Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:42, 24 mar 2021

Do góry

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:36, 24 mar 2021

Do góry
Tu pod klonem planuję zardzewiałą misę z blachy
Klony będą miały wilgoć, a ptaszorki poidełko i staw kąpielowy

Sezon 2017 u Hanusi 21:35, 24 mar 2021

Do góry
Dziękuję, dziewczyny kochane. Dziś dzien tulipana u mnie, to jeszcze jedna fotka dla Was

.
April podbija las... 21:30, 24 mar 2021

Do góry
Jolu
Judaszowca Vanilla Twist widziałam w Hortorusie.
U mnie zapytałaś o grujecznika. Zakładam, że to pomyłka.

Zrobiłam dwa zdjęcia, ale cena się niestety nie załapała.

ko
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:20, 24 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Piękne letnie zdjęcia
Kilka lat temu miałam 41 odmian jeżówek, przeniosłam je z mojego poprzedniego ogródka ale na moim piaseczku wszystkie zginęły. Teraz mam tylko kilka "żelaznych odmian", które u mnie się sprawdzają min. Virgin.
Wnusio bardzo silny chłopczyk Taki maluszek, a tak wysoko główkę podnosi.

Dziękuję Danusiu
U mnie jeżówki jak dotąd niezawodne. Pewnie ich służy dobre nasłonecznienie działki. Gliniastą ziemię rozluźniam własnym kompostem i dodaję obornik koński.
Wnusio radosny, silny i już pokazuje swój charakterek

Ptasi gaj 21:18, 24 mar 2021

Do góry
daszum napisał(a)
Ja mam ponad 80 róż, ale ograniczoną ilość odmian, gdyż zawsze kupuję po kilka sztuk każdej odmiany np. mam obwódkę z 16 szt róży Bad Birnbach.
U mnie jest bardzo kiepska ziemia i pomimo jej ulepszania róże nie są rewelacyjne.

16 szt to piekny szpaler. U mnie też nie wszystkie róże dobrze rosną. Mimo, że dobrze odzywione.
Np Venrossa mam.ja 4 lata nie za bardzo rosła chorowała ciągle mączniak się czepiał. W zeszłym roku przesadziłam do bardzo dobrej ziemi i ruszyła pięknie kwitła i nie miała mączniaka. Z tym maczniakuem to mówią, że najwięcej atakuje róże jak jest bardzo ciepło i sucho. A zeszły rok przynajmniej u nas był ciepły ale często padało. Więc zobaczę jak będzie w tym roku.

Dzisiaj był mój najmłodszy wnuk Jeremiasz. Kupisz zrobił. Maja sprząta nic nie mówi

Ania -Spełnione marzenie 21:10, 24 mar 2021

Do góry
Ania111 napisał(a)
Dzisiejsze efekty spaceru
Trochę skromne

Oj, są następne nasionka. Maczki piękne! Kobeę bardzo lubię, musisz ją wysiać, bo ona długo kiełkuje, chyba, że to tak u mnie tylko wygląda. U mnie długo rosła i w efekcie późno kwitła, ale jest bardzo ładna. Powodzenia w zasiewach.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:04, 24 mar 2021

Do góry
Noe miałam czasu wrzucić zdjęć. masakra ile pracy. Ale jutro już czwartek, jupi!!!

Ładny kształt płatków ma ten ciemiernik, może będę miała ciekawe siewki
Jak się wszystkie zaczną krzyżować?

Rabarbar

W igloo ciepło i zielono, część jeśli nie większość wysadzę do gruntu w weekend

Groszki, cebula i czosnek

Mizuna:

Kapustowate

Sałata:
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:03, 24 mar 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
Alez masz gigantyczne te hortki juz
I co roku coraz więcej cięcia, ja juz zaczynam odczuwać

Cięcie hortek to pikuś bo w pozycji stojącej rach ciach i po bólu
Ale trawy i byliny to już większy problem bo kręgosłup to odczuwa.
Na szczęście najgorsze cięcie za mną. Zostały już tylko drobiazgi i róże.

April podbija las... 20:50, 24 mar 2021

Do góry
April napisał(a)
No to z nudów jeszcze coś wrzucę

Musiałam zacytować, bo podobają mi się wszystkie i już chyba wiem, że wymienię żurawki obok red barona na Marmelade, jednak lepiej pasują niż moje czerwone
Zastanawiam się, dlaczego u mnie nie kwitnie przetacznik siwy, może przez linię kroplującą a powinien mieć bardziej sucho?
Co to za roślinka o wielkich okrągłych liściach na trzecim zdjęciu?
Pasowałaby mi na leśną rabatę.
Widzę, że masz sporo bordowych roślinteż je bardzo lubię
Masz piękny ogród dobrze, że masz wreszcie swój własny wątek
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:49, 24 mar 2021

Do góry
Już niedługo doczekamy się takich widoków Aniu

Ogród bez fioletów, błękitów i żółcieni 20:43, 24 mar 2021

Do góry
Dzisiaj wielkie ciecie róży a już niebawem zaczynam pracę nad dwoma nowymi rabatami. Wielkie wyzwanie w sumie 300m2 rabat

Ptasi gaj 20:42, 24 mar 2021

Do góry

Elu , piękna ta różą
Mam nadzieję ,że w tym roku będzie lepiej
i nasze róże pokażą swoje piękno

Bawarka 20:40, 24 mar 2021

Do góry
Kasiek napisał(a)

Wiszaca kaktusowata pieknosc, bez kolcy...Tak bym ja nazwala, nazwy nie mam, ale szukam

I kolejny wiszacy, mam kolce, ale nie klujace.

Kasiu masz dobrze ukwiecony dom. Mam dużo kwiatów nie w Wawie ale w domu na działce tam dobra temperatura odpowiednią dla kwiatów doniczkowych ok. 15 stopni.

Mam też takiego kaktusa twój zielony moj szary. Teraz obsypany małymi kwiatuszkami. Małe bąbelki.

Poza tym u ciebie już piękna wiosna u nas każdy dzień inny tylko nie słoneczny.dzisiaj trochę cieplej. Jutro jadę działać.
Prawdopodobnie zamkną wszystko bo ludzie chorują na potęgę szpitale są a medykow nie ma. Kolejka karetek czekające na miejsce. Masakra to co się dzieje.
Jadę przynajmniej bez maseczki będę chodzić.

Kasiu pozdrawiam i zdrowia zycze
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:39, 24 mar 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Raz w życiu przesiewaliśmy kompost, a właściwie eM miał wtedy jakąś wenę do tego. Teraz to tak, jak u Sylwii i Hanusi, większe kawałki się odkłada, a reszta na grządki..
Warzywnik super.

ja tak zawsze robie ale ilosci coraz wieksze z tym sitem duzym nawet sprawnie idzie

jutro jedziemy cos dokupic, bo juz nam zabraklo

takie juz calkiem na poczatku ogrodu posadzone krokusy, chyba z 10 lat je mam, nie przepadam za mieszankami kolorow ale te maja historyczne znaczenie

Timi pilnuje miski

no i jeszcze jedna prymulka

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 20:38, 24 mar 2021

Do góry
TAR napisał(a)

Basiu, u Zany roze wygladaja cudownie. Jednakze wg. tego jak postrzegam Twoj ogrod to idzie w klimaty japonskie, zarowno ukladem rabat, nasadzeniami i otoczeniem. Zana ma zupelnie inny ogrod, dla mnie fantastyczny ale i mocno romantyczny.I to co u niej wyglada zjawiskowo niekoniecznie sprawdzi sie w innym ogrodzie. Jak dla mnie powinnas isc w jednym kierunku, nie mieszac az tak stylow. Spojrz na ogrod jako spojna calosc a nie wycinek jakiejs rabaty

Tarcia, muszę powiedzieć, że Twoja wiadomość dała mi dużo do myślenia. Musiałam sobie ją przetrawić
Nigdy tak nie patrzyłam na mój ogród, w sensie, że idzie w klimaty japońskiego. Ale jakby na to spojrzeć, to faktycznie, mam sporo klonów palmowych/japońskich, dereni kousa, pagodowy, trawy hakone, liriope, kosaćce, liliowce... hmmmm... ale nie mam żadnego pojęcia o ogrodach japońskich Nigdy się nimi nie sugerowałam Do Japonii też mnie nie ciągnie. Wygląda na to, że to wyszło "przez przypadek".

Uwielbiam klony, bo pięknie u mnie rosną, szybko stratują, cudnie przebarwiają im się liście, podobnie z dereniami, dlatego tyle ich u mnie Co teraz robić? Od jakiegoś czasu jestem zafascynowana ogrodami angielskimi, pełnymi kwiatów, lekko romantycznymi... No i mam teraz problem Ostatnia rabata (ta w kółku z Bobo), to klasyczna inspiracja z angielskiego ogrodu, bardzo mi się podoba. Nie wiem teraz jak to wszystko połączyć z moją "japonią"

Ogród z koniczynką 20:36, 24 mar 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
W związku z tym, że za oknem znów biało i zadymka, pogoda wkurzajaca...to nie robię takich fotek... wolę zadowolić się kwiatkami w domu...

Fajnie mieć coś kwitnącego w domu ,
Taki widok cieszy oko
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:34, 24 mar 2021

Do góry
Basilikum napisał(a)
dzis bylo pikowanie papryki
chyba musze sie z kims owymieniac, bo mam jeden rodzaj tylko

dzis slonko swiecilo to krokusy z mojej laczki tez postanowily zablysnac

Szkoda, że tak daleko mieszkasz, ja mam 4 rodzaje papryk
Krokusy maślane przepiękne.
Ogród w dolinie 20:33, 24 mar 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

U nas to się ciągnie od końca lutego, wciąż ktoś jest chory, nie wszyscy na raz, już zmęczona jestem.

Dobrze, że u Was już lepiej

Żółty krokus dziś rozkwitał

Asia ,

śliczne krokusy :}
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies