Angelique dopiero teraz kwitną u mnie, są przepiękne!!!!! Będę je na pewno dosadzać w kolejnych miejscach jesienią. Jestem ciekawa, czy powtórzą, bo słyszałam że u niektórych niezawonie co rok powtarzają..
Zakupy ogrodowe zrobione kupiłam 9 hortensji "Bobo", jestem z nich bardzo zadowolona po zeszłym roku, i mam plan na nowy niskie szpaler Kukliki "Mai Tai" oraz bodziszki "Rozanne"
Trochę mam mało czasu ostatnio i dużo roślina cały czas czeka na posadzenia... Aha!!! Dojechały róże z Niemiec, ze szkółki Kordes - "Garden od Roses" oraz "Madame Anisette", piękne sadzonki, na razie czekają na posadzenie. Póki co, ułożyłam je w jednej linii po obu stronach ścieżki z płyt. Takie poglądowe zdjęcie poniżej.
Aha! wyhaczyłam jeszcze w szkółce bukszpanową kulę w fajnym rozmiarze, trochę podmęczona, bo była wciśnięta pomiędzy inne rośliny, ale planuję ją wyprowadzić Jest już posadzona na rabacie obok dwóch mniejszych kul i teraz tworzą trójkąt
Nowa rabata hostowa
Tu pod kaliną zdarłam włókninę i kamienie uff masakra te kamyczki...
Tu rosły 3 sumaki w rzędzie a teraz będą hosty w cieniu a na słońcu róże
Jakieś kiepskie to moje epimedium nn, ledwo wystaje
Za to hosta White Feather, po zmianie miejsca, jest super
I podwórko.
Ciemierniki cuchnące niezmiennie piękne, choć już zzieleniały
Tulipany są takie właśnie jak mówisz, niby Queen of night ale one czarne nigdy nie były, będę je przesadzać po kwitnieniu
Wyobraź sobie, że drugą magnolię mam co razem je kupowałam 2 lata temu i pożal się Boże, jeden patyk i to łysy. Rośnie za oczkiem, tu zdjęcie od łąki w stronę domu.