To nie wygląda na 'Frosted Curls'. 'Frosted Curls' jest zielona.
To wygląda raczej na 'Bronze Form', ewentualnie 'Bronzita' albo 'Milk Chocolate'.
Żywe źdźbła powinny być w środku kępy lśniące. Tak mi jakoś kiedyś Toszka tłumaczyła. Tutaj o Bronze Form. https://www.ogrodowisko.pl/watek/6461-ogrod-bez-roweru?page=15#post_3
Witam serdecznie, jest to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość . Wczoraj przeprowadziłem aerację, moim urządzeniem 2w1:
wyczesałem suchą trawę - trzy worki 80l z powierzchni ok. 100m. Mam pytanie co dalej? Jaka kolejność działania, czy teraz mogę zastosować saletrę amonowo-wapniową :
i dosiać od razu trawę? Czy najpierw nawóz, odczekać i później dosiać trawę? Pozdrawiam.
Joann, tu słabo widać, ale widać w prawym rogu to sąsiedztwo, hicksii ma oczywiście ciemną, głęboką zieleń, świerk serbski ma charakterystyczne, białe paski od spodu, razem to bardzo dobrze gra.
Na pierwszym planie jodła koreańską, którą obcięłam w stożek za namową Wioli, tak było przed cięciem i taki wynalazłam patent na cięcie przy pomocy sznurka, kostki i miarki, zrobiłam cyrkiel
Dwa ciepłe dni wystarczyły, żeby wszystko ruszyło. Zawilców mam kilkanaście kępek, ale zakwitła dopiero jedna.
Lista prac ogrodowych jest wyjątkowo długa, bo nie można było tych prac rozłożyć w czasie. Spiętrzyły się.
Tetrisy ogrodowe spowodowały zamieszanie w cebulach krokusów. Pojawiają się teraz w różnych dziwnych miejscach.