I pomyśleć, ze te cisy to tyły ogrodu.... aż strach sie bać co na froncie. Może Agę sprowokujemy tymi wpisami?
A bić to mam nadzieję, ze będziecie Wieloszkę w Wojsławicahc za brak zdjęć!
Za rok pokażą. To sa rośliny , które lubią lekko kwaśna glebę i wilgotność. W suszy zamierają. Dlatego twierdzę, ze najlepiej u mnie w rowach melioracyjnych na wsi rosły
Sypnęłam 2 lata temu granulatem wkoło bukszpanów, myślałam, ze się tak jak inne nawozy rozpuści. Podlewałam i polewałam i nic. Resztę wsypałam do konewki zalałam wodą i czekałam aż się rozpuści. Straciłam cierpliwość wylałam na rabatę... dopiero po całym roku granulat się rozpuścił w ogrodzie... zatem jeśli bukszpany brązowieją to granulat nie pomoże interwencyjnie, ale w dłuższej perspektywie jest dobry.
Zatem poszukaj tego krystalicznego, tylko uprzedzam jara jest raczej tylko w dużych workach dostępna więc warto z kimś jeszcze zamówić. Potas nie zaszkodzi jesieniom żadnej roślinie, ale po bukszpanach najszybciej widać efekt po stosowaniu od wiosny.
Oj był ładny wiosną a teraz jakby podsechł. Całą wodę z tej rabaty wypijają graby. Z jednej strony to dobrze na moim podmokłym terenie ale w taki sezonie jak w tym roku to plaga...
Łuki dlaczego ja do Ciebie nie zaglądam a Ty nie krzyczysz????
W Ascot zakochałam sie rok temu i to jest mój nr 2 po Munstead Wood, ale pod względem zdrowotności nr 1, obfitośc kwitnienia nr 2, kształt kwiatu nr 1, kolor nr 2 Jaki wynik Ascot kontra MW?
Te whirlewind od samego początku mają takie gęste. gdybym ich nie przesadzała byłyby jeszcze gęstsze. Myślę, ze to kwestia gatunku. Aczkolwiek do kwitnienia potrzebują wilgotnej gleby. W miejscu gdzie mam strasznie sucho przy grabach mam marne zawilce.
Ja leję i po liściach i do gleby... 3g na 1 l wody siarczanu potasu yara
Proszek ci się rozpuści od razu, granulat po roku... W konewce nie rozpuścił się granulat po miesiącu... ale po roku tez dał efekt jak go sypnęłam w ogrodzie....
Nic absolutnie nic jej juz drugi sezon nie tyka. obok niej codziennie tryskają zraszacze trawnika a plamistośc jej nie łapie
W ogóle w tym sezonie zakochałam sie w różach Tantau. Aspiryna nie przestaje kwitnąc. Muszę ją znów obfotografować. Jednak co niezawodnośc niemiecka znaczy da da da
Ja mam Williama posadzonego z Leonardo da Vinci. W ogóle lubię te ciemniejsze róze z purpurami.
Z ciemniejszych polecam Leonardo, Claire Marshall (to taki fluorescencyjny róż, ale z moich doświadczeń wynika, ze pięknie je widać na rabacie, nawet z daleka) , Mary Rose, Maid Mairon, Prince Ann
A z bladawców Kurfurstin Sophie i stephanie baronin zu guttenberg
Skąd wiesz ze trawy to nie gracki? Ja zamawiam u Marty od dwoch lat i nie mam błedów w gatunkach. Ja mam gracillimusy z róznych źródeł i wygladaja róznie w zaleznosci od stanowiska, ilosci słońca , wody i gleby ale w kolejnych seoznach wszytskie maja takie same liscie.