Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:59, 01 kwi 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ten śpiew ptaków już słyszę od dużego czasu.
A i rożne ptaszki się pokazały.
I bociany nawet już sa.
Ale zdjęć im jeszcze nie robiłam.
Ciepło..coraz fajniej i lepiej nam się robi.
Czekamy tylko aby jeszcze się zazieleniło
Pozdrawiam Anusiu

Tak Aniu cudownie jest wiosna. Zwlaszcza wczesnym rankiem ptaki zaczynaja swoje trele. Od 7 rano zaczyna sie innego rodzaju halas.
Na osiedlu ruszaja kolejne budowy domow.
Wstawiam zdjecie ciemiernika. Jeszcze kwitnie.

Dębowe zakątki 09:02, 01 kwi 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Aniu dziękuję bardzo
Nie wszystko w publikacji jest po mojej myśli.
Ale jak to gazeta kieruje się może swoimi planami.
Dziękuję.
Malarstwo Andre Kohln jest jakby po mojej myśli ręcę. Bardzo mi się podoba
A ty coś malujesz ?

Ale teraz to wiosna zaczyna nam malować kwiatki wygodzie

Piekne pomalowane masz w ogrodzie . Jesienia posadzilam sporo czosnkow. Jak na razie niewiele wschodzi. Jeszcze tez za wczesnie.
Jesli chodzi o malowanie na plotnie to chwiolowo mam przerwe. Realizowalam zamowienie do Orew. Seria zajaczkow na wycietych szablonach. Zrobilam kilka szkicow flaminga. Docelowo praca wykonana bedzie na tablicy malarskiej akwarelami do oprawienia w rame. To zamowienie dla znajomych. W sumie to szykuje mi sie spory zwirzyniec na plotnie do pokoju dzieciecego. Jak ma to wygladac jeszcze nie wiem
W samym słońcu 08:59, 01 kwi 2021

Do góry

P- Pissardi
G- mąż chce jakieś owocowe posadzić- może grusza
P- Obiela
1-2-3-4-5- hortki limelight
R rozplenice Hameln
D Danica
H - hakonechloa - któraś z tych co na słońce... I hakone chciałabym też na tą nową część...

Moje pytanie czy podsadzic czymś limki? A ten pusty plac to co tam mogłoby być??
Z roślin które już mam u siebie i które mogłabym powtórzyć to jeżówki,rozchodniki,przywrotniki, , tawułki arendsa,stipy, szałwie..a może jakiś krzew? Czy coś na nóżce? Czy w środek cisy też dać ze 2-3?
Ogród bez reguł 08:58, 01 kwi 2021

Do góry
Dobrego dnia

Ogród bez reguł 08:57, 01 kwi 2021

Do góry
Ogród bez reguł 08:55, 01 kwi 2021

Do góry
I takietamy

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:55, 01 kwi 2021

Do góry
Czekam jeszcze na donicowy spektakl. Ciekawa jestem

Ogród bez reguł 08:49, 01 kwi 2021

Do góry
Błękit w natarciu

Ogród bez reguł 08:46, 01 kwi 2021

Do góry
Teraz zmiana warty

Ogród bez reguł 08:44, 01 kwi 2021

Do góry
Przy takich temperaturach przebiśniegi odpuściły, krokusy też. To końcówka.

Ogród bez reguł 08:41, 01 kwi 2021

Do góry
Dla niedowierzających
Zdjęcia robione wczoraj, więc nie primaaprilis

Ogród do odnowy 08:31, 01 kwi 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

I jakoś ogólny widok szarego ogrodu, nawet w słońcu ni jak nie cieszy

Gosiu, to chyba wpływ tej szczepionki bo ja widzę zieleń, brąz, pomarańcz na dole a niebieski na górze .
Odpoczywaj, ogród nie zając, nie ucieknie.
Osiedlowy ogródek 08:28, 01 kwi 2021

Do góry
Chyba przechwaliłam Panią Figę
Zrzuciła stopniowo wszystkie owoce: (
A tak na prawdę powinnam część oberwać na początku i tego nie zrobiłam.
Powinno być na pędzie ok 6 do 10 szt a było więcej.
Ona ma ziemię gliniastą więc podlewałam co dwa tygodnie. Sprawdzałam i ziemia była wilgotna. Choć w pewnym momencie część fig jakby się lekko przebarwiła z ciemnozielonego za jaśniejszy kolor. I zaczęły opadać. Może jednak przesuszyłam...
Drzewko stoi obok drzwi balkonowych i może przez wychodzenie na balkon dostawała zimnego powietrza...nie wiem
W każdym razie zastanawiam się czy ją mocno przyciąć, bo te drugie figi jesienne ma na nowych przyrostach. Zeszłoroczne mają ok metra, jak na nich wypuści kolejny metr to zimą nie zmieszczę jej do chałupy.
Poproszę o rady

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:12, 01 kwi 2021

Do góry
Krzysztofy moje oszalałe robią za nowy gatunek traw

A carexy Fishers Form Lenka mi wczoraj wyskubała

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:10, 01 kwi 2021

Do góry
A tak właśnie prezentują się dziś Emperory na słomianym carexowisku

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 08:01, 01 kwi 2021

Do góry
sarenka napisał(a)

Ja dopiero dobijam 40, a jesienią ogarnęło mnie takie osłabienie,że posprztanie w kuchni z blatu wymagało potem odpoczynku, potem np rozwiesilam pranieni też musiałam z pół godziny odpocząć bo serce waliło i sił nie miałam...niedawno,tzn na początku marca było podobnie, wracałam z pracy i musiałam poleżeć,żeby cokolwiek zrobić...aż strach myśleć co to będzie za 10-20-30 lat...

Dziewczyny nie ma co!
Musimy się hartować. W ogrodzie rzecz jasna

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 07:54, 01 kwi 2021

Do góry
Magara napisał(a)
Aśka, uważaj na siebie
Ja też po przechorowaniu "czegoś", test niby negatywny, a działam jak stara kukiełka, której ktoś sznurki podciął Niby chodzę, niby robię, niby kopię w ziemce i chwasty wyrywam, ale to wszystko niby, bo co chwilę trzeba oddech złapać i odpocząć dłuższą chwilę... A ja młoda laska, 40plus, hehe
Nie wiem ile w tym psychozy, ile przesilenia wiosennego i zimowego rozpasania, które trzeba nadrobić, a ile realnego zagrożenia covidem
Czasy ciężkie i trudne, uważać trzeba i na siebie i na innych, żeby komuś tego badziewia nie sprzedać, trzym się

Dzięki Daga!
No właśnie huham niby i dmucham, ale aż mnie nosi żeby coś skubnąć
Dziwne czasy.

Porannie kawkę zostawiam
Dobrego kwietnia!

Ogród do odnowy 07:50, 01 kwi 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

"Trawnik" woła o pomstę do nieba ale nie mam sił by z wertykulatorem po nim jeździć

Pierwsze fiołki kwitną, za chwilę wszędobylski żarnopłon będzie się żółcił. Zapylaczkę na przylaszczce zdybałam, i takie blado różowe przylaszczki też się pokazały. Ciekawe czy w końcu zakwitną szachownice perskie... to już trzeci rok

Nie taki szary bo jednak trochę koloru już masz u siebie
Niestety zapowiadają znowu ochłodzenie i minusowe temperatury, ale wierzę,że już bliżej jesteśmy ciepłych dni i tego,że rośliny zaczną się zielenić...i tej myśli się trzymam
Ogród do odnowy 07:45, 01 kwi 2021

Do góry
Czemu w tym roku tak dużo ptaków wali mi w szyby? Nawet karmniki zlikwidowałam i resztkę ziarna sypię na ziemię a skrzydlate i tak walą w brudne szyby Choć tylko jeden przywalił ostatecznie to jednak frustrujące.

Wśród ptaków udało mi się przydybać pokrzywnicę

Jestem po pierwszej porcji szczepionki i niby tylko jeden dzień bolały mnie mięśnie i w łóżku się wylegiwałam, ale nadal jakoś sił mi brak zupełnie. Cokolwiek zaczynam to zaraz jestem bardzo zmęczona. A tu najwyższa pora choćby nawóz podsypać

"Trawnik" woła o pomstę do nieba ale nie mam sił by z wertykulatorem po nim jeździć

Pierwsze fiołki kwitną, za chwilę wszędobylski żarnopłon będzie się żółcił. Zapylaczkę na przylaszczce zdybałam, i takie blado różowe przylaszczki też się pokazały. Ciekawe czy w końcu zakwitną szachownice perskie... to już trzeci rok

Ogród bez reguł 07:15, 01 kwi 2021

Do góry
galgAsia napisał(a)
A wczoraj była Pełnia Robaczego Księżyca Na chwilę wychynął zza chmur

Twardowski nigdy do Ciebie nie pomachał?

Spotkać żurawie musi być wielkim wzruszeniem, szczególnie w tych czasach. Aż sama się wzruszyłam

Za to przydybałam i nakręciłam klucz bocianów. Pewno wianki robiłaś gdy Twoje leciały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies