Powiesiłam nowy kwietnik i posadziłam w nim bratki.
Znalezienie malutkich w tym kolorze graniczyło z cudem w tym sezonie, ale się udało
Gałązki brzozy pewnie wkrótce się zazielenią.
Oba posadziłam na rogu trawnika, żeby miały od spryskiwaczy „bagiennie”
Ta rozesłana wypada na rogu przy stipie na skarpie. Będzie sąsiadować z Gaura Siskiou Pink
Od kilku dni, jak w całej Polsce tak i u mnie - "kwiecień plecień". Słońce na przemian ze śniegiem.
Zimnica okropna ponoć ma się jutro skończyć, oby Ileż można kanapować
jak pytasz o cisa to teraz ciąć czyli wyrównać do jednego poziomu teraz jest deszczowo ja w takim przypadku to maluję obcięte gałązki farbą z środkiem grzybobójczym jak nie mam to gęstą farbą plakatową wtedy też nic nie zaszkodzi
Ula, wszystko w swoim czasie, ogród dojrzewa wraz z ogrodnikiem
Coś Ci pokaże - ważne momenty w moim ogrodowym życiu. Najlepiej widać postępy w III kiedy widoczne jest wszystko to co... nieciekawe
2003 - raczkuje z ogrodem
2014 - pierwszy rok na Ogrodowisku
2018- rok w którym była Maja
Dzisiejszy marzec
Święta były zdrowe i spokojne Życzenia się spełniły
Upiekłam babkę, makowce, chleb. Był żurek i sałatka jarzynowa u mamy
Kupiłam żonkile. Po zimie kolor cieszy.
Jajka ugotowałam w łupinach. Białe zostawiłam, są od zielnonóżki, a niebieskawe od araukany (te troszkę straciły kolor po ugotowaniu). Jajka od kur szczęśliwych są przepyszne, tak się cieszę, że siostra założyła kurnik
Zastanawiam się co zrobić z zurawkami... wypiętrzają się i co rok czy co dwa lata trzeba je dzielić od nowa,nie wiem też czy ta czerwień mi tam pasuje...no kurcze nie wiem....