Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 00:04, 16 paź 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Elu zachwycam się Twoim ogrodem w jesiennej szacie. Pięknie....
Teraz dopiero widać jak jest on duży. To taki prawie prywatny park

Dziękuję Małgosiu.
Kilka dni temu oglądałam fotki z 2015 r. wszystko tak podrosło. Co to będzie za 5 lat pewnie będę codziennie z piłą latała po ogrodzie zamiast pielenia. Chwasty nie będą rosły bo wszedzie będzie zacienione.
Ptasi gaj 00:00, 16 paź 2018

Do góry
Gosialuk napisał(a)
To samo zdjęcie z dębami miałam zacytować. Super się prezentują w swojej jesiennej odsłonie na tle zielonego trawnika. Bardzo lubię twój ogród oglądać, choć jak piszesz wymaga wiele pracy. Jest uporządkowany i swobodny zarazem.

Są to piękne dęby, dawno się tak nie cieszyłam z zakupu jak z tych dębów.
Wyglądaja przepięknie w słońcu ta lśniąca czerwień. Każdy liść w innym kolorze.
Są już duże i drogie, ale eM mówi, że warte tej ceny.
Ptasi gaj 23:57, 15 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie u Ciebie przebarwiają się liście roślin, a to znak, że bardzo dobrze dobrałaś gatunki.
Czy to są jakieś dęby? Znasz może nazwę.

To dąb błotny "green pillar". Jest piękny rośnie do 15 metrów wysokości (oczywiście będę go przycinała aby dawał cień tylko na trawniku) a szerokość ok 1,5 - 2 m. Wąski kolumnowy, może nie tracić liści na zimę.
Zresztą przeczytajcie sobie o nim w necie.

Jestem też zadowolona z moich klonów 2 szt. klon czerwony "Fairview flame" i 2 szt. klonu czerwony "red sunset" korona w kształcie piramidy.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:47, 15 paź 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Mira

Ty u mnie ja u Ciebie. Przegladnelam od konca watek i mysle jutro sie wpisze.,ale wracam.
Jutro usiade do stacjonarnego komputera to fotki z Rogowa pokaze.
Kocham dalie i wszystkie inne ktore sa kopane w jesieni. Ale wlasnje to kopanje i przechowywanie mnie denerwuje. Malo tego zawsze sadze dalie w oborniku i wyrastaly potezne,. Przyszedl wiatr polamal i po daliach.
Tak samo z gladiolami jak gleboko tym je nje posadzila zawszs sie przewracaja i ciagle podparte kolkami ze sznurkiem.
Wiec zaniechalam sadzenia dalii w tym roku.

Wiesz Miro wycofuje sie juz z wielu roslin ogrod mam duzy i juz nie wyrabiam a pomocy nie mam. Tylko z. EMem pracujemy w Ogrodzie nie odpoczywamy trzeba to zmienic.

Jestem czesto u ciebie ogladam co sie dzieje, zreszta na wielu innych watkach tak samo.
A nie wpisuje sie dlatego bo od razu nawijam i konca nje widac a czas biegnie i juz sie hamuje ze wpisami.

tak czas biegnie
duży ogród ...och dylematy
Pozdrawiam. Dam znac jak beda foty
Moja działka na Dębowym Lesie 22:19, 15 paź 2018

Do góry
yolka napisał(a)
Aniu, Margo jest piękna Cudowna jesień mamy w tym roku, oby trwała jak najdłużej

Czy ta Margo zimuje?

Jesień cudowna teraz, ciepła, słoneczna.Trochę za sucho.
Ale ponoć jeszcze tylko kilka dni takich ciepłych ma być.A potem chłodniej.
O tak chryzantema Margo jest piękna.Na początku zółksza potem bielsza.

Elu, chryzantemę Margo mam kilka lat.Jest raczej niższa.Dobrze zimuje.Ja niczym jej i innych nie przykrywam. Kwitnie w pażdzierniku .
Na początku w pąkach z żółcią potem taka waniliowa apotem wybieleje w miarę całkowitego rozkwitu.

Moja działka na Dębowym Lesie 22:06, 15 paź 2018

Do góry

Och jak kiedys chcialam byc fotografem to jest niespelnione marzenie.
Nawet ksiazek nakupilam. Jednak ogladajac wasze foty jak potraficie uchwycic ciekawe sceny to mi daleko do was.
Pisze o Danie i o Tobie.
Robie panoramy by sie nie wyglupic z jakimis pojedynczymi roslinami.

Aniu skad tych dyn tyle u ciebie? Kiedys sadzilam ale jak zobaczylam w jesieni ile jest tych sznurow z liscmi dlugie kilka metrow to mi sie odechcialo.
Tak samo ze slonecznikiem pierwszy rok mam tylko 1 slonecznika ptaki nie ganiaja. W zeszlym roku mialam 40 szt i 40 sztuk trzeba bylo wyciagac lub siekiera ucinac lodygi tez sie odechcialo.

Moze w. Przyszlym roku bo nudno jak ptaki nie dziobia slonecznikow.

Elu, jak to czytam aż mnie oczy duże się robią.
Szkoda,że tym fotografem nie zostałaś.A widzisz ja na razie książek nie mam.Zawsze inne wydatki,, i brak.
Ale pochwałki mi zaserwowałeś.Dana ok, piękny ogród i pięknie uchwyci swoje roślinki .
Ale ja ?? Ot pstrykam
Dynie sadzę za siaką, to tak ich nie widać może, kiedyś i cały warzywnik tam będzie przeniesiony.Ale to jeszcze,,,kiedyś
Słoneczników nie mam.Kiedyś, jak posiałam to mi nie wzeszły i dałam sobie spokój z nimi.
Ale wiem,że jak porosną, to łodygi twarde mają .
Ptasi gaj 21:07, 15 paź 2018

Do góry
Bardzo dobry zakup przepiękne

Pięknie u Ciebie przebarwiają się liście roślin, a to znak, że bardzo dobrze dobrałaś gatunki.
Czy to są jakieś dęby? Znasz może nazwę.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:17, 15 paź 2018

Do góry
Czy ta Margo zimuje?
Moja działka na Dębowym Lesie 20:12, 15 paź 2018

Do góry
dana1s napisał(a)
Aniu czytam o szkole fotografii, super pomysł na spełnienie swoich marzeń
Też kiedyś o tym myślałam, ale mój mózg już nie ten i nie potrafię się skupić.
Będę Ci mocno kibicować.
Twoje zdjęcia są piękne, szczególnie mnie zachwycają zbliżenia. Masz oko!

Och jak kiedys chcialam byc fotografem to jest niespelnione marzenie.
Nawet ksiazek nakupilam. Jednak ogladajac wasze foty jak potraficie uchwycic ciekawe sceny to mi daleko do was.
Pisze o Danie i o Tobie.
Robie panoramy by sie nie wyglupic z jakimis pojedynczymi roslinami.

Aniu skad tych dyn tyle u ciebie? Kiedys sadzilam ale jak zobaczylam w jesieni ile jest tych sznurow z liscmi dlugie kilka metrow to mi sie odechcialo.
Tak samo ze slonecznikiem pierwszy rok mam tylko 1 slonecznika ptaki nie ganiaja. W zeszlym roku mialam 40 szt i 40 sztuk trzeba bylo wyciagac lub siekiera ucinac lodygi tez sie odechcialo.

Moze w. Przyszlym roku bo nudno jak ptaki nie dziobia slonecznikow.
Ptasi gaj 19:58, 15 paź 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Elu u ciebie jesień jest bardzo bogata w kolory.
Traw masz mnóstwo. Chyba wszystkie gatunki ?
Pozdrawiam w tą piękne ciepłą pogodę

Aniu nie mam wszystkich, ale mam pare odmian na oku. Moze w przyszlym roku kupie.
Pieknie jest tak sie cieszs z tego ciepla bo teraz sie dobrze czuje nie jest za goraco. W upaly nie wytrzymuje.
Ptasi gaj 19:55, 15 paź 2018

Do góry
greg66 napisał(a)
Elu trawami mnie zauroczyłas
Ten klon robi wrażenie, cudowne.

Jak zobaczylam ten klon to mnie zatkalo. Z tylu dab a klon na jego tle, ten zolty kolor az w oczy razi. Nie tylko ja sie nim zainteresowalam ludzie stalin i podziwiali.

Trawki mam nie powiem, ale juz nie dlugo wiazanie traw mniej przyjemna praca przy trawach nastepnie wiosna ciecie.
Ptasi gaj 18:01, 15 paź 2018

Do góry
Ze spaceru klon i żółtych lisciach

Ptasi gaj 11:42, 15 paź 2018

Do góry

I na koniec po wczorajszym dosyc mocnym skoszeniu

Ptasi gaj 11:39, 15 paź 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 11:36, 15 paź 2018

Do góry
CD

Ptasi gaj 11:32, 15 paź 2018

Do góry
Bardzo dobry zakup przepiękne

Ptasi gaj 11:27, 15 paź 2018

Do góry
CD

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 08:36, 15 paź 2018

Do góry
Tyle nowosci Izo u ciebie będę wieczorem na dużym ekranie ogladac.
Ptasi gaj 23:55, 14 paź 2018

Do góry
mira napisał(a)
Jak znajdziesz czas to pokaz foty.
Ja obojętnieję - zrobię co zrobię nie dam się zwariować - i jest mi z tym dobrze, pracy mam jeszcze bardzo dużo ale to u mnie stały element.
Jeszcze będzie pogoda ogrodowa a deszcz by mi się przydał.

pozdrawiam

Jezeli chodzi o deszc to bardzo by sie przydal. Tez. Podlewam szczegolnie zimozielone powinny byc dobrze nawodnione.
Inne to przetrwaja nawet susze. Roze kwitna tez podlalam w piatek, ale cbyba ostatni raz aby ich nie pobudzac do zycia.

Tez tak mysle ile dam rade to zrobie.trawy jednak powiazac muszę bo wiosna wisialy by na drzewach u mnie wydmuchowisko raz juz sie tak zalatwilam to fruwaly wszddzie.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:49, 14 paź 2018

Do góry
Witam Mira

Ty u mnie ja u Ciebie. Przegladnelam od konca watek i mysle jutro sie wpisze.,ale wracam.
Jutro usiade do stacjonarnego komputera to fotki z Rogowa pokaze.
Kocham dalie i wszystkie inne ktore sa kopane w jesieni. Ale wlasnje to kopanje i przechowywanie mnie denerwuje. Malo tego zawsze sadze dalie w oborniku i wyrastaly potezne,. Przyszedl wiatr polamal i po daliach.
Tak samo z gladiolami jak gleboko tym je nje posadzila zawszs sie przewracaja i ciagle podparte kolkami ze sznurkiem.
Wiec zaniechalam sadzenia dalii w tym roku.

Wiesz Miro wycofuje sie juz z wielu roslin ogrod mam duzy i juz nie wyrabiam a pomocy nie mam. Tylko z. EMem pracujemy w Ogrodzie nie odpoczywamy trzeba to zmienic.

Jestem czesto u ciebie ogladam co sie dzieje, zreszta na wielu innych watkach tak samo.
A nie wpisuje sie dlatego bo od razu nawijam i konca nje widac a czas biegnie i juz sie hamuje ze wpisami.

Pozdrawiam. Dam znac jak beda foty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies