Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:35, 25 sty 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)

Urocze a u mnie sa tylo dwie - a lilie bajeczne pozdrawiam - nowa podgladaczka

Witam nową podglądaczke Nie każdemu polecam zabawe w kolekcjonowanie żurawek, bo to bardzo szkodliwe dla zdrowia Kilkanaście ładnych kolorków w większych grupach wygląda również bardzo efektownie ale będę w tym roku eksperymentował z zestawieniami żurawek, ciekawy jestem czy mój pomysł wyjdzie tak jak bym chciał.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 25 sty 2014

Do góry
Aniu ja też zaopatruje się u hodowcy, który sprowadza odmiany z Ameryki i ma znajomości z wieloma kolekcjonerami z innych krajów. Jeszcze nie zdarzyła sie pomyłka, a niektóre sadzonki przychodzą dużo większe również w przystępnych cenach, oczywiście wszystko pochodzi z nadwyżek.
To pochwale się odmianami, na których kwitnienie ja czekam w tym roku dożuce linki dla ułatwienia.
Morning Breaks Eternal
Tricked Out
Lady Betty Fretz
Punxutawney Phil
Ginny Mitchel
Havenly Ping Fang
Alexa Kathrynew
Aniu ja to mam jeszcze kila ciekawych stronek i nie wiem czy ryzykować jedną na rozgrzanie w ten mrozik zostawie http://www.nicolesdaylilies.com/store
Kolejne poźniej
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:20, 25 sty 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Choroba się pleni
'Żurawica', 'jeżówkowica' teraz 'liliowica', że innych nie wymienię
Ale przyznać trzeba, że roślinki ładniutkie Tylko czy na nasz klimat?

No nie można ukrywać, że te najnowsze odmiany w większości pochodzą z ciepłych regionów Ameryki, ale bardzo dobrze się u nas aklimatyzują i z powodzeniem zimują. Mam kilka odmian z 2006-2007 roku i zimuja bezproblemowo, ale przykrywam dla bezpieczeństwa galązkami gdy śniegu jest deficyt. Ja się pocieszam, że nowości są poza moim zasięgiem i ze spokojem oglądam takie zdjęcia
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:27, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Fire cheff rośnie u mnie w słońcu, ale jak do tej pory jest dość kapryśna, znam też kilka osób o podobnych doświadczeniach, ale widziałem też łądnie rosnące. Osobiście nie jestem wielkim jej zwolennikiem Mam też Fire alarm, a raczej już chyba miałem. Kolor piękny, ale nie wytrzymała tej pogody, ale bardzo prawdopodobnie przyczyną jest fakt, że dostałem ją jako mikroskopijna sadzonka, na którą była skłądana reklamacja.

Witaj Łukasz - moje spostrzeżenie co do Fire cheff takie same, kolor ładny, rośnie w słońcu, kupiłam wiosną są ładne zdrowe, ale słaby przyrost. Zobaczę wiosną, nakryłam gałązkami świerku
Nadrabiam przeglądanie stronLilie, żurawki masz obłędne, Do tej pory nie podchodziłam z sercem do lilii, jesienią posadziłam kilka. Wszyscy myślimy o Twoich zaliczeniach.Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Urocze a u mnie sa tylo dwie - a lilie bajeczne pozdrawiam - nowa podgladaczka
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:03, 24 sty 2014

Do góry
Niestety te cuda można tylko sprowadzić prosto z Florydy znam kilka osób, które co roku kilka takich perełek zamawia i nawet mam dojście do troszke starszych odmian, ale równie pięknych i przetestowanych w naszych warunkach, co najlepsze w o wiele przystępniejszych ce..... dobra siedze cicho bo jeszcze mi się oberwie
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:58, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Potulnie przychodze przeprosić ... gdyby co znam więcej ale dla swojego bezpieczeństwa zostawie na później

Lukasz przyznawaj siem tu bez bicia...gdzie te cuda mozna kupic !
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:55, 24 sty 2014

Do góry
Potulnie przychodze przeprosić ... gdyby co znam więcej ale dla swojego bezpieczeństwa zostawie na później
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:55, 24 sty 2014

Do góry
No Luki toś podpadł Aniu cuda nie ??? Pomyśl że to grafika komputerowa, tak ktoś sobie wymalował Będzie prościej przeżyć Buziole weekendowe
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:43, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Ojjj ja to już czekam na te nowości
W zeszłym roku bym liściastego żywopłotu nie posadził, a na wiosne sadze graby

Bo style i upodobania też się zmieniają
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:40, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu to jak cisza i siedzisz w liliowcach to coś zostawiam na podniesienie ciśnienia Liliowce Stamile introdukcje 2014 Na te boczne tabelki najbardziej nie lubie patrzeć

Łukasz ja mało zawału nie dostałam sie gapiąc ,serce mi latało... a Ty MNie CHcESZ DOBIĆ.... łADNIE TAK STARSZĄ PANIA MALTRETOWAĆ??????
Jeszcze kapslok sie włączył...
Jutro zajrzę, bo dziś już chyba nie przeżyję..
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:37, 24 sty 2014

Do góry
Aniu to jak cisza i siedzisz w liliowcach to coś zostawiam na podniesienie ciśnienia Liliowce Stamile introdukcje 2014 Na te boczne tabelki najbardziej nie lubie patrzeć
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:44, 24 sty 2014

Do góry
Tak w skrócie
Organizacją zajęła się 'najmądrzejsza mamusia' która nie miała o tym bladego pojęcia i załatwiła sale 400 osobową na ok 700 zaproszonych Oczywiście to byłoby nic gdyby nie 2 godzinne opóźnienie z wydawaniem posiłków. Częśc osób siedziało tam gdzie powinna blisko głównej sali, reszta porozrzucana po całym budynku. Żeby było weselej zespół zrobił zwarcie i przez półtorej godziny siedzieliśmy przy świeczkach. Nie powiem było zabawnie, ale osoby lubiące trunki 'spod stołu' wykorzystali ten moment i źle skończyli Co było potem to już nawet nie ma co opisywać. Jedyne co dobrze wspominam to zjedzenie chyba 2kg owoców z czekoldą przy świecach
Nikomu nie życze takiej rozrywki, chociaż teraz mam co opowiadać a na pzestrzeni czasu wspominam to z uśmiechem.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:23, 24 sty 2014

Do góry
Pierwszy raz spotykam się z dwudniową studniówką Pozostaje tylko życzyć udanej zabawy i jak nie będzie podobna do mojej to już ogromny sukces
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:22, 24 sty 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Bukszpan, zdecydowanie bukszpan głosuje za
Ja też jeszcze bedę inspirujac się Danusia i pinterest tworzyc ogród bukszpanowo - hedge'dowy oj bedzie jeszcze więcej bukszpanów, bukow, grabów - formowanych drzew i do tego poczochrane trawy, roże i jeszcze inne kwiaty

Ojjj ja to już czekam na te nowości
W zeszłym roku bym liściastego żywopłotu nie posadził, a na wiosne sadze graby
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:22, 24 sty 2014

Do góry
Mam coraz większe przeczucie, że ten rok będzie dobry Dzisiaj wszytsko się udało i koniec nauki na jak najdłużej, tylko dokończyć prace i obronić się pozostało
Jak się ciesze, że się udało zostawiam jeden z ulubionych 'pociesznych' kawałków

Jeszcze zaległy różowy, bo też troszke go mam

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:12, 24 sty 2014

Do góry
Aniu żurawke Lipstick znam, ale nie miałe z nią jeszcze doczynienia, widziałem tylko na żywo jak kwitnie Cieszy mnie, że moje kwiaty się podobają i że nadrabiasz wątek, czytać nie trzeba
Pozdrawiam.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:00, 24 sty 2014

Do góry
Trochę nadganiam w Twoim wątku - głównie pismo obrazkowe bo trudno tyle przeczytac. Luki - masz przecudowne liliowce i lilie... napatrzyć się nie mogę. Piękne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:19, 24 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
A co do zielonej żurawki z czerownymi kwiatami to na pewno najzwyklejsza żurawka krwista, ale jest też bardzo ładna odmiana Hercules z białymi przebarwieniami na liściach wiosną. Polecam
Wiadomo która kwiaty na żywo są bardziej czerwone.

Luki - znalazłam jeszcze zieloną taką http://zurawka.pl/heuchera-zurawka/122-heuchera-lipstick-zurawka.html - też pięknie kwitnie Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:02, 23 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Dziękuje za wsparcie, przydało się ogromnie, jeszcze tylko krótka rozmowa jutro i mam nadzieje, że to koniec edukacji na tym etapie Co najlepsze miałem 5 wynik na 50 osób i to solidna mocna trója \ wyższej oceny nie było to jest dopeiro ciekawe, podziwiam niektórych prowadzących za swoje wymagania...

Aniu zdani, które napisałaś bardzo motywuje, już zapisane w widocznym miejscu

Gosiu firma może czasem solidna, ale na pewno nie do wszystkiego, dziękuje.

Jagoda dziękuje za odwiedziny i miłe słowa zapraszam.

Bogdziu bardzo dziękuje jak widzę nowości wśród żurawek na ten rok to aż 'paszcza' się cieszy

Właśnie się zastanawiałam Łukaszu co tam u Ciebie Cieszę się, że choć ciut mogłam pomóc w motywacji. Mnie samej takie sentencje nieraz pomagają więc z nich korzystam Nie przejmuj się że nie do wszystkiego - jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego - solidna firma do tego co ważne i potrzebne to zupełnie wystarczy
Pozdrawiam i cieszę się że już jest ok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies