Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:23, 17 mar 2021

Do góry
chodzi głównie o tą górną linię rabat, w Twojej wersji niby ma zaokrąglone krawędzie, ale bardziej mi przypomina linie proste.

Wybacz, dziś również mam spadek formy

w wersji złagodzonej linii (zielona)

albo pójść w owal (czerwona linia)

Metamorfoza- nowy ze starego 20:22, 17 mar 2021

Do góry

Wie ktoś co dolega moim cisom? Jyz kilka lat tam rosną. W zeszłym roku jednego juz wymieniliśmy bo uschnął, teraz na kolejnych żółkną igły
Bawarka 20:17, 17 mar 2021

Do góry

Zostawione jesienia w ziemi cebule, czuja sie calkiem calkiem, mamy troche swiezego szczypiorku

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:16, 17 mar 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kulki po cięciu

Pani , Danusiu
śliczne te kuleczki ,
takie idealne
Bawarka 20:14, 17 mar 2021

Do góry
Te dojrzalam pare dni temu

kolejne odmiany krokusow

Czosnki ozdobne stanely i czekaja na cieplo
Ogród z wilkiem zamkn. 20:11, 17 mar 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Wiola dziękuję bardzo .... tak trochę na łatwiznę -w zeszłym sezonie też tak miałam ,tylko inne kwiatki chciałam niebieskie i bordowe ,ale nie było ,więc są białe

starczyło mi też bratków na jedną doniczkę na taras

chciałabym jakieś fajne donice kupić ,ale narazie się spłukałam przez korę i w tym sezonie będą wszystkie stare,chyba ,że zażyczę sobie na dzień matki prezent donicowy

To tak jak ja w tym roku tylko doszły bratusie
Uwielbiam te pierwsze kwiaty w donicach

To prawda donice są drogie, jesli jeszcze chce się kilka sztuk to kwota robi się duża,coś o tym wiem no,ale to wydatek na lata... te moje "stare" donice mam z 5 lat a jeszcze będą służyc kolejne lata na tarasie...

Madziu dinice na Dzień Matki,-super prezent dla ogrodniczki !
Ogród z wilkiem zamkn. 20:11, 17 mar 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Wiola dziękuję bardzo .... tak trochę na łatwiznę -w zeszłym sezonie też tak miałam ,tylko inne kwiatki chciałam niebieskie i bordowe ,ale nie było ,więc są białe

starczyło mi też bratków na jedną doniczkę na taras

chciałabym jakieś fajne donice kupić ,ale narazie się spłukałam przez korę i w tym sezonie będą wszystkie stare,chyba ,że zażyczę sobie na dzień matki prezent donicowy

Madzia ,
Bardzo ładnie dekoracje
Super
Nie przejmuj się , donice zdążysz kupić
Może będę jeszcze fajniejsze

Nie pomyślałam aby robić sobie prezenty na Dzień Matki hihihi
Pomysł genialny
ściskam mocno
Bawarka 20:11, 17 mar 2021

Do góry
Co juz bylo, jeszcze jest

Bawarka 20:09, 17 mar 2021

Do góry
Dzisiaj padal snieg, tak calkiem sporo. I to jest ok, bo jeszcze padac moze, w koncu mamy srodek marca Do konca tygodnia bedzie ziab, do -10 stopni, pozniej juz pomalutku temperatury zaczna powoli rosnac...I dobrze, bo moje wisnie Taoflory wlasnie wyslaly pierwszego zwiadowce

Piwonie pod wplywem zimna, troche przystopowaly, ale nic zlego im sie nie dzieje. Niektore maja juz prawie listki, inne, pozniejsze odmiany, ledwo widac

Tulipanek jak stal tak stoi

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 20:04, 17 mar 2021

Do góry
ajka napisał(a)
Jeszcze jeden rzut jak by to wyglądało na planie mniej więcej wg mojego pomysłu

W kamieniu przy tarasie byłyby płyty jakieś kamienne albo drewnopodobne prostokątne, a w trawie jako ciąg dalszy np okrągłe płyty drewnopodobne, prowadzące na część z piaskiem i basenem oraz pod platan, gdzie stałaby ławeczka.

Na początku chciałabym zaznaczyć, że jestem baaardzo początkująca z niewielkim doświadczeniem .
Widząc ten rzut na całość, ta rabata przy tarasie nawet musi być z kątami prostymi, żeby pasowała do tego żwirkowego placyku.

Obie ścieżki zrobiłabym z tego samego materiału i kształtu.
Ale trochę chyba wyprostowałabym linie rabat. Zaraz wrzucę szkic, o co mi chodzi.
Bawarka 20:01, 17 mar 2021

Do góry
eda napisał(a)
Kasiu pięknie kwieciście kolorowo i jeżyk w suchej kulce to ci niespodzianka a na dnie oczka to zwinka ? cudnie u ciebie mają zwierzątka ogrodowy raj
Ja dziś siatkę rozkładałam żeby tulipany zobaczyć cukrówki w tamtym roku dziobały
buziaki

Edytko, to molch alpejski

A z jezykami...mam cichutka nadzieje, ze chociaz jeden z nich, zostanie w gniezdzie i urodzi male...Taka cichutka nadzieje mam, najcichsza
Akcje z siatka widzialam
Bawarka 19:57, 17 mar 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Wspaniała wiosna, tyle zwierzątek
Co to za ptaszki takie oswojone że siadają Ci na ręce?

Mireczko, to kosy Najpierw tata kos, sprawdza nasz ogrod i nas, czy jestesmy godni by w naszym poblizu budowac dom, pozniej samiczka sie troche boczy, a na koncu my dokarmiamy male Leonki, bo rodzice maja ich juz dosc i spindalaja na kolejne randki
To oczywiscie zart, choc prawda tez jest, jak widac na zalaczonym obrazku, barwna

Sezon 2017 u Hanusi 19:51, 17 mar 2021

Do góry
Aniu, nie marwie się, ogrod sobie poradzi, nawet w chaosie.

A ja, już staram się napełnić torebeczke na następne zawolanie: za 5 minut jedziemy. Tak to jest, jak jedyny kierowca w domu musi być pod telefonem dostępny i od razu ma odpowiadać na pytania, związane z jego pracą.

Nic to, przetrzymam. A jak będzie cieplej to miejskim pojadę na dłużej.
Bawarka 19:49, 17 mar 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ufff dobrze, że go zauważyłaś

No.... W taka ladna, zielona sciezke sie schowal, kto by pomyslal

Wiekszosc traw wycinam jesienia, zostawiam tylko te co dopiero posadzilam, te tne na wiosne. I w takiej mlodziutkiej kepce, zimuje drugi jezyk Rozpielam ja...niech mu cieplej w dupinke bedzie Oceniajac wielkosc zawinietych, skotlowanych traw; ten jest chyba sporo mniejszy od tego pierwszego mieszkajacego w carexach.

Bawarka 19:43, 17 mar 2021

Do góry
eda napisał(a)

Piękny i pierwszy najbardziej cieszy kochana u mnie biały ciemiernik otwarty jutro fotnę bo zimno się ciemno zrobiło
u nas z gminy wesoły busik jeździł z muzyką głośno ale ubaw był tulipany rozdawali która wyjrzała przez okno

Edytko, ciemiernik? A tak, tez jest Kilka oddalam, kilka przesadzilam, cos tam kwitnie

Relacje z busikiem widzialam, bardzo sympatyczny pomysl, brawo dla Waszej gminy
Bawarka 19:36, 17 mar 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Piękna wiosenka, iryski ładnie się prezentują

Ale szczęście miał pan jeżyk

Oj tak, az mi sie nogi ugiely...Na szczescie i dla mnie i dla niego, wszystko skonczylo sie dobrze Ostatnio, jak bylo tak cieplutko, wyszedl na chwile, napil se wody i schowal sie ponownie. Teraz spi... Tempertur spdl, do niedzieli miejscmi m bc do -10 stopni, wiec zaaszyyyl sie porzadnie i czeka naaa lepsze dni Te, beda w przyszlym tygodniu, powoli temperatury zaczna wzrastac. Jeszcze jeden podmuch ziabu i juz, bedzie fajnie
Iryski u mnie juz pomalutku przekwitaja...

Co widac i po kwiatach i po zasychajacych koncowkach lisci...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:31, 17 mar 2021

Do góry
agnieszka82 napisał(a)
Witam Was serdecznie,

proszę pomóżcie mi w wyborze drzewek do posadzenia wzdłuż płotu. Jestem mocno poczatkujaca. Przeglądam Wasze piękne ogrody i mam mnóstwo chciejstw ale dzięki Danusi i Wam wiem, że trzeba mieć plan... więc plan jest na cis, hortensje Limelight i miskanty Gracimilus lub Ml niższe piętra również w planie ale w terminie późniejszym. Pomiędzy trawami chciałabym posadzić drzewa liściaste. Podobają mi się okrągłe na pniu ale zastanawiam się czy na takiej wąskiej przestrzeni nie będą lepiej wyglądały drzewka o pokroju kolumnowym?

z drugiej strony zastanawiam się na podzieleniu tego wąskiego ogrodu poprzez rabatę w kształcie litery L tylko nie bardzo mam pomysł na zagospodarowanie tej krótszej części L. Od wiosny do późnego lata dom robi cień i słońce jest tu popołudniu.

Masz listę przepięknych roślin. A jaki metraż poletka do obsadzania i jaka strona świata? Drzewo na pewno się jakieś przyda, bo rabaty do kolan czy ramion są według mnie nieproporcjonalne i pewnie też Ci się nie podobają.

No co tam wykombinowałaś, gadaj!

Za płotem wspaniały widok na pole. Czy może ktoś tam się jeszcze wybudować?
Sezon 2017 u Hanusi 19:04, 17 mar 2021

Do góry
Jolu, Sylwio, dzis pochmurno, to efektu takiego nie ma, ale cieszy to co widziałam. Huk roboty przede mną, ale przecież na to czekam od jesieni, Stopniowo będę czyścić, w końcu ocieplenie musi przyjść i do mnie.

Przylaszczki były tez zamknięte, i ich wcale nie widać jak sie stulą.

Tulipany już nawierzchu, pierwiosnki, słabo, ledwo, ledwo zapączkowane. Ciemierniki te starsze, eidać, na fotjach, a siewki, żyją, ale kwiatów nie będzie. Muszę im dać więcej jedzenia, żeby na drugi rok, z kwiatami się pokazały. Inne straty? Nie wiem, co można w ciągu godziny dojrzeć? TYle, że za prace trzeba się zabierać. Nie ma to tamto. Tyle, że dziś ziemia zimna, trochę w szklarni miejsca przygotowałam na rzodkiewke i sałatę. Następny wysiew przy kolejnej bytności.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:56, 17 mar 2021

Do góry
Wysprzątane na żyrafowej, niestety straty już liczę dwie liatry wyjęłam bez korzeni, i na połowie tulipany nie wyłażą, pewnie już ich nie ma
na pociechę w kurniku też posprzątałam trochę. Syn chciuał kompost rozwozić, nie ma szans odgarnął to co suche na bok, a pod spodem jeden kamień, kompost zamarznięty
Nie ma szans ruszyć by rozwieźć, a zostać nie może bo trzeba nowe kompostowniki stawiać i warzywa siać....
tak na pociechę
Sezon 2017 u Hanusi 17:47, 17 mar 2021

Do góry
Na moje trabatki zawsze przychodzą snakosze, tej wiosny jelenie polubiły lilie. Nie ma jeszcze śladu życia na wierzchu., a juz cebule wykopane. I zjedzone.

Dobrze, że tulipasny przykryłam kolczastymi gałęziami z r,oży. Ta rabatka się uchowała.Iryuski tez wykopane, Szok. Tak to wygląda

.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies