Dzięki za pomysły. Muszę poszerzać w internecie i wybrać jakiś gatunek albo iglastych albo liściastych drzew. Napewno będę miał na uwadze twoje pomysły
Ja osobiście bym poszedł w Stronę pomysłu Danusi na te świerki serbskie by zakryły z czasem ten budynek sąsiada bo jest średnim widoczkiem. Fajnie by było by ten pokój zewnętrzny tak go nazwę był odsunięty od tego rogu a za nim po prawej i po lewej stronie były by te serby przed nimi w przyszłości posadził bym rododendrony np cunningham white a na sam dół dał bym coś niskiego taki rozświetlacz np jakieś hosty lub coś innego. Zapomniałem dodać że w samym rogu przed tymi świerkami fajnie by wyglądał jakiś klon palmowy o wyrazistym kolorze fajnie też by wyglądała magnolia o ostrym kolorze taka wisienka na torcie.
Tak się rozpisałem
Oj nie mam. Zrobię tak z pozycji od drzwi ogrodowych. Na lewą i prawą razem. Będę korygować (za duża plama białych floksów - daje po oczach, te 2 róże zeszłoroczne niepotrzebne). I szałwia z seslerią i stachysem po prawej powinna być ciut do przodu wysunięta, bo tam jest obniżenie terenu właśnie i ona siedzi w dole.
Magnolia,
mam wszystkie rdesty. Ten himalajski (p. amplexicaulis) odmianowy ('Firetail') jest najmniej kłopotliwy, wolno przyrasta, jego 3 rok.
Penstemony sztywne (może dlatego że w masie stoją).
Jarzmianki (wraz z mikołajkami) powinnam jednak chyba do przodu dać, bo nie widać od razu tej rzeki jak się patrzy od domu a tylko z boku (są za monardą i floksami).
Tutaj rdest z innej strony:
wszystkie zdjęcia bym zacytowała, nad wszystkimi wzdycham. Jak Ty się tam czujesz?- ktoś mi dziś powiedział że nawet jak obiad gotuje i kotlety zbija, musi zerkać na ogród i wzdycha
cudnie, Ewo, cudnie!jarzmiankowa rzeka i mikołajkowe łany ( te lile w nich- takie dostojne)
Paliada aż onieśmiela, jest tak śliczna
A rdest jaki masz? pewnie odpowiadałaś ju z 10 razy na to pytanie. Tak ładnie tam zgrywa się ze wszystkim- nie jest kłopotliwy? EM ostatnio zamarzył o nim jak zobaczył te czerwonawe przecinki, a ja się go obawiam.
No Gosia jak zwykle zachwyciłaś wszystkich, fanie wykombinowaliście i tak jak Magnolia mówi, świetne połączenie stali z drewnem i ich kolorów. Brawooo Rabatka tylko trochę straciła na uroku ale to pewnie tylko z tej perspektywy
Wiesz, że mam plan skopiować Twój żywopłot z gracków ? Mogę co nie, mogę ?
Aniu Magnolia ma wątek, zaznaczyłam sobie jakiś czas temu to widzę jak się u niej coś dzieje - obecnie bez podpisu.
Ogród jak zwykle piękny i radocha dziecka ze skoków - bezcenna.