Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 12:34, 16 wrz 2015

Gabriela napisał(a)
U mnie wczoraj w nocy padało i padało, widać do Was nie doszło.
Dopiero po obejrzeniu fotek robionych cudzym okiem widać dobrze Twój ogród. Naprawdę piękny i jak bombonierka.

U nas lekko pokropiło.
Bombonierka to kiedy się poczęstujesz ciekawa jestem - w bombonierce już pusto prawie

kupiłam czosnek niedźwiedzi - chcę posadzić pod sosnami na skraju i nie wiem czy musze do koszyczka żeby mi co nie zjadło czy tego nic nie rusza nie wiesz ?
magnolia 13:02, 16 wrz 2015

u mnie nic go nie rusza.
pod sonami posadzisz?- ale nie w bardzo suchym? Wg mnie musi mieć troszkę wilgoci
magnolia 13:05, 16 wrz 2015

piękne widoki u Ciebie.
Już kolejny sezon kusi mnie Eucomis- U Ciebie taki piękny. Rośnie bez problemów?
mira 13:44, 16 wrz 2015

magnolia napisał(a)
piękne widoki u Ciebie.
Już kolejny sezon kusi mnie Eucomis- U Ciebie taki piękny. Rośnie bez problemów?

Dzięki,
pod sosnami sucho więc muszę to mieć na uwadze.

Eucomiasa kupiłam 1 cebulkę kilka lat temu jako zbieracz roślin i miłośniczka muszę wszystkiego doświadczyć
Nie ma z nimi problemów, lekki cień i podlewanie.

Zawsze mam w donicy, bardzo łatwo się rozmnażają cebule na zimę zaprzestaję podlewania ścinam i do garażu nawet dość późno. Czasem leciutko skropię wodą bo stoją w tej ziemi w donicy. Na wiosnę wymieniam ziemię patrzę ile w sezonie przybyło i myślę co z nimi zrobić

To bardzo charakterystyczna roślina i dla mnie trudna w kompozycji no ale moje polubiłam więc sobie są.

pozdrawiam
magnolia 14:07, 16 wrz 2015

dzięki Miro.
Pozdrawiam
M
Madzenka 22:24, 16 wrz 2015

Mira pytałas o Munstead Wood. To moja bazsprzeczna faworytka. Dorasta do 80 cm , pod koniec lata dorosła do 1 M. W pierwszym sezonie była dosyc wiotka, łodygi wyginały sie pod cieżarem licznych kwiatów. W tym sezonie pieknie sztywno rosnie. Krzaczek jest zwarty i ma ok 50 cm szerokości.
Gorąco polecam
Katkak 22:42, 16 wrz 2015

Miruś fajnych gości miałaś . Dla mnie ogród 10a to duży, biorąc pod uwagę, że mam 4a . Pozdrawiam
paniprzyroda 22:57, 17 wrz 2015

Wizyty, wyjazdy, inspiracje, lubie to Kusisz eukomisem, a już agapanty koniecznie do przechowania i inne widziałam inną odmianę agapantów, liście ok. 15 cm, wąskie, cudnie zadarniają donicę, ładne i bez kwiatów, spotkałaś może je kiedyś? mam nadzieję, że dostanę sadzonkę pozdrawiam.
Jana 21:34, 18 wrz 2015

mira napisał(a)

U nas lekko pokropiło.
Bombonierka to kiedy się poczęstujesz ciekawa jestem - w bombonierce już pusto prawie

kupiłam czosnek niedźwiedzi - chcę posadzić pod sosnami na skraju i nie wiem czy musze do koszyczka żeby mi co nie zjadło czy tego nic nie rusza nie wiesz ?
u mnie czosnek nic nie rusza, chyba nie lubią
Dorotka 13:04, 20 wrz 2015

Mirko, czy masz u siebie może hortensję Polar Bear?? Pytam bo widzę na fotkach takie cudne egzemplarze i ciekawa jestem.