Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Ogród Mirelli 23:06, 11 sty 2016

Do góry
Na tą stronę co nie możesz patrzeć posadziłabym pas wysokich miskantów i do tego jakieś niskie zimozielone carexy, wysypała kamieniem i finito.
Ale Mirelka ja kocham trawy...
Typografia ogrodu 23:02, 11 sty 2016

Do góry
Asia, pamiętasz o trzymaniu kciuków? To jutro poproszę od rana
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:01, 11 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
O zamieszaniu doczytałem Parę kresek Danusi w Paintcie, a ja już myślę co bym posadził na niebieskim czy różowym tle

O i to właśnie śwadczy jak bardzo jest potrzebne kilka kresek Szefowej Od razu w głowach zapala się zielona lampka!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:59, 11 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Już się doczytałam, że niepotrzebne Myślałam, żeś w potrzebie a tu nici

Danuś, potrzebnie i to bardzo W większej potrzebie będę za jakiś czas. Będę się uśmiechać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:48, 11 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Nie u Jagody? Topsin z czymś jeszcze?
Ale mogę coś mieszać

Też mi się to z Jagodą kojarzyło ale myślę sobie, nie napiszę bo jeszcze coś namieszam
Dobrze Juzek pamiętasz Topsin z czymś tam..
Ogród Mirelli 22:46, 11 sty 2016

Do góry
Mirelka pokaż co masz na lewo od tej rabaty. Może zrób zdjęcie całego przodu?

Jak będziesz miała mniej więcej obmyślony plan to wrzucaj, coś doradzimy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:41, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

W tamtym roku u kogoś sie zastanawiałyście czy można mieszać jakieś dwa środki. Teraz nie pamietam u kogo i jakie specyfiki ale może z tym właśnie to sobie skojarzyłaś?

Nie u Jagody? Topsin z czymś jeszcze?
Ale mogę coś mieszać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:39, 11 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ehhhhh kiepsko mi idzie, ale coś już wiem jak zestawie.

Poli jakie trawy wysokie pasują do Hortensji? Miskanty ML czy lepiej Gracymilliusy? Czy jeszcze inne?

O to zaraz idę do Ciebie zobaczyć

Jeśli masz duuużo miejsca to obydwa miskanty pasują do hortek.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:37, 11 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

chyba się domyślam

Pocieszę Cię! Będą w innym kolorze
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:36, 11 sty 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Nie mogę doczekać się wiosny na twoich rabatach
Ta konsekwencja mi się bardzo Polinko u ciebie podoba.
Danusi kreski zapisałam, lubię kreski, kiedyś do tego wrócę, jak do otwartej karty. Dzięki takim rysunkom coraz bardziej rozumiem zasady sadzenia w łamanych liniach. Wygląda to elegancko.
Tak się zastanawiam, może uda ci się co nieco wykorzystać z tego pomysłu w części z tyłu domu? Bo rabata, którą robiłaś rok temu musi zostać,tak, jak jest. KONIECZNIE. JEST ŚLICZNA
Pozdrawiam Polinko.

A wiesz, Danusia mi tak na dwóch rabatach porysowała. I ciągle do tego wracam. Zawsze jest to inne spojrzenie. Innymi oczami. I zawsze można się zainspirować. Nawet, jeśli będzie to inne miejsce w ogrodzie

Iwonko i ja nie mogę się doczekać wiosnyJestem ciekawa tych cebulowych.
Sadzenie roślin właśnie w takie łamane linie jak dobrze ujęłaś, na pewno pozwalają uniknąć efektu wagonów w ogrodzie z prostymi liniami. Za mną cały czas te wagony się ciągną ale tak jak wcześniej pisałam, ta część ogrodu dojrzewa w tym roku Nie planuje tu żadnych zmian.
Co do drugiej części to nic nie piszę bo tam jeszcze nic pewnego.
Za śliczną dziękuję i buziaczkuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:30, 11 sty 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Paulinka idę szukać, kto pisał o połączeniu obu środków. Wróce jak znajde, bo dama na taki koncept nie wpadłam

Przeszukałam Ogrodowisko i net i nigdzie informacji o tym połączeniu nie znalazłam.. Zastanawiam skąd mi się to wzięło? Nigdy takich mieszanek nie stosowałam, mam opory przed jakimkolwiek połączeniem środkow chemicznych. Zwykle Sprawdzę dwa razy zanim cokolwiek zmieszam...
Zgłupiałam.....

Jedno jest pewne , skoro Mazan i Władek piszą ze nie mieszać to nie mieszać

Przekopiowałam to sobie od Kasi ale dopiero póżniej zaczęłam czytać o tym Ortusie. Nie wiedziałam, że to chemia, której próbuję nie stosować w ogrodzie. Na szczęście Walerek podał już ekologiczny zamiennik

W tamtym roku u kogoś sie zastanawiałyście czy można mieszać jakieś dwa środki. Teraz nie pamietam u kogo i jakie specyfiki ale może z tym właśnie to sobie skojarzyłaś?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:26, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Wiedziałam, że tak bedzie
Może chcesz jeszcze wiedzieć jakie będą kinkiety na garażu

chyba się domyślam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:23, 11 sty 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka ja sobie wydrukowałam ten projekt Danusi, może mi się przyda do mojego przedogródka

O Mirelka jestem ciekawa jakich roślin użyjesz.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:23, 11 sty 2016

Do góry
Zielona napisał(a)

Poli... doskonale wiedziałam, co się u Was dzieje Znam Cię i wiem, że spokojnie nie było

Prawda jest taka, że Danusia jest zapracowana i nie ma czasu na dokładne wczytywanie się w nasze wątki. Kiedy już znajdzie chwilę, by nawiedzić jakąś forumową duszyczkę, to miewa natchnienia, które życzliwie nam przekazuje. Jestem przekonana że zobaczyła zarys rabat, zapaliła się Jej zielona lampka z pomysłem i... dostarczyła Wam piękny schemat. Zachowaj go, bo to fajny prezent. Kiedyś może się przydać.

Tymczasem obserwuj to, co masz. Daj roślinom szansę na pełną krasę. Dopiero wtedy zdecyduj, czy obecnemu układowi czegoś brakuje.

PS Trzeba było od razu dzwonić Oszczędziłabym Ci gonitwy myśli
Uściski dla Ciebie, pozdrowienia dla Męża

Marta oczywiście, że masz rację. Szefowa musiałaby nic innego nie robić tylko siedzieć 24 godz. na O.aby być na bieżąco Niewykonalne!

Prezent fantastyczny i kiedyś do niego powrócę
Buziaki i do usłyszenia
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:20, 11 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Wiedziałam, że tak bedzie
Może chcesz jeszcze wiedzieć jakie będą kinkiety na garażu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:11, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen, Mazan wypowiedział się nt. stosowania Treolu razem z Ortusem:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3206-ogrodowy-powrot-do-dziecinstwa?page=923

Szukam i szukam iż znaleźć nie mogę... Zastanawiam się skąd mi się taki pomysł narodził, skoro nigdy nie łącze środków chemicznych....
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:46, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Na początku grudnia posadziłam 100 czosnków, ogrom szafirków, 60 narcyzów i 30 hiacyntów. Jeśli nornica nie wyżarła to będzie kolorowo na wiosnę

Nie mogę doczekać się wiosny na twoich rabatach
Ta konsekwencja mi się bardzo Polinko u ciebie podoba.
Danusi kreski zapisałam, lubię kreski, kiedyś do tego wrócę, jak do otwartej karty. Dzięki takim rysunkom coraz bardziej rozumiem zasady sadzenia w łamanych liniach. Wygląda to elegancko.
Tak się zastanawiam, może uda ci się co nieco wykorzystać z tego pomysłu w części z tyłu domu? Bo rabata, którą robiłaś rok temu musi zostać,tak, jak jest. KONIECZNIE. JEST ŚLICZNA
Pozdrawiam Polinko.

A wiesz, Danusia mi tak na dwóch rabatach porysowała. I ciągle do tego wracam. Zawsze jest to inne spojrzenie. Innymi oczami. I zawsze można się zainspirować. Nawet, jeśli będzie to inne miejsce w ogrodzie
Tu ma być ogród :) 19:22, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Myslałam o grackach aby były widoczne z jednej i drugiej strony ogrodzenia ale jak szybko o tym napisałam tak szybko sobie przypomniałam, że tam powinno być coś zimozielonego. Czyli chyba pozostają tylko niskie trawy?
Ice Dance nie chcesz bo się rozchodzą tak?
A jakaś sesleria? One chyba trzymają się kępy?

Variegata rośnie ładnie w kępie a wyglądam prawie jak ID
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:03, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Zmiany, plany, rewolucje Lubię czytać co planujesz i cieszę się, że z taką energią wkraczasz w nowy sezon

To takie budujące, te plany i marzenia
Teraz priorytet to róże i powojniki, winogrona niebawem wykopiemy i pójdą w dobre ręce, zostawię sobie tylko 2.

Jednak tylko 4 róże wezmę no góra 5
powojników może za to 5
to to miejsce

wiosną cięcie tui
wyrównujące
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:20, 11 sty 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Może zrezygnować z berberysa i rozchodnika? Plan Asi podoba mi się najbardziej Jedna i druga strona taka sama. A za hortkami nic bym nie dawała. Możesz typowo ogrodowiskowo w hortenje posadzić czosnki

"typowo ogrodowiskowo w hortensjach czosnki " hahahahha uśmiałam się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies