Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony AZYL 12:57, 09 kwi 2021

Do góry

Zielony AZYL 12:51, 09 kwi 2021

Do góry
Wiosna

Ranczo Edy 12:47, 09 kwi 2021

Do góry
To lecę dalej póki słońce nie zachodzi a plany coraz większe )
O kurcze zapomniałam łyka zostawić kto chce Inkę córcia zrobi ❣️

Ranczo Edy 12:40, 09 kwi 2021

Do góry
Hej ja już w żywiole
Miałam zająć się lawendą ) no ale szpadel w ziemię super miękko to atak na jukę no i poszło!!!
Cały kosz korzeni z cegłami uff teraz przerwa na Inkę jak dobrze mieć córcię ❣️❣️❣️i pomocnika ❣️❣️❣️

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 11:56, 09 kwi 2021

Do góry
popcorn napisał(a)
Pierwsza papryka

Pikna
A powiem Ci, że swego czasu uskutecznialam ze swoimi dyplomantami tematy z zakresu doswietlania roslin, a wlasciwie niedoswietlania a uprawy wylacznie w swietle elektrycznym Z jednym wyhodowalismy calkiem sporo papryki w ciemni optycznej (wszystko czarne i zero okien) Koledzy z wydziału regularnie mnie odwiedzali w labie podgladac jak rosnie (wydział totalnie techniczny i te uprawy to byl tylko skutek uboczny).
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:24, 09 kwi 2021

Do góry
W oczekuwaniu aż słoneczko rozgrzeje ogrod czytam, a właściwie kończę czytać bardzo zaskakującą książkę
Kto co jak i z kim jadał
Taka kulinarna historia i powiem ze jestem zaskoczona wyrafinowaniem kuchni w pewnych okresach bo wydawało mi się ze kiedyś to tylko pieczyste i podpłomyki... a tu nie
I tym jak wiele informacji na ten temat się zachowało
Zacisze Alicji 10:47, 09 kwi 2021

Do góry
A nawet kwitnie.

Zacisze Alicji 10:43, 09 kwi 2021

Do góry
Coś tam rośnie...

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 10:03, 09 kwi 2021

Do góry
Pierwsza papryka

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 10:02, 09 kwi 2021

Do góry
effka napisał(a)

Oj drzemka o 16! Marzenie oby do weekendu pośpię sobie do 10

Apropos wiosny, tak było równiutko rok temu...

Dzisiaj pąki tulipanów zamknięte, trawki dużo niższe, tylko piękny ciemiernik broni dumy tej rabaty, jest cudny.

Też codziennie oglądam na IG moje zeszłoroczne relacje
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:44, 09 kwi 2021

Do góry
Witam, posadziłem 3 wiśnie Umbry proszę o poradę co można dorzucić jeszcze w miejsce zaznaczone na zdjęciu, czerwona linia w stronę bramy 1 zdj ( 2 kolejne już się nie zmieszczą) czy grujecznik lub miłorząb będzie dobrym pomysłem, a może 2 graby kolumnowe?

Dodatkowo czy dobrym pomysłem będzie sadzenie wzdłuż drogi dojazdowej przed wiśniami ( zielona linia) żywopłotu z grabu? Po drugiej stronie są zasadzone Miskanty ML zielone kółka na pasie z kamykami ( szer 80 cm ). Czy może zamiast żywopłotu tworzyć na tych 10 metrach rabatę?

Dziękuję
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 09:39, 09 kwi 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Ewa, ja też jak porównuję, jak było rok temu , to nie mogę uwierzyć, no paskudnie jest. Dopiero wczoraj koło 18 w miarę przyjemnie było. Na razie nic nie robię w ogrodzie.

Irenko, nie chce się normalnie wierzyć, że aż taka różnica w rozwoju roślin rok temu a dziś.
Dzisiaj już ciut lepiej ma być, widzę, że słonko od rana świeci ale jeszcze zimnica. Liczę na popołudniowe leżakowanie dzisiaj mam pracę zdalną to na kawkę chętnie bym się na ogród wyrwała

Muszę się Irenko pochwalić nowym mieszkańcem ogrodu

Jest cuuudny! Jak go tylko ładnie ustawię w ogrodzie (nad mikro-oczkiem) to cyknę fotki
Droga do spełnienia 09:34, 09 kwi 2021

Do góry
Droga do spełnienia 09:33, 09 kwi 2021

Do góry
Witajcie bo się nie przywitałam w nowym sezonie

u mnie wiosna ------ była

A potem śnieg i -6

Sezon 2017 u Hanusi 09:31, 09 kwi 2021

Do góry
FDziękuję, Iruś. Może się uda dziś zajrzeć do mojego grajdołka,ale nie plażowego, tylko ogrodowego. Plażowy jest niezmienny prawie, najwyżej ma więcej lub mniej fali przy brzegu, a ogrodowy? Co roku inaczej mi się pokazuje. Raz jedne rośliny dają czadu, innym razem co innego zachwyca. A i dosadzanie jednorocznych sprzyja odmianie widopków. I to jest w tym ogrodniczkowaniu cenne. Nie ma nudy, najwy zej mniej lub więcej roboty.

Miłego piąteczku.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:11, 09 kwi 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

Ależ masz smocze ciemierniki - fantastycznie Ci przyrastają!

Korony też mam całe 2

Korony są drogie jesienią i zawsze decyduję się na coś innego, a potem wiosną żałuję bo nornice mi ich nie jedzą.
Ciemierniki kochają wapno i popiół
Dicentra cucullaria 09:03, 09 kwi 2021

Do góry

Spóźniona o jeden sezon. Raz przegapiłam powiadomienie o dostepnosci Teraz cieszy niezmiernie. Ale czy zakwitnie?
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:50, 09 kwi 2021

Do góry
kasia1 napisał(a)
Asiu, mam roczne zaległości, napisz, czemu śmiałki mają przepraszać Ja też mam Goldtau. Zaskoczyły mnie w ubiegłym roku, bo wyrosły wielkie potwory, ale jakby bardziej szły w masę zieloną niż chmurę źdźbeł. Po deszczu się pokładały. Na razie u mnie zostają, bo nie mam przygotowanego innego miejsca. Ale też się nad nimi zastanawiam.

Goldtau nie muszą przepraszać.
Goldtau mam na skarpie i ślicznie rosną.

Za to te pod jałowcami są coraz słabsze i miałam wrażenie, że po tej zimie w ogóle padły.
Przetrzebiłam je nieco i posadziłam między nie białą Gaurę Lindheimeri.

Ogród kwiatowy 08:26, 09 kwi 2021

Do góry
Anabell napisał(a)
Viola, masz co rok imponujące wysiewy
mnie nie udaje się uzyskać tak dorodnych sadzonek.

Kupiłam w tym roku koleusy Blumego mieszankę i Rococo nie ma ani jednego Cherry.
za to mam jeszcze z Twoich nasionek Limonki 7 szt.
przez dwie zimy przechowywałam stare limonki i robiłam zimą sadzonki,
w tym roku nie przechowały się.

Do A_gawa ja mam białą Meiland już kilka lat, sprawuje się dobrze zawsze przycinałam mocno, kwitnie cały czas.

Haniu
Te Koleusy to zupełnie inny gatunek. Tamte limonki to była seria Giant Exhibition Limelight. Duża, wysoka odmiana znosząca częściowo słońce. Premium Sun jest bardziej kompaktowa i przeznaczona na pełne słońce. Z Rococo jest problem. Raz, że to mieszanka i nigdy nie wiesz co Ci wyjdzie, każda sadzonka jest inna. Dwa, muszą być w cieniu lub w bardzo rozproszonym słońcu. Ja cały czas mam Twoje nasiona cleome i co roku je wysiewam i co rok nic mi nie wychodzi. W tym roku robiłam eksperyment z zimowym sianiem w butelkach plastikowych. Tam wysiałam Twoje nasiona i jakieś jedno nasionko zawieruszyło się w domu i długo nie wiedziałam co to jest, ale wygląda na to, że to cleome z Twojego nasionka. Po tylu latach udało mi się pierwszy raz, tzn mam taką nadzieję, że to cleome. W międzyczasie dotarły do mnie zamówione nasiona ( bardzo późno ze względu na Covid) i te cleome skiełkowały, ale są jeszcze bardzo malutkie i nie wiem czy zdążą zakwitnąć. Haniu zobacz, czy ta sadzonka to cleome, bo ja nawet nie wiem jak cleome wygląda. Mam nadzieję, że w końcu mi się udało chociaż z jedną sadzonką.

Dla odmiany czas na zmiany... 08:19, 09 kwi 2021

Do góry
beta napisał(a)
U mnie tylko po seslerii i berberysach widać że wiosna idzie

Beatko, że też ja nie mam selserii, jaka ona sliczna!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies