Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Johanka77 07:12, 19 cze 2021

Ach i och!
Kasia_CS 10:47, 19 cze 2021

mirkaka napisał(a)
Kasiu, róże obłędne, jak znoszą te upały?

Wiadomo, nieco szybciej przekwitają, ale mam je w różnych miejscach, więc zawsze któraś w lepszej formie u nas popadało konkretnie w zeszłym tygodniu, ja tez nieco podlewalam...
Kasia_CS 11:14, 19 cze 2021

galgAsia napisał(a)
Royal Jubilee Chodzi za mną od dłuższego czasu Jaka ona jest?

Mam mieszane uczucia wobec niej, bo nie kupiłam jej z wyboru to miała być z metki Jude the obscure, ale zakwitła kwiatami Royal już to mnie nastawiło do niej nieco mniej pozytywnie niż do pozostałych róż kupionych z wyboru. Zeszły sezon kwiatu skierowane do dołu, ale w tym już nieco się uniosły jak po fotkach widać. Pędy póki co nie są zbyt grube. Nie mam jeszcze zbyt wielu obserwacji szczerze mówiąc po 1 pełnym sezonie (sadzona jesienią 2019 z donicy)
Kasia_CS 11:19, 19 cze 2021

April napisał(a)

Dzięki za instrukcje. Ale chyba i tak mało kumata jestem z tymi różami. U mnie jest wielki, chaotyczny krzew....
Niby teorię znam, a w praktyce klops.

Mój też chaotyczny w tym roku i co chwilę przy tych wichurach jakie były w kwietniu i maju musiałam poprawiać mocowania- zmieniał mi się układ gałęzi przez to ale nie szkodziło to róży ładnie zapączkować
Kasia_CS 11:24, 19 cze 2021

Kasya napisał(a)
Piękne roze i ogródek się wydaje wielki

Jak ta perspektywa myli różyczki dziękują

Agatorek napisał(a)

A jakąś białą masz? Lub możesz polecić?

Twoje róże już przepiękne

Nie mam niestety- myślałam, że Artemis w tej kwestii zaspokoi moje potrzeby, ale zdziwko było nie wiem czy nie postawiłabym np. na William & Catherine Austina -o ile pamiętam Janka o niej dobrze się wypowiadała

o tutaj co nieco informacji

Johanka77 napisał(a)
Ach i och!

Dzięki Asiu!!!
Kasia_CS 11:34, 19 cze 2021

Moje ulubione trawki

MiluniaB 16:53, 19 cze 2021

Kasiu, ale masz piękne róże. Minerva ma obłędny kolor, QoS bardzo mi się zawsze podoba i wszędzie podziwiam jej kwiaty delikatne filiżanki

Zajrzyj do mnie - co z czosnkami?
Johanka77 16:59, 19 cze 2021

Trawiasto- czosnkowo przepięknie
Zdecydowanie moje klimaty.
Anda 17:29, 19 cze 2021

Ślicznie masz, jak zawsze zresztą Royal piekna, ale szkoda, że nie masz Jude, czy masz też?

Co do czosnków, bo czytałam gdzieś, że szukasz jakichś późno kwitnących, to u mnie po Purple kwitną Globemaster, Atropurpureum i Pink Jewel. A latem zakwitną jeszcze Allium sphaerocephalon i Summer Drummer oraz Millenium.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasia_CS 18:09, 19 cze 2021

Oo dzięki Ewcia może pójdę w Atropurpureum, dla odmiany kolorystycznej, bo o ile dobrze kojarzę one są ciemniejsze

Bardzo żałuję, że to nie była Jude-trochę się obraziłam i nie kupowałam róż od tamtej pory, jeśli się nie mylę dopiero teraz przełamałam okres bez róż na rzecz donic (Garden of roses i Olivia rose doszły do kolekcji, a Iwonka mnie Kaffee Fasset cholernie kusi