Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Odcienie zieleni 17:30, 17 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
hej, odnalazłaś roślinki z boku za domem? Miałam zostawić przed drzwiami ale bałam się, że ktoś podprowadzi.
A i znowu się pogapiłam u Ciebie trochę, jeszcze kilka fajnych ujęć bym zrobiła Twojego frontu

I jeszcze jedno, będę Cię męczyć o kłącze tej hosty co masz w przechowalniku, śliczne są!

A własnie se myslałam gdzie te trawy, szukałam ich dookoła, że też chciało Ci sie skakać przez ten kamień, hihih, dziekuję,
które ujęcia na froncie?
Prawda? te hosty są fajne, lubie ich za kolor.
Tu ma być ogród :) 17:28, 17 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

to wszystko z obi?

wiec tez dokupiłam zawilce Whirlwind bo 2 Honoriny mi padły po zimie. pierwszej zimy nie przetrwały

Nie, z O tylko lawenda, znowu brakło i trzeba było dokupić.

Mi Whirlwind w 50% się obudziły, Honorine żaden z 4 szt, ale przesadzałam jeszcze w październiku to pewnie dlatego.
Tu ma być ogród :) 17:26, 17 maj 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Następny szczęściarz, myślę, że ta wrażliwość głównie wynika z faktu, że to drzewa sadzone latem lub jesienią, w przyszłym roku lepiej się przygotuje na takie przymrozkowe okoliczności.

nie wiem czy to prawda? własnie wstawiłam zdjęcia liści grujecznika ...3 sezon mu idzie ..i jeszcze upałów nie było a juz zaczyna schnąć....zdecydowałam spalić! nie ma co się nad nim rozczulać.
Odcienie zieleni 17:25, 17 maj 2016

Do góry
hej, odnalazłaś roślinki z boku za domem? Miałam zostawić przed drzwiami ale bałam się, że ktoś podprowadzi.
A i znowu się pogapiłam u Ciebie trochę, jeszcze kilka fajnych ujęć bym zrobiła Twojego frontu

I jeszcze jedno, będę Cię męczyć o kłącze tej hosty co masz w przechowalniku, śliczne są!
Tu ma być ogród :) 17:22, 17 maj 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)
Hameln, carex Montana i sesleria Nitida, zawilce Whirlwind i Honorine Jobert (na wymianę umartych zeszłorocznych, tylko część się obudziła)

to wszystko z obi?

wiec tez dokupiłam zawilce Whirlwind bo 2 Honoriny mi padły po zimie. pierwszej zimy nie przetrwały

Tu ma być ogród :) 17:17, 17 maj 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Mnie się też podoba, ale on lubi podmarzać, a poza tym nie ma kolców i psów nie odstraszy .

Fajne zakupy Ja na razie zawilców nie wymieniam, wnerwiły mnie , ale Hameln jedną muszę, bo jedna, jedyna mi wypadła .

No tak, kolce mają w tym wypadku znaczenie strategiczne.

Ja te zawilce tak polubiłam, że nie wyobrażam już sobie ogrodu bez nich.

Nie wiem jak Ty róż tolerujesz, ale jeśli tak to mam Serenade i Prinz Heinrich i one są bez zarzutu, wszystkie żyją i już spore urosły bo wcześnie wystartowały.

Tu ma być ogród :) 17:17, 17 maj 2016

Do góry
podczytywałam u Ciebie o zestawieniu perovskiej i ML, zdecydowałaś się na taki zestaw? bo też właśnie rozmyślam czy nie zrobić takiego zestawienia u siebie, rośliny czekają już na posadzenie, do tego mam przegożana.
Tu ma być ogród :) 17:11, 17 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja akurat lubię berberysy i powinny Ci się fajnie sprawdzić w takiej sytuacji.
A może jeszcze suchodrzew, bardzo mi się spodobał na przedpłociu u Ilony z wątku "Na Łowieckiej".

Mnie się też podoba, ale on lubi podmarzać, a poza tym nie ma kolców i psów nie odstraszy .

Fajne zakupy Ja na razie zawilców nie wymieniam, wnerwiły mnie , ale Hameln jedną muszę, bo jedna, jedyna mi wypadła .
Ogród Wioli 17:07, 17 maj 2016

Do góry
podpisuję się pod wszystkim co napisała Mira.
I jeszcze dodam, że wydaje mi się, że za niedługi czas będziesz wszystko rozsadzać, bo ze zdjęć widać, że masz tendencję do dziubdziania, a to duże rośliny urosną, szczególnie rodki, które od płotu oddaliłabym już na wstępie co najmniej o pół metra.
Tu ma być ogród :) 17:00, 17 maj 2016

Do góry
Hameln, carex Montana i sesleria Nitida, zawilce Whirlwind i Honorine Jobert (na wymianę umartych zeszłorocznych, tylko część się obudziła)

Tu ma być ogród :) 16:44, 17 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)

A gdzie fotki zakupów ?

Powiem Ci, że u nas tak zimno i paskudnie, że nosa nie chce się z domu wystawiać, ale zaraz wrzucę obfocone zakupy.
Ogród wyrozumiały 16:43, 17 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Zdecydowałam się na kalinę lanarth ,ale e-clematis mają tylko 1 sztukę..

dostałam jakiś czas temu sadzonkę podobnej kaliny od właściciela tego wątku (mamusię widać na tej stronie):

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3525-ogrod-to-moje-hobby?page=9

A skoro idziesz w tym kierunku to może jeszcze pomyśl o trzemielinie oskrzydlonej, jesienią ślicznie się przebarwia, ale mnie też zachwyca w wiosennym wydaniu

Tu ma być ogród :) 16:21, 17 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No, wszystko dotarło i urodziwe sadzonki to zadowolenie jeszcze większe.

A gdzie fotki zakupów ?
Tu ma być ogród :) 16:07, 17 maj 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
pewnie dadza rade ale ja czekam az te mrozy nocne sie skończą

i niech się ta pogoda w kratkę skończy, co się wybiorę na podwórko to kropić zaczyna i trzeba wracać do środka i tak kilka razy na dzień... eh, dobija mnie taka wiosna.
Tu ma być ogród :) 16:04, 17 maj 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Fajnie ze jest

No, wszystko dotarło i urodziwe sadzonki to zadowolenie jeszcze większe.
Tu ma być ogród :) 16:03, 17 maj 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Renia ja swoja wysadzałam w sobote i żyje a my z bliższego sobie rejonu

u mnie dziś tak zimno, że nikt mnie na dwór nie wygoni, niech się chwasty panoszą, dziś o nich nawet nie chcę myśleć, siedzę w ciepełku

W tym wszystkim tyle dobrego, że trochę popadało.
Ja i mój ogródek, a może ogród 12:47, 17 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wzdycham do urokliwych irysków
cieszę, że się podobają - moja córa powiedziała, że ten fioletowy srodek wyglada jakby była tam gąsieniczka
Tu ma być ogród :) 09:45, 17 maj 2016

Do góry
a mi właśnie kurier przywiózł przesyłkę z roślinkami m.in. z Hameln, ale muszę z domu akurat wychodzić i nawet nie zdążę teraz otworzyć.
Tu ma być ogród :) 23:22, 16 maj 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Kurcze to może ja mogłam trochę poczekać?

Pewnie nic jej nie będzie,.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies