Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

BB 23:11, 18 cze 2013

Do góry
Ev, widziałaś to?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/207-dwa-czerwone-deby?page=65#post_6

Chcesz dzwonek skupiony? Fioletowy jest.
W Gąszczu u Tess 23:08, 18 cze 2013

Do góry
Ev, dzięki - nie zmieniam zatem

Grembosiu - kanciki, żeby były proste, robi się przy desce, oczywiście Ja musiałam się wspomóc takze sznurkiem, bo mi deska jakoś "skręcała"
No i oczywiście - nóż do kantów. Świetny angielski wynalazek

Beta, a przy desce próbowałaś? Rabata może kiedyś będzie ładna, ale to dopiero po kilku-nastu przeróbkach

Megi, mnie też bardzo podobają się proste rabaty. To dopiero zaczątek, dalej muszę ją poszerzyć, bo zbyt monotonnie jest.
Żywopłotki cisowe. 23:04, 18 cze 2013

Do góry
Pozdrawiam wszystkich zaglądających.

Poszłam wczoraj robić zdjęcia, zrobiłam kilka i wyświetliło się Memory kart, usunęłam kilka zdjęć to padły akumulatorki i po zdjęciach.
W nocy padał deszcz i opadły płatki z peonii drzewiastej, a zakwitła pierwszy raz po kilku latach.
I nie ma co pokazać.
Nowy ogród nie nadaje się pokazania, mało mam czasu na zagospodarowanie tej części.

Tess- ....a żywopłoty jak skończę jedne, to zaczynam ponowne cięcie.

Nie mam co pokazać to polatam po Waszych ogrodach.
Kubusiowo II 23:03, 18 cze 2013

Do góry
Aneczko buziaka posyłam Tojeść pięknie wygląda

Debra ja nie dlatego... Po prostu jakbyś szukała na mapie to jeziora bys nie znalazła o takiej nazwie

Aneczko zdrowie najważniejsze! Wiem coś o tym niestety.... A hostę - pewnie, że chcę

Monika macham! Dziękuję pięknie

Joleńko i ja witam!

Bogda ano tu

Tess na zwyrodnienie kręgosłupa i pęcherze na rekach z pewnością hahhahahha
Kubusiowo II 22:55, 18 cze 2013

Do góry
Gosiek, "przed" i "po" na początku - powalające. I daje nadzieję
Dwa czerwone dęby 22:51, 18 cze 2013

Do góry
mysza napisał(a)

Łezka, widok ogólny.

Gosia, normalnie wbiło mnie w fotel i szczękę z podłogi zbieram z trudem. Cudowne ciurkadełko! Świetne!
Jak się nazywa ten kamień?

Masz taki piękny ogród, czemu go nie pokazujesz, chytrusku?
Łezka wylądowała w moich inspiracjach.
Warmińskie dylematy 22:46, 18 cze 2013

Do góry
Jak widać, czasem im mniej uwagi, tym lepszy efekt - dobre, szkoda, że tak rzadko działa
No, super sadzonka rodka.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:41, 18 cze 2013

Do góry
Rzeszów dopadło teraz? Qrcze...
Aniu, trzymajcie się.
W Gąszczu u Tess 10:09, 18 cze 2013

Do góry
Tess, kanciki rewelacyjne, lubię takie proste rabaty, ja wciąż czekam aż mi bark wróci do całkowitego zdrowia, żeby cokolwiek sensownego ruszyć nie tylko w ogrodzie
W Gąszczu u Tess 02:51, 18 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Pokażę moje wczorajsze kancikowanie Oj, cięzko było znaleźć skuteczną metodę
Poszło równo dopiero przy sznurku

Jak Wy robicie te kanciki, że są take prościutke?

U mnie, mimo miłych chęci krzywulce, jeszcze syn miał to poprawić, ale skręcł kostkę, teraz sama ruszam w trawnikowe, koniczynowe zmagania...

Pozdrawiam ceplutko
BB 00:13, 18 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Nie śpisz? Czekaj te trzy lata, ale też ją na wszelki wypadek podciągnij do góry.
A link, który mi podrzuciłaś, mam już. Od Malkul ściągnęłam. Cudny ogród.

Na razie muszę poczekać, aż ziemia odparuje. Strasznie mi dały te deszcze popalić... rośliny mi padły Umbrycośtam zżółkły, krzewuszka przestała kwitnąć... .. mam nadzieję, ze teraz już będzie tylko lepiej...
Marzena2007 napisał(a)
Ewo zakwitną. Czekamy ja na moje teź...

W przypadku piwonii nie wiem skąd u mnie tyle cierpliwości. Będę czekać, bo uwielbiam zapach i wielgachne kwiatostany
Borbetka napisał(a)
Ewo, jak Ty to robisz, że takie zdjęcia Ci wychodzą piękne? Źdźbło zwykłej trawy byś uchwyciła, a ja bym się w to wpatrywała jak sroka w gnot! Ja nie umiem, buuu! Na kurs nie mam czasu niestety, ale dobrze, że tu bywam, to sobie pooglądam. Miłej niedzieli życzę.

A ja myślę, że każdy potrafi Nie mam ani specjalnie "wypasionego" aparatu, ani nigdy nie robiłam zdjęć.. ba.! nawet nieco zawsze ręka mi drży zanim wcisnę "enter", bo mi się takie zwyczajne wydają Bardzo się ciesze, że odnajdujesz w nich to co ja - piękno prostych roślin..
bociek napisał(a)
Borbetka, no umie Ewcia foteczki robic, oj umie, szkoda tylko, ze nie kce nam ich czesciej prezentowac

Ewulek, pokaz wiecej plizzz

Kce, kce, tylko pracuje w ogrodzie, zeby było co pokazywać Przecież nie będę ciągle jednego chaberka pokazywać Chociaż.. ja go kofam
asc napisał(a)
Ja jeszcze odnośnie katalpy, to zależy jak chcesz ciąć, jak tylko korygować, to nie utniesz wszystkiego i część zawsze przyrostów się zostanie i zakwitnie..
Popatrz jak to ma zamiar kwitnąć..

Anulka, jesteś nieoceniona z Twoimi radami i wiedzą na temat roślin Czekam na zdjęcie kfitnącej katalpy, na pewno jest zjawiskowa U Ciebie jest cudny okaz, pięknie wyglądają jej zielone lliście i korona... ja chyba jednak nie mam miejsca na takie drzewko. Ona pięknie prezentuje się jako soliter... no.. chyba, że posadzę ją w zamian za planowane wcześniej brzozy...... kto wie...
Gosiek napisał(a)
Pewnie się powtarzam za ininnymi ale zdjęcia na prawdę są nieziemskie. Ją ciągle jeszcze szukam "swojej drogi"a Ty mnie mocno zainspirowałaś . Dz.

Witaj, miło mi słyszeć takie komplementy Jeśli mój ogród może być dla kogoś inspiracją to znaczy, ze ... stał się ogrodem Szukaj drogi, teraz pewnie masz tysiąc myśli na minutę, ale to normalne
Tess napisał(a)
Biel, baldy róż i filet. No, piękne kolory.
Wpadnij do mnie, rady potrzebuję

Będziesz u Danusi?

Byłam Tesia, na 99% będę Też o Tobie pomyślałam
W Gąszczu u Tess 00:06, 18 cze 2013

Do góry
Dzięki, Ev, na Ciebie zawsze można liczyć
Czyli - może tak zostać? Nie zmieniać?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:48, 17 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Tess moje stozki mają 180 cm. Sadziłam po 3 szt przy każdym stożku, łącznie 9 szt. Już 2 szt uwiędły... Tak mam zawsze...

Ale jak uwiędują to później odbijają?....Madżen podniosłam lawendę i dopatrzyłam się złoczyńcy....to było ON przędzior jakich mało....popryskałam, nie za późno?....czy odbije i dać jej szansę ?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:37, 17 cze 2013

Do góry
Tess napisał(a)
O matko! Ależ dawkę pięknościowych widoczków i istotnych informacji zapodałaś
Łał, muszę przetrawić. No pieknie masz. Nieustająco i w dodatku - choć wydaje się to niemożliwe - z każdym dniem coraz piękniej (choć wydaje się, że piękniej już być nie może).

Madżen, czy Ty sadziłaś po trzy powojniki przy jednym stożku? I jak wysokie masz te pergolki/obeliski na powojniki?

Tess moje stozki mają 180 cm. Sadziłam po 3 szt przy każdym stożku, łącznie 9 szt. Już 2 szt uwiędły... Tak mam zawsze...
W Gąszczu u Tess 22:01, 17 cze 2013

Do góry
No i to, co - mam nadzieję - będzie przedmiotem Waszych rad (obrad)
Przedogródek. Łyso jest wiosną, zanim ruszają limki. Brak tła zimozielonego.
Posadziłam wprawdzie kiścienie, ale myślę, czy nie zrobić jednak ekranu z cisa.
Nie byłoby zbyt ciężko? Same cisy (kulki i tło).

Ogród niby nowoczesny ale... 21:58, 17 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
footy, footy!

Będą...kiedyś będą

Tess napisał(a)
Na śmietnik? Cisy??? O Matulu!
Karmnik wysiałaś, a ja zrobiłam przegląd ogrodu i posciągałam karmnik, co to w różnych dziwnych miejscach rósł, w jedno miejsce

Wysiałam ale jeszcze malutki jest więc dokupiłam już taki większy "pełnoletni" a ten mój niech rośnie jeszcze w doniczce...

gusiarz napisał(a)
Madzik - ale fajne zdjęcia nocna Czadowo wyglądają podświetlone modrzewie.... bardzo mi sie u Ciebie popdoba suuuuper

U Ciebie ładniej...ale za rok mi się rozrosną trawki i cała reszta....i też będzie git
Przetacznik napisał(a)
Ale wspaniale "doniczkowo i warzywnikowo", przepięknie, taki ład, i dobrane kolory i piękne fotki, bardzo to piękne : )

dzięki
baraga1904 napisał(a)
....Magda...jedziemy!!!...
...gotowa na bandę rozbójników???

Dawaj!!! Ale halo....jakich rozbójników?? Mówiłaś, że to grzeczne 10-latki
Marzena2007 napisał(a)

Ja też żałuję, ze mam kostkę przed drzwiami zamiast płyt... Za to ściana wodna ma boki z tych płyt

Ty mnie nie denerwuj...bo jeszcze bardziej zaczynam żałować....
Gosiniak napisał(a)
Madzia, rewelacyjny ogród!
Warzywnik powalił mnie na kolana, wszystko takie dopieszczone, miodzio....nic innego nie da się powiedzieć, a hakone też już sobie kupiłam, bo jak można przejść obok niej obojętnie
Pozdrawiam

Oj nie można przejść obok hakone obojętnie...ja sobie porozsadzałam swoją i pod tujami posadziłam z 12 szt już nie mogę się efektu doczekać...
W Gąszczu u Tess 21:57, 17 cze 2013

Do góry
A tu po.

Wczoraj cieniowałam hortensje - był niesamowity skwar.

Rodgersja pod pendulą (za mało światła - słaba jakość zdjęcia).

W Gąszczu u Tess 21:52, 17 cze 2013

Do góry
Pokażę moje wczorajsze kancikowanie Oj, cięzko było znaleźć skuteczną metodę
Poszło równo dopiero przy sznurku
W Gąszczu u Tess 17:19, 17 cze 2013

Do góry
Tess, ja uwielbiam cisy -są zielone i aurea
co Ci lepiej pasuje.
Dziś robiłam żywopłocik cisowy mały, ale nie u siebie i jestem bardzo z niego zadowolona.
Nie mam niestety fotek, ale kiedyś jak znowu pojadę obfocę.
Blaski i cienie nowego życia 17:14, 17 cze 2013

Do góry
Tess- dzięki Ci za podpowiedź, tak mnie zapewniał szef że jakaś leepsza wersja Limelight i wynikałoby że prawda
a Megi potwierdziła zdjęciami, dzięki Ci.
Nie ma jak to forum odpowiedź i wątpliwości rozwiane natychmiast

kurcze, chyba je zamówię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies