Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sałatka pokrzywowa

Sałatka pokrzywowa

Mgduska 09:28, 22 cze 2021

jolanka napisał(a)
Nadrobiłam zaległości, buszowisko masz takie, że upałów po nim nie widać, zielone, zdrowe liście, a iryjski cudne.

Po wiosennych deszczach mieliśmy naprawdę dużo zgromadzonej deszczówki, ale wczoraj M. podlewał już resztką. Pomału też widać skutki braku deszczu - pojawiają się mszyce i pojedyncze żółte liście. To jest ten moment, kiedy powinno znowu lunąć Czekam
Mgduska 17:31, 22 cze 2021

Dziś cd zdjęć z ub. tygodnia.
Trochę różności na początek.
Pomału żegnam się z orlikami i muszę część poprzenosić, bo pojawiły się już chyba na wszystkich rabatach, wypychają z miejscówek nawet róże.

Parzydło dostało fajne tło z cisów

Kupna nasturcja, jak dotąd nie wzeszła ta posiana.

Mgduska 17:35, 22 cze 2021

Tuscany z Laguną. Laguna to potfffór, a Tuscany z roku na rok coraz większa

Tuscany

Laguna

Crocus Rose dopiero zaczyna

Mgduska 17:38, 22 cze 2021

zaczyna też Ballerina - na razie jeden kwiotek i tysiąc pączków

Alchymist - nowy, wiosenny nabytek, a już strasznie się z niej cieszę

Comte de Cahmbord, też z wiosny, malutki słodki kranoludek

Desdemona - pachnie cudnie, cytrynowo, ale jakaś taka za biała mi się wydaje. Upał dość ją nadwyrężył, wieczorem miała przypalone płatki
Kasya 17:42, 22 cze 2021

Tuscany kwitnie ci raz ?
Moja w końcu chyba zakwitnie w tym roku, przesadziłam ja bo miala złą miejscowkę
Mgduska 17:46, 22 cze 2021

Jacques Cartier, w tym roku niesamowicie obsypany pąkami

No i prawdziwa gwiazda czerwca - Constance Spry, róża o nieprawdopodobnie mocnym, szalonym zapachu, który roztacza nawet po zerwaniu do wazonu. Poza tym jest wielka, rośnie jak wariat i muszę zadzierać głowę, żeby objąć ją wzrokiem. Niedługo zasłoni veluxy sąsiadów

Mgduska 17:49, 22 cze 2021

Kasya napisał(a)
Tuscany kwitnie ci raz ?
Moja w końcu chyba zakwitnie w tym roku, przesadziłam ja bo miala złą miejscowkę

Miała może pojedyncze epizody z jakimś kwiatkiem później. Ja jedną zamordowałam, miała wszystkie możliwe choroby, rdzę, mączniaka i plamistość, więc kiedyś przycięłam ją mocno, okazało się, że za mocno. Tuscany można sadzić głęboko, żeby rosła na swoich korzeniach. I ta, która mi została, chyba się właśnie już zadomowiła
Mgduska 17:51, 22 cze 2021

antracyt 18:03, 22 cze 2021

Jest co podziwiać Bardzo lubię ten moment oczekiwania na pierwsze kwiaty nowości. Czy to na pewno ta, jaki rzeczywiście będzie kwiat(zdjęcia internetowe często w mocnym zbliżeniu, nie oddają prawdziwego piękna lub nie ) no i zapach!
Mgduska 18:21, 22 cze 2021

antracyt napisał(a)
Jest co podziwiać Bardzo lubię ten moment oczekiwania na pierwsze kwiaty nowości. Czy to na pewno ta, jaki rzeczywiście będzie kwiat(zdjęcia internetowe często w mocnym zbliżeniu, nie oddają prawdziwego piękna lub nie ) no i zapach!

Po wiosennych zakupach mam 53 róże w 37 odmianach
Zmarzł tylko jeden Amadeus w donicy, a słabiutka od początku Burgundy Iceberg jest w zaniku gdzieś na rabacie północnej. Cieszę się, że jednak udało mi się znaleźć miejsce na nowe