Grembosiu - kanciki, żeby były proste, robi się przy desce, oczywiście Ja musiałam się wspomóc takze sznurkiem, bo mi deska jakoś "skręcała"
No i oczywiście - nóż do kantów. Świetny angielski wynalazek
Beta, a przy desce próbowałaś? Rabata może kiedyś będzie ładna, ale to dopiero po kilku-nastu przeróbkach
Megi, mnie też bardzo podobają się proste rabaty. To dopiero zaczątek, dalej muszę ją poszerzyć, bo zbyt monotonnie jest.
Poszłam wczoraj robić zdjęcia, zrobiłam kilka i wyświetliło się Memory kart, usunęłam kilka zdjęć to padły akumulatorki i po zdjęciach.
W nocy padał deszcz i opadły płatki z peonii drzewiastej, a zakwitła pierwszy raz po kilku latach.
I nie ma co pokazać.
Nowy ogród nie nadaje się pokazania, mało mam czasu na zagospodarowanie tej części.
Tess- ....a żywopłoty jak skończę jedne, to zaczynam ponowne cięcie.
Nie mam co pokazać to polatam po Waszych ogrodach.
Tess, kanciki rewelacyjne, lubię takie proste rabaty, ja wciąż czekam aż mi bark wróci do całkowitego zdrowia, żeby cokolwiek sensownego ruszyć nie tylko w ogrodzie
Na razie muszę poczekać, aż ziemia odparuje. Strasznie mi dały te deszcze popalić... rośliny mi padły Umbrycośtam zżółkły, krzewuszka przestała kwitnąć... .. mam nadzieję, ze teraz już będzie tylko lepiej...
W przypadku piwonii nie wiem skąd u mnie tyle cierpliwości. Będę czekać, bo uwielbiam zapach i wielgachne kwiatostany
A ja myślę, że każdy potrafi Nie mam ani specjalnie "wypasionego" aparatu, ani nigdy nie robiłam zdjęć.. ba.! nawet nieco zawsze ręka mi drży zanim wcisnę "enter", bo mi się takie zwyczajne wydają Bardzo się ciesze, że odnajdujesz w nich to co ja - piękno prostych roślin..
Kce, kce, tylko pracuje w ogrodzie, zeby było co pokazywać Przecież nie będę ciągle jednego chaberka pokazywać Chociaż.. ja go kofam
Anulka, jesteś nieoceniona z Twoimi radami i wiedzą na temat roślin Czekam na zdjęcie kfitnącej katalpy, na pewno jest zjawiskowa U Ciebie jest cudny okaz, pięknie wyglądają jej zielone lliście i korona... ja chyba jednak nie mam miejsca na takie drzewko. Ona pięknie prezentuje się jako soliter... no.. chyba, że posadzę ją w zamian za planowane wcześniej brzozy...... kto wie...
Witaj, miło mi słyszeć takie komplementy Jeśli mój ogród może być dla kogoś inspiracją to znaczy, ze ... stał się ogrodem Szukaj drogi, teraz pewnie masz tysiąc myśli na minutę, ale to normalne
Ale jak uwiędują to później odbijają?....Madżen podniosłam lawendę i dopatrzyłam się złoczyńcy....to było ON przędzior jakich mało....popryskałam, nie za późno?....czy odbije i dać jej szansę ?
No i to, co - mam nadzieję - będzie przedmiotem Waszych rad (obrad)
Przedogródek. Łyso jest wiosną, zanim ruszają limki. Brak tła zimozielonego.
Posadziłam wprawdzie kiścienie, ale myślę, czy nie zrobić jednak ekranu z cisa.
Nie byłoby zbyt ciężko? Same cisy (kulki i tło).
Tess, ja uwielbiam cisy -są zielone i aurea
co Ci lepiej pasuje.
Dziś robiłam żywopłocik cisowy mały, ale nie u siebie i jestem bardzo z niego zadowolona.
Nie mam niestety fotek, ale kiedyś jak znowu pojadę obfocę.
Tess- dzięki Ci za podpowiedź, tak mnie zapewniał szef że jakaś leepsza wersja Limelight i wynikałoby że prawda
a Megi potwierdziła zdjęciami, dzięki Ci.
Nie ma jak to forum odpowiedź i wątpliwości rozwiane natychmiast