Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Festiwal Traw i Kwiatów w Wojsławicach 27.09.2015 21:20, 21 wrz 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
jest szansa ze bez wcześniejszego zamówienia rośin coś się jeszcze tam dostanie?

Oczywiście, to kiermasz i wystawcy mają dużo roślin. Ale uprzedzam jak się Ogrodowisko rzuci na trawy to o 12:00 może być już mało
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:18, 21 wrz 2015

Do góry
I pomyśleć, ze te cisy to tyły ogrodu.... aż strach sie bać co na froncie. Może Agę sprowokujemy tymi wpisami?
A bić to mam nadzieję, ze będziecie Wieloszkę w Wojsławicahc za brak zdjęć!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:17, 21 wrz 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Marzenko ja w zawilcach zakochałam się u Ciebie w zeszłym roku dlatego i u mnie są

Cieszy mnie to niezmiernie. Będziesz w Wojsławicach ? Chyba tam je rok temu kupowałaś?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:16, 21 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Dzięki
No ja podlewam te zawilce, ale dzieliłam je latem, to może też nie pokazują tego co potrafią...

Za rok pokażą. To sa rośliny , które lubią lekko kwaśna glebę i wilgotność. W suszy zamierają. Dlatego twierdzę, ze najlepiej u mnie w rowach melioracyjnych na wsi rosły
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:14, 21 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)
sypiesz granulatem ..po czym? ciepliwości Marzenko do takich pytań..

i jeszcze jedno..co proponujesz posadzić za różami,które dzielą rabatę bylinową od warzywnika? są jak gdyby jej piętrem..

Sypnęłam 2 lata temu granulatem wkoło bukszpanów, myślałam, ze się tak jak inne nawozy rozpuści. Podlewałam i polewałam i nic. Resztę wsypałam do konewki zalałam wodą i czekałam aż się rozpuści. Straciłam cierpliwość wylałam na rabatę... dopiero po całym roku granulat się rozpuścił w ogrodzie... zatem jeśli bukszpany brązowieją to granulat nie pomoże interwencyjnie, ale w dłuższej perspektywie jest dobry.
Zatem poszukaj tego krystalicznego, tylko uprzedzam jara jest raczej tylko w dużych workach dostępna więc warto z kimś jeszcze zamówić. Potas nie zaszkodzi jesieniom żadnej roślinie, ale po bukszpanach najszybciej widać efekt po stosowaniu od wiosny.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 21 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Uuuu jaki Tricolor w tym roku ładny, widać sporo podrósł i się zagęścił

Oj był ładny wiosną a teraz jakby podsechł. Całą wodę z tej rabaty wypijają graby. Z jednej strony to dobrze na moim podmokłym terenie ale w taki sezonie jak w tym roku to plaga...
Łuki dlaczego ja do Ciebie nie zaglądam a Ty nie krzyczysz????
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:08, 21 wrz 2015

Do góry
Margo napisał(a)

Myślałam o zbliżonej tonacji kolorystycznej.
Dziekuję za podpowiedzi, lecę pooglądać to co proponujesz. mam nadzieję, że jeszcze zdążę zamówić.
A Ascot w takim razie ruszę dopiero wiosną. Jestem nimi zachwycona i nie chciałabym ich stracić .

W Ascot zakochałam sie rok temu i to jest mój nr 2 po Munstead Wood, ale pod względem zdrowotności nr 1, obfitośc kwitnienia nr 2, kształt kwiatu nr 1, kolor nr 2 Jaki wynik Ascot kontra MW?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:06, 21 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Marzena czemu Twoje zawilce tak pięknie kwitną, a u mnie masa liści, a kwiaty pojedyńcze. Myślisz że to kwestia odmiany? Czy warunków uprawy?

Te whirlewind od samego początku mają takie gęste. gdybym ich nie przesadzała byłyby jeszcze gęstsze. Myślę, ze to kwestia gatunku. Aczkolwiek do kwitnienia potrzebują wilgotnej gleby. W miejscu gdzie mam strasznie sucho przy grabach mam marne zawilce.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:03, 21 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)

akurat mam..chodziło mi,czy dolistnie czy doglebowo tylko..podaj proszę proporcjeswój zakupiłam do kwaśnolubnych..gdzies na forum doczytałam.

jaka różnica między proszkiem a granulatem..w sensie jedno i drugie się rozpuści..

Ja leję i po liściach i do gleby... 3g na 1 l wody siarczanu potasu yara
Proszek ci się rozpuści od razu, granulat po roku... W konewce nie rozpuścił się granulat po miesiącu... ale po roku tez dał efekt jak go sypnęłam w ogrodzie....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:01, 21 wrz 2015

Do góry
frezja napisał(a)

a jak z jej zdrowotnością?? kolor zachwyca

Nic absolutnie nic jej juz drugi sezon nie tyka. obok niej codziennie tryskają zraszacze trawnika a plamistośc jej nie łapie

W ogóle w tym sezonie zakochałam sie w różach Tantau. Aspiryna nie przestaje kwitnąc. Muszę ją znów obfotografować. Jednak co niezawodnośc niemiecka znaczy da da da
W Kruklandii 20:57, 21 wrz 2015

Do góry
Ja mam Williama posadzonego z Leonardo da Vinci. W ogóle lubię te ciemniejsze róze z purpurami.
Z ciemniejszych polecam Leonardo, Claire Marshall (to taki fluorescencyjny róż, ale z moich doświadczeń wynika, ze pięknie je widać na rabacie, nawet z daleka) , Mary Rose, Maid Mairon, Prince Ann

A z bladawców Kurfurstin Sophie i stephanie baronin zu guttenberg

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:36, 21 wrz 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Aga, jakaś niezdyscyplinowana w tym roku jesteś

Madżen, czyń honory perfekcyjnej pani ogrodu i wklejaj zdjęcia

nie mogę, bojam się Bić będzie! Ale jest tak pięknie, że aż serce i oczy bolą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:35, 21 wrz 2015

Do góry
Dzisiejsze i sobotnie fotki Ascot. Uwielbiam ją za kolor, kształt kwiatu i pionowe pędy.

i cała rabata

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:33, 21 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Przyszly do mnie

U Malkul nie podejmują ryzyka, u ans się panoszą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:32, 21 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

w tym roku prawie nei plewiłam. mam luz na rabatach ale chyab większość chwastów odpuściła.

U mnie hektary nieużytków nie dają za wygraną. Sieje się strasznie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:31, 21 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)

lubisz paracować

Taki jest żywot kokoszki która nie chce być kokoszką.... Wewnętrzna walka trwa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:31, 21 wrz 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
O dobry pomysl, prosty i jak widac przetestowany.

NOM
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:30, 21 wrz 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Z tym powiedzeniem, że ,,człowiek uczy się całe życie" to jednak prawda.
Ja tego nie wiedziałem.

Oj tak
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:39, 21 wrz 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Szkoda, że tylko nie ma czasu na odpoczynek...

Dziś przed otworzeniem oczu... tak sobie myślałam... że jestem już stara i niezorganizowana.. minęła wiosna, lato.. a ja nawet nie posiedziałam na ławeczce od południa, na tarasie od północy.. nie posiedziałam wcale.. mało tego.. ogród nie ogarnięty.. jeszcze tak nigdy nie było... i rewolucji też nie było..

Ogrodem się nie pocieszyłam w tym roku...

Bo zasuwałaś aby zima wypoczywac, dojade do Ciebie do Chopoka w seoznie 2016

Ide podlac przesadzane trawy bo susza u mnie....
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:36, 21 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)
Juzia przegapiłam zaraz podam

Marta nie spodziewalam się po tej szkółce takiej wtopy.

Iwonka, wszystkie 7 szt kwitnie jednakowo. Nie byłoby problemy bo trawa to trawa ale te, które dostałam wyłamują się, kładą, wymagają podpór. Kolor pędzelków mnie zastanawiał ale czekałam że może się wybarwią, ot durna

Skąd wiesz ze trawy to nie gracki? Ja zamawiam u Marty od dwoch lat i nie mam błedów w gatunkach. Ja mam gracillimusy z róznych źródeł i wygladaja róznie w zaleznosci od stanowiska, ilosci słońca , wody i gleby ale w kolejnych seoznach wszytskie maja takie same liscie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies