Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w lesie

Ogród w lesie

Tess 06:21, 20 cze 2013

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Co można posadzić w towarzystwie hortensji Anabell? Zakątek rano zacieniony, po południu słoneczny.
Jedna hortensja jest biała a druga różowa.

Nie wiem, jaki jest ten Twój las... nie wiem, co pasuje do lasu. Pomyślę, OK? Na pewno mogą być hosty, ale to wiesz.
grupa_trzyma... 09:26, 20 cze 2013

Tess, jaki tam ze mnie mistrz. To raczej szczęście początkującej
Na dowód tego mam też kilka porażek, ale wolę się chwalić sukcesami
Rabata nie jest w moim lesie. Jest w mojej pracy. Pod murem jest sobie zarośnieta trawą od wielu lat rabata. Przygnębiający widok. Chciałam zrobić z niej cudo. Kupiłam dwie hortensje i mam kłopot co dalej. Pomożecie?
Evchen 10:00, 20 cze 2013

Nie mam kawalera dla różyczki. Mrówki zbudowaly sobie obok wielkie mrowisko. Mrówki wiedzą jak się ładnie urządzić...Nie wiem, może mają swoje mrówkowe ogrodowisko.

No to ja Ci powiem dziękując po stokroć za zdjęcie dedykowane, którym się absolutnie wyróżniona czuję - powiem, że zdjęcie przecudnej urody! Ćwiczyłaś .. jak nic ćwiczyłaś pstrykanie Aparatem, nie palcami - dodaję szybko, żeby uniknąć niedomówień czy nadinterpretacji
Panna róża przecudna... delikatna z zalotnym oczkiem... Pięknie uchwyciłaś to zalotne spojrzenie.. nie dziw, że mrówki idą do niej, kto by nie szedł?...

Zazdroszczę Ci tej leśnej przestrzeni, bo masz miejsce na takie cuda natury...

Z hortensjami... trawki posadź jakieś i byliny płożące może być powtórka z rozrywki z rabaty przy altanie Oprócz "wijącej się gadziny" są tam inni mieszkańcy?...
kraania 10:33, 20 cze 2013

Co można posadzić w towarzystwie hortensji Anabell? Zakątek rano zacieniony, po południu słoneczny.
Jedna hortensja jest biała a druga różowa.

Nie wiem jak dużo masz miejsca, ale ja u siebie w towarzystwie Anabellek mam liliowce, trawy (śmiałka ), lilak "palibin", jałowce, tawuły, świerki i parę innych roślin. Popatrz na ostatnie zdjęcia u mnie.
grupa_trzyma... 20:34, 20 cze 2013

Dziewczyny, dzięki za odzew.
Rabata jest mikruśna. Nie zmieszczą się wszystkie cuda, które widziałam u Kraani. Ale jest tam tak pięknieu Kraani, że coś zgapię. Dodam jałowce, trawkę i tawułki. Jeśli tawułki sie nie zmieszczą, to dodam trochę żurawek, żeby dodać koloru. Jaką trawkę oprócz śmiałka polecacie?
Kondzio 20:38, 20 cze 2013

hi hi hi
Evchen 15:50, 26 cze 2013

Dziewczyny, dzięki za odzew.
Rabata jest mikruśna. Nie zmieszczą się wszystkie cuda, które widziałam u Kraani. Ale jest tam tak pięknieu Kraani, że coś zgapię. Dodam jałowce, trawkę i tawułki. Jeśli tawułki sie nie zmieszczą, to dodam trochę żurawek, żeby dodać koloru. Jaką trawkę oprócz śmiałka polecacie?

aż musiałam googla szperacza uruchomić, żeby śmiałka wyszukać .. a taka trawka jak od Kapiasa nie byłaby dobra? piękna jest
Albo kostrzewa sina - dla mnie nie do zdarcia Im gorzej się z nią obchodzę tym ładniej rośnie Serio

Tess 22:05, 26 cze 2013

I jak tam rabatka, Aguś? Jeszcze się planuje, czy już gotowa?
Madzenka 22:56, 09 lip 2013

Ja się pytam co u Ciebie się dzieje???
grupa_trzyma... 09:05, 10 lip 2013

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1178-bukszpan-buxus-uprawa?page=8
Wklejam sobie ku pamięci.
Na posty odpowiem w najbliższej wolnej chwili. Pozdrawiam wierne ogrodniczki