak tylko się schylę lub przykucnę, od razu jakieś futro pod ręką. One chyba celowo obserwują i wiecznie gotowe do natarcia
Niebieski wielosił też mi się bardziej podoba. Choć przyznam że ten fioletowy też wygląda zarąbiście, tylko miejscówkę mu muszę znaleźć.

Zobacz, hosta od ciebie tak przytyła że mogłam ją już na trzy podzielić. Super mi pasuje w tym miejscu, bajecznie rozjaśni

Chciałam jeszcze wgrać trochę zdjęć ale się nie da...

Kolejna próba

Bluszczyk kurdybanek(chyba) zaczął u mnie robić za zadarniacz. Nawet fajnie wygląda

Czerwone buki powolutku nabierają czerwonej barwy

Monia81 20:14, 23 maj 2021

Piękny zakąteczek ci Jolu kolejny wychodzi te hosty będą cudnie się przewieszać przy tej ścieżce wiesz tak się zapatrzyłam u Ciebie na tego trzcinnika krótkowłosego, że go kupiłam, wypróbuję u siebie buziaczki
April 20:36, 23 maj 2021

inka74 napisał(a)
Glediczje już zakupiłaś? Ile sztuk?

Pomiziaj rudego z parciem na szkło. Ech, ja idę sprzątać. Gości dziś mam

Iwonko, mam dwie glediczje Duże, ledwie się zmieściły do auta, Na razie po kilka patyków ale i tak wyglądają fajnie. Potrzebuję takie słoneczka w ogrodzie

Ja ostatnio nie lubię sprzątać w domu, to taka strata czasu, który można by wykorzystać na ogród

Nowy kawałek, to końcówka już rabaty zachodniej. Jeszcze kilka miejsc do uzupełnienia i gotowe. Fajne uczucie zwłaszcza że cała rabata ma chyba ze trzydzieści metrów długości.
Jaśminowce variegata, dereń rozłogowy Kelsey, czworolist jako zadarniacz. I jeszcze rutewka żółta i brachytricha z tyłu.

Dalej jasnota żółta pod brzozami i koniec rabaty zakończony cisami osłaniającymi kompostownik.

rozklapciana kępa niezapominajek, jak wachlarz

April 20:50, 23 maj 2021

Kasya napisał(a)
Idziesz jsk burza, kawał ścieżki juz jest
Bardzo mi się podoba

Kasia, no jeszcze brakuje kilkunastu płyt. Ale dostawca zawiódł, nie mam na czym pracować. A on nie ma czasu przywieźć. Sama wiesz że czasem jesteśmy uzależnione od pomocy innych

Hakonki rosną w siłę
MiluniaB 20:56, 23 maj 2021

Aprilku pięknie masz ten swój zakątek