Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 21:39, 18 maj 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Super to przedpłocie wyszło. U mnie nie zrobione, ale chyba szykuje mi się wycinka trzech ogromnych świerków i tylko tam w razie czego można będzie zrzucać pościnane gałęzie i pień, więc się nie spieszę.

pewnie że tak, to by była robota głupiego, trzeba się wstrzymać aż wszystkie przeszkody znikną.
Mój ogród pod górkę... 21:37, 18 maj 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Dziękuję
Tak to sąsiedzka wisteria Szkoda, że płot "niewyjściowy", ale zagadywanie o wspólnej wymianie bez echa. Z czasem zarośnie, mam nadzieję

Mam nadzieję, że doczekam się u siebie takiego okazu.

A co do ogrodzenia, jak ja poruszyłam ten temat z sąsiadem to przestał mnie poznawać i dzień dobry mówić... no i to by było na tyle.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:34, 18 maj 2016

Do góry
zapinowałam sobie kilka ujęć, cudnie
Już prawie po sezonie na cebulowe, to mogę Ci powiedzieć, że w moim subiektywnym odczuciu jesteś w tym roku królową tulipanów, cudownie je ze sobą zestawiłaś i jak dla mnie udowodniłaś, że najpiękniej wyglądają jak są dodatkiem do reszty, wcale nie musi być ich tysiące w masie i zapamiętam sobie to określenie "kapnięte", które u mnie napisałaś - świetnie oddaje istotę tego co mam na myśli, choć u Ciebie to akurat jest konkretnie kapnięte .
Tu ma być ogród :) 21:27, 18 maj 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Edytko dziękuję Ci za taką super fotorelację. U mnie w wypozyczalni maja taka troszkę większą za 80 zł doba i sie zastanawiam teraz musze jeszcze pooglądać bo może i kupię. Przyda się napewno

Tą, którą mam mogę śmiało polecić, po 2 latach intensywnego użytkowania niedawno mieliśmy do wymiany pasek za kilkanaście zł i łożysko, wtedy musiałam już oddać do serwisu i kosztowało mnie to 50 zł, ale glebogryzarka pracuje w ciężkich warunkach bo u nas jest dużo kamieni, przez co jest mocno wyeksploatowana.

Dla babeczki ten model jest idealny bo lekka i prosta w użytkowaniu.
Mój ogród pod górkę... 21:21, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Pięknie u Ciebie, wszystko Ci rośnie niesamowicie, a za płotem to masz taką piękną wisterię?

Dziękuję
Tak to sąsiedzka wisteria Szkoda, że płot "niewyjściowy", ale zagadywanie o wspólnej wymianie bez echa. Z czasem zarośnie, mam nadzieję
Mój ogród pod górkę... 21:17, 18 maj 2016

Do góry
Pięknie u Ciebie, wszystko Ci rośnie niesamowicie, a za płotem to masz taką piękną wisterię?
Ogród wyrozumiały 21:11, 18 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Kochani..przerwa techniczna..musze sie pozbierać.
Wyladowalam w szpitalu

Iza, zdrowiej i uważaj na siebie!
Odcienie zieleni 21:08, 18 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
ja lubie rozwydrzone
Dla mnie bardziej eleganckie sa everesty bo zieloni biale o i one do rh to by mi pasowaly.i tez lubia troche cienia

ja się przychylam do tego głosu.
A w ogóle znowu piękna porcja zdjęć.

A widziałaś mój dywanik chwastowy? Zobacz, to zrozumiesz czemu nie chciałam żywopłotu grabowego pokazywać
Ale już dziś zaczęłam walkę z tymi chwastami więc niedługo ucywilizuję znowu to miejsce.
Tu ma być ogród :) 21:01, 18 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
aha wrzuciłam dla Ciebie te hosty

to ide od razu zobaczyć.
Tu ma być ogród :) 21:01, 18 maj 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
fajne te przedpłocie, kiedy ja do tego dojdę?

rób od razu zaraz po zrobieniu ogrodzenia, ciekawa jestem co tam sobie zaplanujesz.
Tu ma być ogród :) 20:58, 18 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Edyta oytalam Cie o mszyce na moliniach ale nie wiem w czyim to bylo watku?
Napiszesz jescze raz plizzz

Mam mszyce na tych moliniach caerulea kupowanych w Janinie.
Tu ma być ogród :) 20:56, 18 maj 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)
Potwierdzam perz daje w kość jak się go zostawi. U mojej mamy w wersji oszczędnościowej pracy tylko darń została odwrócona i na to ściółka. Teraz widać jak perz atakuje.

Perz to niełatwy zawodnik, ja mam już przetestowane, że tylko usunięcie wszystkich rozłogów widłami amerykańskimi daje sukces.
Tu ma być ogród :) 20:54, 18 maj 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
super na przedpłociu
ML chyba bym podzieliła

Właśnie jutro planuję to zrobić, tylko na pół będę dzielić to może nie odchorują za bardzo.
Tu ma być ogród :) 20:52, 18 maj 2016

Do góry
ivo napisał(a)

A jaka miałaś glebogryzarkę ? Myśle właśnie czy by nie wypożyczyć na dzień lub dwa i pozbyc sie troche chwastów bo ręcznie nie dam rady.

Iwona, ja mam swoją taką małą glebogryzarkę, wiele razy mi życie ułatwiła, kosztowała 2 lata temu coś koło 450 zł.

Tutaj w akcji usuwania dywanika z chwastów za żywopłotem grabowym

przed

po - trup chwastowy się ściele

Na koniec wystarczy wygrabić i na kompost.

Tu ma być ogród :) 20:45, 18 maj 2016

Do góry
magdaw napisał(a)
No pięknie wyszło przedplocie ja nie mam ogrodzenia ale nic nie planujemy nic tam sadzić żwirek bo w planie chodnik tam jest. A jak słupki oświetlisz? A może reflektory na drzewa wzdłuż płotu?

Ja nie wiem kiedy się na drogę doczekam, na razie miasto nawet dziur nie kwapi się załatać, także słabo to widzę.

Słupki mają być od dołu oświetlone, a wiśnie wypadają w środku przęseł i one też mają niby dostać oświetlenie, tylko jak się ma fachowca w domu to nigdy nie wiadomo kiedy to nastąpi, szewc bez butów chodzi
Odcienie zieleni 19:12, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

wiesz jakie ona ma piękne te Variegaty? kupowałam je i sobie i Ewelinie, u mnie rosną w słońcu u Eweliny w lekkim półcieniu i są o niebo ładniejsze niż te moje.
Wg mnie będą super pasowały do rodków, choć ja bym dała coś z białym albo ptasie łapki, albo Everesty.

miło , dziekować
no chyba zostanę przy tych variegatach jednak,
Odcienie zieleni 19:11, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

z tego miejsca co ja parkuję z widokiem na drzwi wejściowe i okno w kuchni.

racja ale z tego miejsca widać bardzoo chwaściory, poza tym teraz zaczęłam tam wysadzać szmaragdy, ale pokaże to miejsce niedługo
Tu ma być ogród :) 19:09, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Glebogryzarką nie mogłam podjechać pod sam murek ogrodzenia bo bym go poniszczyła, więc w tych miejscach działałam widłami.
Perz ma czasami korzenie dosyć głęboko i tam gdzie rósł to po przejechaniu glebogryzarką jeszcze widłami grzebałam - nic się nie ostało

A jaka miałaś glebogryzarkę ? Myśle właśnie czy by nie wypożyczyć na dzień lub dwa i pozbyc sie troche chwastów bo ręcznie nie dam rady.
Tu ma być ogród :) 17:16, 18 maj 2016

Do góry
sarenka napisał(a)
Kawał dobrej roboty zrobiłas
Zapraszam do mnie-u mnie nie ma kto popielić :/

Wniosek jakobym była miłośniczką pielenia jest błędny
Niestety moje chwasty nic sobie z tego nie robią, już przeniosłam się na inny front robót i toczę dalej nierówną walkę z nimi
Dzięki za pochwały.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:10, 18 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

oj tam, przetarłam szlaki to się podzielę

Ale powiem Wam, że dwa razy pryskałam już herbatką tymiankową mszyce na moich moliniach i dalej są - chyba muszę uderzyć z czymś mocniejszym, także trochę jestem rozczarowana brakiem skuteczności tego specyfiku.
masz mszyce na moliniach?na ktorych?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies