Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Zielona 13:47, 11 sty 2016

polinka napisał(a)

Marta wiesz, że wczoraj jak pierwszy raz zobaczyliśmy z eMem projekt Danusi to eM stwierdził, że mam dzwonić do Ciebie abyś mnie sprowadziła na ziemię

Poli... doskonale wiedziałam, co się u Was dzieje Znam Cię i wiem, że spokojnie nie było

Prawda jest taka, że Danusia jest zapracowana i nie ma czasu na dokładne wczytywanie się w nasze wątki. Kiedy już znajdzie chwilę, by nawiedzić jakąś forumową duszyczkę, to miewa natchnienia, które życzliwie nam przekazuje. Jestem przekonana że zobaczyła zarys rabat, zapaliła się Jej zielona lampka z pomysłem i... dostarczyła Wam piękny schemat. Zachowaj go, bo to fajny prezent. Kiedyś może się przydać.

Tymczasem obserwuj to, co masz. Daj roślinom szansę na pełną krasę. Dopiero wtedy zdecyduj, czy obecnemu układowi czegoś brakuje.

PS Trzeba było od razu dzwonić Oszczędziłabym Ci gonitwy myśli
Uściski dla Ciebie, pozdrowienia dla Męża
MirellaB 14:07, 11 sty 2016

Paulinka ja sobie wydrukowałam ten projekt Danusi, może mi się przyda do mojego przedogródka
Madzenka 18:07, 11 sty 2016

Paulinka idę szukać, kto pisał o połączeniu obu środków. Wróce jak znajde, bo dama na taki koncept nie wpadłam

Przeszukałam Ogrodowisko i net i nigdzie informacji o tym połączeniu nie znalazłam.. Zastanawiam skąd mi się to wzięło? Nigdy takich mieszanek nie stosowałam, mam opory przed jakimkolwiek połączeniem środkow chemicznych. Zwykle Sprawdzę dwa razy zanim cokolwiek zmieszam...
Zgłupiałam.....

Jedno jest pewne , skoro Mazan i Władek piszą ze nie mieszać to nie mieszać
Iwk4 19:46, 11 sty 2016

polinka napisał(a)

Na początku grudnia posadziłam 100 czosnków, ogrom szafirków, 60 narcyzów i 30 hiacyntów. Jeśli nornica nie wyżarła to będzie kolorowo na wiosnę

Nie mogę doczekać się wiosny na twoich rabatach
Ta konsekwencja mi się bardzo Polinko u ciebie podoba.
Danusi kreski zapisałam, lubię kreski, kiedyś do tego wrócę, jak do otwartej karty. Dzięki takim rysunkom coraz bardziej rozumiem zasady sadzenia w łamanych liniach. Wygląda to elegancko.
Tak się zastanawiam, może uda ci się co nieco wykorzystać z tego pomysłu w części z tyłu domu? Bo rabata, którą robiłaś rok temu musi zostać,tak, jak jest. KONIECZNIE. JEST ŚLICZNA
Pozdrawiam Polinko.

A wiesz, Danusia mi tak na dwóch rabatach porysowała. I ciągle do tego wracam. Zawsze jest to inne spojrzenie. Innymi oczami. I zawsze można się zainspirować. Nawet, jeśli będzie to inne miejsce w ogrodzie
polinka 22:20, 11 sty 2016

leon60 napisał(a)

Wiedziałam, że tak bedzie
Może chcesz jeszcze wiedzieć jakie będą kinkiety na garażu
polinka 22:23, 11 sty 2016

Zielona napisał(a)

Poli... doskonale wiedziałam, co się u Was dzieje Znam Cię i wiem, że spokojnie nie było

Prawda jest taka, że Danusia jest zapracowana i nie ma czasu na dokładne wczytywanie się w nasze wątki. Kiedy już znajdzie chwilę, by nawiedzić jakąś forumową duszyczkę, to miewa natchnienia, które życzliwie nam przekazuje. Jestem przekonana że zobaczyła zarys rabat, zapaliła się Jej zielona lampka z pomysłem i... dostarczyła Wam piękny schemat. Zachowaj go, bo to fajny prezent. Kiedyś może się przydać.

Tymczasem obserwuj to, co masz. Daj roślinom szansę na pełną krasę. Dopiero wtedy zdecyduj, czy obecnemu układowi czegoś brakuje.

PS Trzeba było od razu dzwonić Oszczędziłabym Ci gonitwy myśli
Uściski dla Ciebie, pozdrowienia dla Męża

Marta oczywiście, że masz rację. Szefowa musiałaby nic innego nie robić tylko siedzieć 24 godz. na O.aby być na bieżąco Niewykonalne!

Prezent fantastyczny i kiedyś do niego powrócę
Buziaki i do usłyszenia
polinka 22:23, 11 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Paulinka ja sobie wydrukowałam ten projekt Danusi, może mi się przyda do mojego przedogródka

O Mirelka jestem ciekawa jakich roślin użyjesz.
leon60 22:26, 11 sty 2016

polinka napisał(a)

Wiedziałam, że tak bedzie
Może chcesz jeszcze wiedzieć jakie będą kinkiety na garażu

chyba się domyślam
MirellaB 22:29, 11 sty 2016

Ehhhhh kiepsko mi idzie, ale coś już wiem jak zestawie.

Poli jakie trawy wysokie pasują do Hortensji? Miskanty ML czy lepiej Gracymilliusy? Czy jeszcze inne?
polinka 22:30, 11 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Paulinka idę szukać, kto pisał o połączeniu obu środków. Wróce jak znajde, bo dama na taki koncept nie wpadłam

Przeszukałam Ogrodowisko i net i nigdzie informacji o tym połączeniu nie znalazłam.. Zastanawiam skąd mi się to wzięło? Nigdy takich mieszanek nie stosowałam, mam opory przed jakimkolwiek połączeniem środkow chemicznych. Zwykle Sprawdzę dwa razy zanim cokolwiek zmieszam...
Zgłupiałam.....

Jedno jest pewne , skoro Mazan i Władek piszą ze nie mieszać to nie mieszać

Przekopiowałam to sobie od Kasi ale dopiero póżniej zaczęłam czytać o tym Ortusie. Nie wiedziałam, że to chemia, której próbuję nie stosować w ogrodzie. Na szczęście Walerek podał już ekologiczny zamiennik

W tamtym roku u kogoś sie zastanawiałyście czy można mieszać jakieś dwa środki. Teraz nie pamietam u kogo i jakie specyfiki ale może z tym właśnie to sobie skojarzyłaś?