Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 18:19, 13 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)
co robi słonko

Ale blask od nich bije cudowne
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:16, 13 mar 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
Dla mnie i ogród i koty
Aganiu tak mało pokazujesz ogród z większej perspektywy, nie mogę ciągle go sobie wyobrazić, wiem że taras i staw przy tarasie, ale gdybyś pokazała te rejony z jeszcze większej odległości. Ten staw teraz wydaje się ogromny? Czy rzeczywiście taki jest?
U Ciebie już tyle kwiecia, u mnie tylko ciemierniki kwitną, krokusy jeszcze schowane.
U nas ciągle b zimno

Mira wyzywasz mnie żeby pokazać ogród w trakcie wiosennego rozgardiaszu
Spróbuję opisać zanim coś pokażę
Ogród mam podzielony na cztery części.
1. Przylasek łąkowy, z warzywniakiem i szklarnią za domem.
2. Przytarasowa z oczkiem i pergolą, trawnik mam w poziomej linii,
która się rozchodzi w dół ogrodu dwiema alejami trawnikowymi,
nie dam rady tego pokazać na foto.
3. Staw w nowym żwirowym otoczeniu , który jest poniżej poziomu
części przy tarasowej z wgłębnikiem na basen, którego nie ma.
4. Dół ogrodu otaczają 3 rabaty, schodzą się aleje trawnikowe,
ogród wieńczy żywopłot cisowy z magnoliami.

Staw jest poniżej oczka przy tarasie,
spływa do niego jeszcze sucha rzeka, ale M uruchomi
strumień przelewowy z góry oczka z przy tarasowej

Po lewej staw, po prawej oczko przy tarasowej,
z dachu i tak nie widać
Mój ogród pod lasem 18:11, 13 mar 2021

Do góry
Gośka, wrzucam rzeczony płot, pokaż ślubnemu na zachętę i daj znać czy już mogę skasować fotę.

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 17:58, 13 mar 2021

Do góry
Fajny dzień, pokręciliśmy się, wycięłam trochę traw i bylin, ale całe siano zostawiam na rabatach bo nadal ma być zimno.
Wszystko powoli chce rosnąć. Werbena sucha jak nie wiem co, ciekawe czy przeżyła. Czy będzie trzeba czekać na siewki.

Ciemierniki w słońcu kwitną. Ale serio większość m w półcieniu w przedogródku, to jednak dopiero się szykują.

W igloo zaczęliśmy przygotowywać ziemię.

Ogród Cioci cz. 3 17:49, 13 mar 2021

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 17:47, 13 mar 2021

Do góry
kasiek napisał(a)
Jakie urocze zwiastuny Gosiaczku, u Ciebie zawsze wiosna tak szybciutko nadchodzi Masz tak ślicznie skomponowane rabaty że chyba nie ma u Ciebie pory by nie było pięknie

Dzięki Kasiu
Ogród Cioci cz. 3 17:46, 13 mar 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Gosia widzę ,że już masz porządeczek zrobiony po zimie
i te pierwsze oznaki wiosny -cudo ......ja jeszcze jestem w lesie-mam nadzieję ,że jutro uda mi się trochę podziałać ogrodowo

donice śliczne .......... zainspirowałaś mnie
Buziaki

Tej wiosny stawiam na szafir
Ogród Cioci cz. 3 17:44, 13 mar 2021

Do góry
Iwonka napisał(a)
Witam Gosiu na przedwiośniu Niesamowity masz kontrast z tym śniegiem. U mnie nieco mniejszy, ale przy północnym wejściu nadal jest. No i górki z odśnieżania powoli się topią.
Podziwiam bratki i stokrotki, chyba też wyruszę na poszukiwania. Tak bardzo chce się koloru po tych 4 miesiącach wyposzczenia
Śliczne masz te maleństwa posadzone w gruncie. Przebiśniegi i krokusy to moje coroczne, jeszcze niezrealizowane marzenie. Dobrze, że u koleżanek rosną Pozdrawiam Was cieplutko

Koloru coraz więcej a ja postawiłam na szafir
April podbija las... 17:23, 13 mar 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)

Podpisuję się pod tym

Twój ogród, Aprilku, doskonale wtapia się w leśny klimat Twojej działki. Wszystko wygląda bardzo naturalnie .

Brakuje tylko jakiejś sarenki wyglądającej zza krzaka .

Sarenki są ale dalej, na łąkach. Do mnie nie podchodzą. Za to mam inne atrakcje. Bardzo blisko podchodzą dziki, a zające brykają przez działkę.
Dziś takiego futrzaka uratowaliśmy przed wścibskimi kotami. Chyba mają norkę pod moimi thujami.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:57, 13 mar 2021

Do góry
Kasiu ziemi też wychodzi małe co nie co

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:52, 13 mar 2021

Do góry
Kasiu ale lepsze to niż nic, kolor dodaje energii nawet w donicach a szarość dnia tylko wprawia w przygnębienie

Znowu na wsi 16:28, 13 mar 2021

Do góry

Siewki jesiennego cyklamena. Ciekawe czy coś z nich wyrośnie?

Chyba 2 - letnia kępka przebiśniegów. Sporo przybyło ku mojej radości.

Wilczomlecz w dobrej formie.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:27, 13 mar 2021

Do góry
Kulki po cięciu

Znowu na wsi 16:20, 13 mar 2021

Do góry
Pogoda się poprawiła, chociaż nadal wieje ale mniej niż wczoraj i przedwczoraj. Śniegu nie ma. Koło południa poleciałam w rabaty, trochę wycięłam, usunęłam martwe części bylin żeby wiosenne kwiaty były bardziej widoczne .

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 16:20, 13 mar 2021

Do góry
kasiek napisał(a)

Ja nie wiem jak Ty to robisz ale mam wrażenie że coraz młodziej wyglądasz Może to ogrodowe szczęście tak na Ciebie dział? Aż miło popatrzeć

Kasiu, dziękuję, schudłam dużo, bardziej kolorowo się ubieram, ale wieku nie ukryję niestety, ale co tam, najważniejsze że się ruszam
Dzisiaj na równi z chłopakami sobie czyściłam rabaty, cięłam topiary i wzruszałam ziemię. A nawet sama na wózku transportowym, przytargałam dwie ciężkie figury, ustawiając je na próbę w nowe miejsce ekspozycji.

To będzie teraz moja nowa pasja ustawianie wszystkiego od nowa. Aranżowanie miejsc detalami ogrodowymi.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:19, 13 mar 2021

Do góry
Jolu kolorki do gruntu a tymczasem rozweselają wnętrze

Sezon 2017 u Hanusi 16:09, 13 mar 2021

Do góry
Nie chce wstawiać archiwalnych zdjęć. Może jutro się uda pobyt w ogrodzie, to będą świeżę. Dziś bratkowo, są takie małe, a będą takie jak urosną.

Sezon 2017 u Hanusi 16:02, 13 mar 2021

Do góry
oliwka napisał(a)
Haniu a czy ty masz jakieś większe inspekty na pomidory? I czy specjalnie je dogrzewasz ?

Niestety, pomidory /rozsadę/ robię w domu na parapecie. Jak już dobrze zakorzeni się w doniczkach po przesadzeniu siewek, to wtedy do szklarni. wychodzi na to, że autowanie z domu będzie w polowie kwietnia, Wcześniej nie daję tam rady funkcjjonować, woda jest na czas zimy wyłączona, a wozić do podlewania wielki kłopot.

Szklarnia moja stara, szkło jest do wymiany, ale to za duży koszt dla mnie, więc mam pomidory pod dziurawym szkłem. Ale myślę, że w prrzyszłym roku, albo jeszcze na jesień ,.w Środku tej szklarni wybuduję drewniany inspekt, nie będę musiała kręcić się z włókniną do przykrywania.

Ptasi gaj 16:00, 13 mar 2021

Do góry
Milka napisał(a)
ten

Milus ten piękny. Jakbym.moja synowa widziała.
Małymi krokami-Ogród Wioli 15:45, 13 mar 2021

Do góry
Tutaj został mi trawnik nowy do założenia,ale nie wiem kiedy,bo masa roboty... zerwać to perzowisko, kupić ziemię i podnieść poziom gruntu na równo z obrzezami,bo teraz jest za nisko...

Altana będzie miała w tym roku lifting i zmianę koloru...

Koniec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies