Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Mój mały zakątek :D 21:25, 21 lip 2015

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Ja osobiście bym poszedł w Stronę pomysłu Danusi na te świerki serbskie by zakryły z czasem ten budynek sąsiada bo jest średnim widoczkiem. Fajnie by było by ten pokój zewnętrzny tak go nazwę był odsunięty od tego rogu a za nim po prawej i po lewej stronie były by te serby przed nimi w przyszłości posadził bym rododendrony np cunningham white a na sam dół dał bym coś niskiego taki rozświetlacz np jakieś hosty lub coś innego. Zapomniałem dodać że w samym rogu przed tymi świerkami fajnie by wyglądał jakiś klon palmowy o wyrazistym kolorze fajnie też by wyglądała magnolia o ostrym kolorze taka wisienka na torcie.
Tak się rozpisałem

Dzięki za pomysły. Muszę poszerzać w internecie i wybrać jakiś gatunek albo iglastych albo liściastych drzew. Napewno będę miał na uwadze twoje pomysły
Mój mały zakątek :D 21:16, 21 lip 2015

Do góry
Ja osobiście bym poszedł w Stronę pomysłu Danusi na te świerki serbskie by zakryły z czasem ten budynek sąsiada bo jest średnim widoczkiem. Fajnie by było by ten pokój zewnętrzny tak go nazwę był odsunięty od tego rogu a za nim po prawej i po lewej stronie były by te serby przed nimi w przyszłości posadził bym rododendrony np cunningham white a na sam dół dał bym coś niskiego taki rozświetlacz np jakieś hosty lub coś innego. Zapomniałem dodać że w samym rogu przed tymi świerkami fajnie by wyglądał jakiś klon palmowy o wyrazistym kolorze fajnie też by wyglądała magnolia o ostrym kolorze taka wisienka na torcie.
Tak się rozpisałem
Pszczelarnia 17:19, 21 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
wszystkie zdjęcia bym zacytowała, nad wszystkimi wzdycham. Jak Ty się tam czujesz?- ktoś mi dziś powiedział że nawet jak obiad gotuje i kotlety zbija, musi zerkać na ogród i wzdycha

Ten widok u mnie to nie z kuchni a z łazienki, aż się prosi o ściągnięcie zasłon w tym przybytku.

Pszczelarnia 16:39, 21 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

piękne.
Masz jeszcze zdjęcia z oddali?- żeby ogarnąć bardziej globalnie?

Oj nie mam. Zrobię tak z pozycji od drzwi ogrodowych. Na lewą i prawą razem. Będę korygować (za duża plama białych floksów - daje po oczach, te 2 róże zeszłoroczne niepotrzebne). I szałwia z seslerią i stachysem po prawej powinna być ciut do przodu wysunięta, bo tam jest obniżenie terenu właśnie i ona siedzi w dole.

Pszczelarnia 16:35, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Marta,
a widzisz liatry, floksy, penstemony, kłosowce, monardy, mikołajki i przegorzany wciśnięte ponad plan?

widzę- Ty tam jesteś,ze swoją energią przecież- bardzo pięknie, nawet jak coś zazgrzyta odrobinę, to i tak zapiera dech w piersiach.
Pszczelarnia 16:30, 21 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
wszystkie zdjęcia bym zacytowała, nad wszystkimi wzdycham. Jak Ty się tam czujesz?- ktoś mi dziś powiedział że nawet jak obiad gotuje i kotlety zbija, musi zerkać na ogród i wzdycha

Marta,
a widzisz liatry, floksy, penstemony, kłosowce, monardy, mikołajki i przegorzany wciśnięte ponad plan?

Pszczelarnia 16:28, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Magnolia,
mam wszystkie rdesty. Ten himalajski (p. amplexicaulis) odmianowy ('Firetail') jest najmniej kłopotliwy, wolno przyrasta, jego 3 rok.
Penstemony sztywne (może dlatego że w masie stoją).
Jarzmianki (wraz z mikołajkami) powinnam jednak chyba do przodu dać, bo nie widać od razu tej rzeki jak się patrzy od domu a tylko z boku (są za monardą i floksami).
Tutaj rdest z innej strony:

piękne.
Masz jeszcze zdjęcia z oddali?- żeby ogarnąć bardziej globalnie?
Pszczelarnia 16:24, 21 lip 2015

Do góry
Magnolia,
mam wszystkie rdesty. Ten himalajski (p. amplexicaulis) odmianowy ('Firetail') jest najmniej kłopotliwy, wolno przyrasta, jego 3 rok.
Penstemony sztywne (może dlatego że w masie stoją).
Jarzmianki (wraz z mikołajkami) powinnam jednak chyba do przodu dać, bo nie widać od razu tej rzeki jak się patrzy od domu a tylko z boku (są za monardą i floksami).
Tutaj rdest z innej strony:

Pszczelarnia 16:21, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia 16:20, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Jeszcze coś takiego z A. Nie wiem co to.

I ładnie przekwitająca koniczyna ogrodowa (dziękuję Muzo bez wątku). Rozłazi się ale to nie jest problem w mym ogrodzie:

śliczna, naturalistyczna kompozycja
Pszczelarnia 16:14, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Co roku ten spektakl dzięki bogactwu szkółki Tomka G.
Będzie w sierpniu wprawdzie mała reorganizacja na rabacie: mus niektóre rośliny pchnąć do przodu a wyższe dać do tyłu.

Jarzmiankowa rzeka:

Mikołajek (a pomiędzy nim a żółtościami trawy płynie strumień).

Jeżówka pallida (częściowo już z nasion):

cudnie, Ewo, cudnie!jarzmiankowa rzeka i mikołajkowe łany ( te lile w nich- takie dostojne)
Paliada aż onieśmiela, jest tak śliczna
A rdest jaki masz? pewnie odpowiadałaś ju z 10 razy na to pytanie. Tak ładnie tam zgrywa się ze wszystkim- nie jest kłopotliwy? EM ostatnio zamarzył o nim jak zobaczył te czerwonawe przecinki, a ja się go obawiam.

Penstemony u Ciebie stoją czy pokładają się?
Pszczelarnia 16:06, 21 lip 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Front wschodni przy domu.

pięknie, prosto i mocno
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:21, 21 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
śliczny wyszedł Wam ten plac zabaw.
i kształty i proporcje, i do altany pasuje idealnie.
świetne połączenie stali z drewnem.
Pięknie!

neistety wyszło trochę za duże. szkoda mi rabaty, mało ja teraz widzę

już mówiłam do emusia że potem jak dzieci będą większe to przerobimy to na saunę albo ruskną banię
Ogród Małej Mi - sezon 2015 16:36, 20 lip 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Aniu Magnolia ma wątek, zaznaczyłam sobie jakiś czas temu to widzę jak się u niej coś dzieje - obecnie bez podpisu.
Ogród jak zwykle piękny i radocha dziecka ze skoków - bezcenna.

Daj mi linka na wątek, bo szukam, szukam i nie mogę znaleźć

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:25, 20 lip 2015

Do góry
No Gosia jak zwykle zachwyciłaś wszystkich, fanie wykombinowaliście i tak jak Magnolia mówi, świetne połączenie stali z drewnem i ich kolorów. Brawooo Rabatka tylko trochę straciła na uroku ale to pewnie tylko z tej perspektywy
Wiesz, że mam plan skopiować Twój żywopłot z gracków ? Mogę co nie, mogę ?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 10:49, 20 lip 2015

Do góry
Aniu Magnolia ma wątek, zaznaczyłam sobie jakiś czas temu to widzę jak się u niej coś dzieje - obecnie bez podpisu.
Ogród jak zwykle piękny i radocha dziecka ze skoków - bezcenna.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:56, 20 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Pięknie!

A czy im coś pięknego nie wyszło.....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:04, 20 lip 2015

Do góry
Pięknie!
W Kruklandii 21:38, 19 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Wiesz co, magnolia mówiła, ze graby czesto gapią grzyba, obejrzyj dokąłdnie swojego, bo moze chory jest i nie ma na co czekać?

Oprócz jaśniejszych liści...nic nie zauważyłam....

W Kruklandii 16:38, 19 lip 2015

Do góry
Wiesz co, magnolia mówiła, ze graby czesto gapią grzyba, obejrzyj dokąłdnie swojego, bo moze chory jest i nie ma na co czekać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies