Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

barbara_kraj... 00:40, 19 cze 2013

Ja nie mogę ciąć bukszpanów bo za gorąco. Na ochłodzenie czekam
janina_zawada 07:29, 19 cze 2013

Miałam nie narzekać na gorąco ale teraz też mi trudno wytrzymać przy takim upale , dobrze że ziemia ładnie podeschła i mam już posadzone jednoroczne po cebulowych ,które schną w szklarni .. zapraszam do mego ogrodu w którym zaczynają królować róże i ostróżki ..
Tess 21:25, 21 cze 2013

Haniu
JoannA 21:56, 21 cze 2013

Haniu, do horti już kupiłam magiczna siłę i zasiliłam tydzień temu, po niedzieli zrobię dolistnie.
Też się obawiam że przez te upały zrobia się brzydkie.
Moja stipa ma już kłosy i ładnie faluje na wietrze, na zdjęciu po burzy i ulewnym deszczu kiepsko wygląda, werbenę uszczknij czubek, swoją podlewam co 2 tygodnie florowitem.
Pada u Ciebie teraz bo u nas kolejna burza
ewa004 22:24, 21 cze 2013

Haniu buziaczki zostawiam

U mnie tez coś grasuje na rabatach ,to coś pozostawia w ziemi dość duże dziury
Nie wiem jaki slad pozostawia nornica może to one ??
Dzisiaj z pięć takich dziur było koło Anabelki
Anabell 22:26, 21 cze 2013

Joanno- moja też ma ale jest słabsza późno posadziłam na nowej rabacie.
horti ustawiłam pod domem w szpalerze i to bardzo ogromne donice. wkładałam niektóre do dodatkowych osłonek i przy podnoszeniu wyszła mi cała bryła ze zrośniętym korzeniem i środek suchy czyli i tak mało wody , a podlewam z węża po kilka razy wracam by dobrze wsiąkło i tak mało . deszcz jak duża masa w górze nie doleje do donicy.
Dlatego uważam i nawóz mało pobrany jest przy jednym podlaniu, co drugi trzeci dzień daję.
Już jutro zrobię zdjęcia.
Mamy tę samą burzę.
JoannA 22:41, 21 cze 2013

swoją podlewam dwa razy dziennie, zacznę ją częściej zasilać ale boję się przedobrzyć
koniecznie zrób zdjęcie dla porównania
U nas na szczęście już po burzy ale nie wiadomo co noc przyniesie
JoannA 23:05, 21 cze 2013

Napisałam pare słów
JoannA 00:21, 22 cze 2013

Przy zasilaniu dolistnym zalecaja 1 łyżeczkę magicznej siły na 10 l wody, zasilać raz w tygodniu, nie spale mojej horti jak co 3 dni zasilę? Nie mam doświadczenia z horti dlatego tak ostrożnie podchodzę do tego tematu
A czytałam że Karol swoja spaliła nawozem.
Anabell 01:16, 22 cze 2013

Mam do dolistnego oprysku 5l opryskiwacz i brałam 1 małą łyżeczkę Magicznej siły na 5l wody i co trzy dni pryskałam z wierzchu liść i od spodu.za dwa dni do donicy i na zmianę, ale tez już się boję.a potem deszcz poszedł. Florowitu to 3/4 szklanki.

Tylko nie na nagrzane liście słońcem, robiłam po południu, stoją od północnej strony domu. rano jak pada mocne słońce ustawiam parasole.

Tylko ogrodowe zasłaniam parasolem. Limki , Phantom. Moonlight, i Anabelki są w słońcu.

Moje już przyzwyczajone do takiej dawki, Ty daj jak zalecają dawkę do oprysku.
Smiało taką samą dawką można co dzień podlewać do doniczki, pierwsza woda ,jak wsiąknie podlać nawozem. Nigdy na suche podłoże nie nawozić.
Tam jest zwój korzeni to nie w ziemi że łatwiej dają radę, ziemia dozuje
Słabsza dawka jeszcze lepiej dla rośliny.Masz jedną możesz się pobawić. w czasie kiedy dorastają pąki.