Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 16:44, 17 maj 2016

Olili napisał(a)

A gdzie fotki zakupów ?

Powiem Ci, że u nas tak zimno i paskudnie, że nosa nie chce się z domu wystawiać, ale zaraz wrzucę obfocone zakupy.
lindsay80 17:00, 17 maj 2016

Hameln, carex Montana i sesleria Nitida, zawilce Whirlwind i Honorine Jobert (na wymianę umartych zeszłorocznych, tylko część się obudziła)

Jagodaa 17:11, 17 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Ja akurat lubię berberysy i powinny Ci się fajnie sprawdzić w takiej sytuacji.
A może jeszcze suchodrzew, bardzo mi się spodobał na przedpłociu u Ilony z wątku "Na Łowieckiej".

Mnie się też podoba, ale on lubi podmarzać, a poza tym nie ma kolców i psów nie odstraszy .

Fajne zakupy Ja na razie zawilców nie wymieniam, wnerwiły mnie , ale Hameln jedną muszę, bo jedna, jedyna mi wypadła .
lindsay80 17:17, 17 maj 2016

Jagodaa napisał(a)

Mnie się też podoba, ale on lubi podmarzać, a poza tym nie ma kolców i psów nie odstraszy .

Fajne zakupy Ja na razie zawilców nie wymieniam, wnerwiły mnie , ale Hameln jedną muszę, bo jedna, jedyna mi wypadła .

No tak, kolce mają w tym wypadku znaczenie strategiczne.

Ja te zawilce tak polubiłam, że nie wyobrażam już sobie ogrodu bez nich.

Nie wiem jak Ty róż tolerujesz, ale jeśli tak to mam Serenade i Prinz Heinrich i one są bez zarzutu, wszystkie żyją i już spore urosły bo wcześnie wystartowały.

lindsay80 17:17, 17 maj 2016

podczytywałam u Ciebie o zestawieniu perovskiej i ML, zdecydowałaś się na taki zestaw? bo też właśnie rozmyślam czy nie zrobić takiego zestawienia u siebie, rośliny czekają już na posadzenie, do tego mam przegożana.
17:22, 17 maj 2016
lindsay80 napisał(a)
Hameln, carex Montana i sesleria Nitida, zawilce Whirlwind i Honorine Jobert (na wymianę umartych zeszłorocznych, tylko część się obudziła)

to wszystko z obi?

wiec tez dokupiłam zawilce Whirlwind bo 2 Honoriny mi padły po zimie. pierwszej zimy nie przetrwały

17:26, 17 maj 2016
lindsay80 napisał(a)

Następny szczęściarz, myślę, że ta wrażliwość głównie wynika z faktu, że to drzewa sadzone latem lub jesienią, w przyszłym roku lepiej się przygotuje na takie przymrozkowe okoliczności.

nie wiem czy to prawda? własnie wstawiłam zdjęcia liści grujecznika ...3 sezon mu idzie ..i jeszcze upałów nie było a juz zaczyna schnąć....zdecydowałam spalić! nie ma co się nad nim rozczulać.
lindsay80 17:28, 17 maj 2016

eee_taam napisał(a)

to wszystko z obi?

wiec tez dokupiłam zawilce Whirlwind bo 2 Honoriny mi padły po zimie. pierwszej zimy nie przetrwały

Nie, z O tylko lawenda, znowu brakło i trzeba było dokupić.

Mi Whirlwind w 50% się obudziły, Honorine żaden z 4 szt, ale przesadzałam jeszcze w październiku to pewnie dlatego.
nawigatorka 17:34, 17 maj 2016

a ja dziś wywaliłam swoje zawilce...i posadziałam zawilce wielkokwiatowe i jarzmianki w ich miejsce.

takie były piekne te japońskie...że ich strata akurat zabolała. kiedys może do nich wróce.
super zakupy
lindsay80 17:45, 17 maj 2016

eee_taam napisał(a)

nie wiem czy to prawda? własnie wstawiłam zdjęcia liści grujecznika ...3 sezon mu idzie ..i jeszcze upałów nie było a juz zaczyna schnąć....zdecydowałam spalić! nie ma co się nad nim rozczulać.

poszłam właśnie obejrzeć, dziwne te plamy, u mnie i przypalało liście słońce i przymroził mróz ale za każdym razem inaczej to listki wyglądały.