Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 22:51, 11 sty 2016

Paulinka po drugiej stronie są schody, wejście do domu i druga rabata do zrobienia, którą później chcę się zająć

Tak to wygląda patrząc w drugą stronę

Okropne nie mogę na to patrzeć tak mnie denerwuje
polinka 23:06, 11 sty 2016

Na tą stronę co nie możesz patrzeć posadziłabym pas wysokich miskantów i do tego jakieś niskie zimozielone carexy, wysypała kamieniem i finito.
Ale Mirelka ja kocham trawy...
Iwk4 00:03, 12 sty 2016

Oooooo... trawach nie pomyślałam. Może być ciekawie. Przed miskantami coś niskiego bordowego może. Albo kilka kuleczek. Bo bordowe kojarzy mi się z baronem lub berberysami, ale one nie są zimozielone.

Mirelko, zobacz, jakie ładne zestawienie roślinek u Danusi. Część jest zimozielonych.
http://www.gardenarium.pl/photos/project/40/4364/_MG_4086.JPG
MirellaB 00:10, 12 sty 2016

polinka napisał(a)
Na tą stronę co nie możesz patrzeć posadziłabym pas wysokich miskantów i do tego jakieś niskie zimozielone carexy, wysypała kamieniem i finito.
Ale Mirelka ja kocham trawy...

Ja już trawki też kocham
Tam jeszcze są krzaki róż, które raczej zostaną. Ale ta rabata później, najpierw ta większa centralna
MirellaB 00:17, 12 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Oooooo... trawach nie pomyślałam. Może być ciekawie. Przed miskantami coś niskiego bordowego może. Albo kilka kuleczek. Bo bordowe kojarzy mi się z baronem lub berberysami, ale one nie są zimozielone.

Mirelko, zobacz, jakie ładne zestawienie roślinek u Danusi. Część jest zimozielonych.
http://www.gardenarium.pl/photos/project/40/4364/_MG_4086.JPG

Iwonko piękne to zestawienie roślin

Ja na środku tej dużej centralnej rabaty między dwoma żywotnikami bym chciała dać hortensję, za nią wysokie trawy np.miskanty ml lub gracki, przed hortensją żurawki,jako obwódkę przodu carexy ice dance na przemian z kulistymi berberysami admiration lub bagatelle, a dalej całą obwódkę obsadzić samymi carexami ice dance.
Co o tym sądzisz?

Żadnych kulek czy obwódek bukszpanowych tam niestety mieć nie mogę, bo psy mogą posikać

Kurcze szkoda, że nie umię na zdjęciach rysować,bym lepiej zobrazowała.
Iwk4 00:21, 12 sty 2016

Najlepiej, jak byś na kartce w kratkę w jakiejś skali spróbowała narysować to z góry. A może poprosisz Danusię, by do ciebie wpadła na pomoc? Zalinkuj w jej wątku, może jej coś wpadnie fajnego do głowy. W końcu to przód.
MirellaB 00:24, 12 sty 2016

Eeeee Danusi głowy nie będę zawracać takim skromnym ogrodem Pewnie i tak by nie miała czasu.

Ale co sądzisz Ty o tym zestawieniu co napisałam?
amelia_b 00:30, 12 sty 2016

Mirellko hortensje to że trzy obok siebie
MirellaB 00:33, 12 sty 2016

Amelia, ale tam jest między żywotnikami tylko 3 metry, to trzy sztuki nie będzie za dużo tzn.za ciasno?
Iwk4 00:34, 12 sty 2016

Mirelko, pomyślę jutro. Teraz jest późno. Pa