Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród... 14:15, 07 kwi 2021

Do góry
Wychodzą cesarskie korony

Brunnery pokazują nieśmiało listki

Ogród... 14:12, 07 kwi 2021

Do góry

I taki cudaczek z podwójna ilością płatków
Ogród... 14:08, 07 kwi 2021

Do góry

Ogród... 14:04, 07 kwi 2021

Do góry

Na rabatach w słońcu roślinki wychodzą nieśmiało .

Przedziwny Ogród 14:04, 07 kwi 2021

Do góry
AgataM napisał(a)
Aniu, Basiu, Irenko i Alicjo...dziękuję za życzenia i pochwały . Cieszę się, że podobają Wam się moje dekoracje. W tych trudnych, koronowirusowych czasach,gdzie co rusz słyszę o chorobie lub śmierci znanych mi osób, robinie dekoracji staje się namiastką radości i odpoczynkiem od codziennej pracy zawodowej i domowej.

Jutro już po świętach.... i powrót również do prac ogrodowych...A mam jej trochę, bo przyszły róże od H..

I u ciebie też różano, fajnie zapowiada się lato
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:58, 07 kwi 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Moje nowe zakupy już posadzone.

Piękne krzaczki. czekamy teraz na kwiecie
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:58, 07 kwi 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Sylwio u nas z internetem robi się światełko w tunelu. Gmina zakłada światłowód, już trwają prace w naszym końcu wsi, żeby tylko nie zapomnieli o naszej bocznej uliczce.
Dziś nawet z mężem na krótki spacer poszliśmy, żeby tylko to pokasływanie wreszcie u męża ustąpiło. Ja u siebie jakiś ucisk na sercu czasem czuję, jutro idę po wyniki krwi to poproszę o zrobienie EKG, niech lekarka sprawdzi czy coś groźnego się nie tworzy. Przed korona wirusem nie miałam takich odczuć, a właśnie w TV usłyszałam, że czasem po kowidzie odczuwa się dolegliwości sercowe.
To co napijemy się kawy? My tę świąteczną kawkę tylko z mężem i synem,(którego zaraziliśmy) wypiliśmy.

Cieszę się, że juz lepiej. Nigdy nie wiadomo, gdzie można to złapać. też uważam, zaraz szczepienie.
Stół świąteczny piękny, dużo zdrówka Dorotko
Ogród... 13:58, 07 kwi 2021

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:56, 07 kwi 2021

Do góry
Witam, zaprojektowałem sobie taki kącik warzywny z rabatami. I w miejscu gdzie miały być krzewy owocowe powstała rarbatka kolejna jest to miejsce słoneczne. Bardzo proszę o podpowiedź w kwestii obwódki i ewentualnego doboru roślin. Narazie posadzony jest buk obelisk i stopa pony tails. Koło buka chce posadzić 2 tuje Golden tufet i pomiędzy nimi turzyce ceglastą. Zamysł jest taki żeby to była taka lekka trawiasta rabata. Zupełnie nie wiem co przy brzegu: hakonechloa macra
?
Ogród Basi 13:55, 07 kwi 2021

Do góry
basia3012 napisał(a)
Moje zakupy.
Kupiłam roślinki nadające się do do półcienia: naparstnice, orliki. I jeszcze na słońce: krwawnice i rozchodniki wyniosłe. I kilka donic ceramicznych.

Fajne zakupy, jest robótka.
Jednak ceramiczne donice, pewnie będziesz chować, bo szkoda stracić.
Ogród... 13:52, 07 kwi 2021

Do góry
Alu, była wiosna, jest prawie zima, codziennie rano śnieg leży w ogrodzie i wokół.
Irenko, na razie zimno się zrobiło i kwiatki stoją w miejscu.
Mariolko, ranniki przekwitły, ale iryski pokazały się na chwilę. I krokusy jedne przekwitły, a inne otworzyły kwiatki.
Agnieszko, święta, święta i po świętach. Myślałam, że pójdę do ogrodu, ale u mnie na razie prawie zimowo, szczególnie rano.

Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 13:51, 07 kwi 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Pokażę Wam mój nowy nabytek - magnolia Genie.

łady krzaczek
Niech zdrowo rośnie.
Milunia, podają 3-4m, ale ja kupiłam mniejszą niż twoja i obecnie po 5 latach ma już około 5m. Podcinam dolne gałęzie, aby tylko w górę szła, bo dość szeroko się rozkłada.
Ogród z zegarem 13:47, 07 kwi 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Ale zamiast fotek traktorka wrzucę coś innego.
Wbrew wszelkiej logice kupiłam bukszpany .
Zrobiłam wcześniej ankietę we wsi i ćmy jeszcze tu nie było (a bukszpany są w kilku gospodarstwach). Trudno, jak już kiedyś pisałam: No risk, No fun (No money )

Przed świętami przyjechały (elegancko, Pan sprzedający wcisnął wszystko do suva, vw touarega , także miały komfortową podróż).

I posadziłam

Na rabatkach przed domem - mniejsze „kulki”

Od strony trawy będą jeszcze posadzone kulki, jak tylko przyjdą. Między nimi chcę posadzić berberys, nie pamietam w tej chwili nazwy, w każdym razie jest bordowy, rośnie nie za duży i w kulkę.

Za rzędem kulek od strony trawy (tych kulek jeszcze nie mam) posadzę hortensje ruby annabelle. Od strony kostki będzie najprawdopodobniej magnolia na pniu, Genie albo Black Tulip (jest w tej szkółce niedaleko mnie, juź się dowiadywałam). Do tego jakaś trawa ozdobna. Albo sesleria jesienna albo sporobolus różnołuskowy.

Udane zakupy kulki musisz pilnować, ja mimo pilnowania ponad 20-letnie straciłam.
Magnolia Black tulip jest niezła, ale raczej bym tu posadziła Sunsation, rośnie kolumnowo i jest mega, kwitnie bajecznie. reszta planu podoba mi się bardzo No i te lampy, cudo.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:44, 07 kwi 2021

Do góry
Teraz powstaje taki ogródek z rysunku na kolanie. Pi razy oko, ale i tak jego wersja ostateczna będzie na pewno inna i nie wiem jakie nawierzchnie. Też to się urodzi na żywca, z tego co będzie pod ręką.

Zacisze Alicji 13:40, 07 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)

Taki sobie kwietniowy poranek dzisiaj.....

Tak miałam i ja, teraz znowu słonko, ale za zimno na cokolwiek.
April podbija las... 13:35, 07 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)
A tak poza tym to u mnie za bardzo nie ma co pokazywać

Krokusy nie chcą się rozwijać

Jak nie ma co!
Super widoki.
Fajnie zadarnia podagrycznik variegata, jest zupełnie inny niż ten zwykły, osobiście go uwielbiam
pokazałam u siebie.
W samym słońcu 13:27, 07 kwi 2021

Do góry
Poratujcie, co to może byc? Obornik tam był tylko dawany..
Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie... 13:21, 07 kwi 2021

Do góry
Agi2006 napisał(a)
A tu już gotowa rabata. Tzn. rabata po ściągnięciu darni.Najpierw "gołe fotki" a potem moje wypociny dotyczące planów co do nasadzeń....

Już raz pisałam i widzę ,że mi się to chyba nie zapisało,jak będzie drugi raz to samo to przepraszam,ale narazie nie widzę mojego komentarza u Ciebie.Wlaśnie pytałam u Asi o ściąganie darni a widzę,że Ty tu odwaliłaś kawał dobrej roboty.Daj proszę instrukcję jak to zrobiłaś i czym?Ja zawsze przekopywałam,a potem to otrzepywanie i w ogóle...brrr.I teraz moje głupie pytanie,czemu jedni przekopują pod rabatę,a inni tylko zdzierają darń?Czy to ma jakieś znaczenie?
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:19, 07 kwi 2021

Do góry
rewelacyjna roslina zadarniająca do cienia i półcienia
u mnie pod magnolią, też juz się szykuje

podagrycznik variegata
mam go też w donicach w kompozycji z hostami

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:17, 07 kwi 2021

Do góry
miniatury

bodziszki juz muszę ukopać, komu obiecałam

na razie stoja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies